Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2

Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
6

Ομολογώ ότι με ένιωσα ηδονοβλεψίας. Ποιος θα έλεγε ότι θα με ενδιέφερε τόσο τι υπάρχει μέσα στα ψυγεία του κόσμου; Σας παρουσιάζω τα ψυγεία που αναποκρίθηκαν στο κάλεσμα, μαζί με τα σχόλια των ιδιοκτητών (όπου υπήρχαν)

έφτασε χωρίς σχόλιο

"η ψυγειάρα"

(χωρίς σχόλιο)

"να πάρε το δικό μου ψυγείο...δείχνει οτι πρόσφατα ήμουν στην Ιταλία...δε ξέρω και τι άλλο δείχνει οτι έχω ζωα...οτι δεν πάω συχνά supermarket κτλ"

(χωρίς σχόλιο)

"πολυ σακουλα ρε γαμωτο! δεν γραφουν ωραια αλλα διατηρουνται καλυτερα τα λαχανικα και τα φρουτα   "

"ψυγείο "προοπτική" εργαστήρι σχεδίου"

Σας ευχαριστώ όλους!

====

*Το παραπάνω ποστ πρωτοδημοσιεύτηκε το 2011. (Ίσως γι' αυτό κάποια ψυγεία ήταν τόσο γεμάτα...)

Και τώρα, οι φωτογραφίες του 2013

 1.

Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
Κάπαρη από τη Σύμη, γκαζόζες "Γεράνι", ψιλοκομμένα αρωματικά στην κατάψυξη, μπακαλιάρος που ξαλμυρίζεται στο λεκανάκι, πολλά βαζάκια με πέστο μουσταρδα και μαγιονέζα και διάφορα "χτεσινά" φαγητά. Σαν εργένης δυσκολεύομαι να μαγειρέψω ποσότητα για ένα μόνο άτομο.Υ.Γ. όσες παγοκύστες και να έχω πάντα θα τελειώσουν σε μια "κρίσιμη" στιγμή...

2.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
My fridge is my castle 1

3.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
My fridge is my castle 2

4.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
"Γιαουρτάκι, αγάπη μου"

5.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
"Η φτώχεια θέλει καλοπέραση"

6.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
"Θα κάνω αυγά sunprotect"

7.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
"Λίγη ατμόσφαιρα με κάμερα με 3.0 και χωρίς φλας, τι να σου κάνει - και τα απομεινάρια μιας εξεταστικής

8.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
Πολύ πρωτεΐνη στο ψυγείο μας και το μπουκάλι πάνω αριστερά περιέχει ροζ λεμονάδα για το Tanqueray no 10 ;-)

9.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
Τα απαραίτητα για το καλοκαίρι: χυμοί, μπύρες, υλικά για τοστ και κανά φρούτο για να λέμε ότι τρώμε υγιεινά

10.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
"Το υγιεινό"

11.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
Το ψυγείο μου στο 'Αμστερνταμ

12.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
Το ψυγειάκι μου όταν κάνω διατροφή...δε θέλετε να δείτε πώς είναι όταν δεν κάνω

13.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
1.Το ψυγείο έχει βασικά ένα ταψί τουρλου που έφτιαξε ο Γιώργος. Στο εξωτερικό του ψυγειου βάζουμε μαγνητακια με σκοπό να το καλύψουμε εντελώς, κάποτε...

14.

Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
2. Και το εξωτερικό

Γεύση
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

3 σχόλια
Επειδή η πληροφορία του τι έχει ο καθένας μας στο ψυγείο του είναι προσωπική και η γνώση της είναι παντελώς άχρηστη σε όλους.Δε με ενοχλεί όμως αυτό. Αργόσχολοι ή ματαιόδοξοι που θα ανέβαζαν και το βρώμικο εσώρουχο τους στο ίντερνετ πάντα θα υπάρχουν. Με ενοχλεί που το σιγοντάρει η Lifo επειδή έτσι (και καλά) ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με το κοινό της. Θέλω να πιστεύω ότι το κοινό της είναι αρκετά έξυπνο για να καταλάβει τι είναι επουσιώδες (αν όχι βλακώδες) και αν συνάδει με το πνεύμα της ύλης του σάιτ και του περιοδικού. Τα γεγονότα μάλλον θα με διαψεύσουν φαντάζομαι.