Κοτόπουλο με αχλάδια
- 1 κοτόπουλο
- 4 μεγάλα αχλάδια
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες (ή τις γνωστές πατάτες)
- 1 κρεμμύδι
- Αλάτι, πιπέρι
- Πάπρικα
- Βασιλικός
- Ρίγανη
- Εστραγκόν (αν βρείτε)
Προθερμάνετε στους 200 βαθμούς. Πλύνετε το κοτόπουλο και τοποθετήστε το πάνω σε μισογεμάτο κουτάκι μπίρας (όπως στη φωτογραφία παρακάτω) ή στο ειδικό μεταλλικό εργαλείο. Αναδιπλώστε το δέρμα και γεμίστε το ενδιάμεσο με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τα μυρωδικά. Κόψτε το κάτω μέρος από τα αχλάδια και τοποθετήστε τα όρθια στο ταψί. Προσθέστε τις πατάτες. Ψήστε για μία ώρα.
σχόλια