Ένα κέικ για το φθινόπωρο

Ένα κέικ για το φθινόπωρο Facebook Twitter
2

Μια απλή συνταγή για ένα κέικ με φουντούκια, ιδανική για το φθινόπωρο.

Κέικ με φουντούκια

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε σε ένα ταψί δύο φλιτζάνια αποφλοιωμένα φουντούκια, τα ψήνετε για ένα δεκάλεπτο, αφήνετε να κρυώσουν και τα αλέθετε. Κοσκινίζετε δύο φλιτζάνια αλεύρι μαζί με δύο κουταλάκια baking powder. Στο μίξερ χτυπάτε για περίπου τρία λεπτά τρία αυγά με ένα φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα αφράτο, σχεδόν λευκό μείγμα. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε εφτά κουταλιές λιωμένο ανάλατο βούτυρο (που έχει κρυώσει), ένα φλιτζανάκι εσπρέσο (που έχει κρυώσει), μισό φλιτζάνι γάλα, ένα σφηνάκι ρούμι, ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας. Προσθέτετε τα φουντούκια και 8 μπισκότα amaretti θρυμματισμένα. Σταματάτε το μίξερ και με μια σπάτουλα προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε κυκλικά. Βάζετε το μείγμα σε ταψί και ψήνετε για 45 λεπτά. 

Μπορείτε να πειραματιστείτε προσθέτοντας κομματάκια πικρής σοκολάτας στο μείγμα ή καλύπτοντας το κέικ με ένα απλό γλάσο σοκολάτας. Και χωρίς έξτρα στολίδια αυτό το κέικ που μας έρχεται από την Ιταλία είναι εξαιρετικό!
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
οταν το σουπερ μαρκετ πεφτει μακρια κανεις παραλαγες στη συνταγη ετσι κ εγω εκανα την εξης...αντι για 1φλ.γαλα εβαλα 7μεριδες συμπηκνωμενο και το υπολοιπο φλιτζανι το συμπληρωσα νερο, αντι για εσανς εβαλα 2 καψουλες αρωμα βανιλιας , αντι για εσπρεσο διέλυσα στην αντιστοιχη ποσοτητα νερου 1 1/2κ.γ. καφε στιγμης,τα μπισκοτα τα παρελειψα και στη θεση τους εβαλα κουβερτουρα σε σταγονες και τελος προσθεσα 1/2κ.γλ κανελα. Η παραλαγη πηγε συννεφο αλλα το αποτελεσμα ηταν απιστευτα γευστικο!Καλη απολαυση!!