Γεύση / Le pain au chocolatΧαρούμενα κρουασάν, λυπημένα κρουασάν και μία συνταγή για κρουασάν σοκολάτας Facebook Twitter Λένα Φουτσιτζή 25.10.2012 | 09:08 25.10.2012 | 09:08 Facebook Twitter E-mail 1 Είναι το μόνο αγαπημένο πρωινό της Γαλλίας που έγινε τραγούδι:Τότε γιατί είναι τόσο λυπημένα; Facebook Twitter Ίσως επειδή η συνταγή τους είναι τόσο χρονοβόρα;Όμως υπάρχει και η γρήγορη εκδοχή με τα εξής υλικά: κουβερτούρα και έτοιμη ζύμη κρουασάν: Facebook Twitter Facebook Twitter ΓεύσηTagsFood daily Facebook Twitter E-mail 1 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΕΘΝΗΟ Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ στέλνει «μεγάλο φιλί στον Πούτιν» και προσφέρεται να αναλάβει διπλωματικό ρόλο ΕΛΛΑΔΑΔιπλός σεισμός στον Πόρο - Αισθητός και στην Αττική ΔΙΕΘΝΗΤραγωδία με τελεφερίκ κοντά στη Νάπολη – Τέσσερις νεκροί, ένας τραυματίας και ένας αγνοούμενος ΔΙΕΘΝΗΓιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑΠαγκράτι: Πώς συνέβη το τροχαίο με το ασθενοφόρο - Σοβαρά τραυματισμένα τρία άτομα ΕΛΛΑΔΑΤροχαίο δυστύχημα στον Βόλο: Νεκρή μία 20χρονη, στο νοσοκομείο οι γονείς της ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γεύση / Οι ρακές της Μεγάλης Εβδομάδας και οι μεζέδες τουςΩμές αγκινάρες, χλωρά κουκιά, πιπεράτα ραπανάκια και φρέσκα κρεμμύδια είναι ό,τι πρέπει για το τραπέζι και τα τσουγκρίσματα αυτών των ημερών.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 16.4.2025 Γεύση / 6 πολύ καλά κρασιά από λιγότερο γνωστές γηγενείς ποικιλίεςΑπό τον Αγρυπιώτη του Χελμού στο Κρασερό της Χίου και από την Τριάμπελο Σύρου στο Βραδυανό της βόρειας Ευβοίας: 6 ελληνικές ποικιλίες που μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ 15.4.2025 Γεύση / Βγαίνουμε Νέα ΦιλαδέλφειαΑπό παρεϊστικα μεζεδοπωλεία μέχρι ατμοσφαιρικά μπαρ και μπιστρό, όλα τα spots που κάνουν τη ζωντανή γειτονιά να ξεχωρίζει.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 14.4.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της ΠάτμουΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.THE LIFO TEAM 13.4.2025 Γεύση / Η πιο νόστιμη καρμπονάρα της Αθήνας φτιάχνεται με noodles και μετσοβίτικο τυρί Ξέρουμε ότι αυτός ο τίτλος μπορεί να εξοργίσει έναν Ιταλό, αλλά η καρμπονάρα του Αλέξανδρου Ζαλαβρά στο Jaam Street Dining αξίζει σίγουρα μια δοκιμή – και μας έδωσε και τη συνταγή.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 12.4.2025 Γεύση / Αυτά είναι τα καλύτερα σοκολατένια αυγά της Αθήνας Αυγά που μοιάζουν με πινιάτες, φτιαγμένα από τις πιο ποιοτικές σοκολάτες, γεμιστά με τρούφες ή ακόμα και με παγωτό – τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν.ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 11.4.2025 Γεύση / Τι να μαγειρέψεις με τα χλωρά σκόρδα τώρα που είναι η (σύντομη) εποχή τουςΔίνει ιδέες για αρωματικά πιάτα ενώ έχει πιο κομψή εμφάνιση και πιο διακριτικό άρωμα από τον ξερό συγγενή του. Μία Παριανή μαγείρισσα μάς ετοιμάζει τρεις συνταγές με αυτό.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 10.4.2025 Nothing Days / Για γκιουβετσάδα και καπαμά στα παλιά μαγέρικα της ΑθήναςΙστορίες και πιάτα από τα στέκια του 1900, όταν οι Αθηναίοι ήταν «πολυφαγάδες, μα και καλοφαγάδες».M. HULOT 8.4.2025 Γεύση / Στη Striggla για σιγομαγειρεμένα πιάτα που ανασύρουν μνήμεςΣτη γαστροταβέρνα στο Μαρούσι, ο σεφ Θωμάς Μάτσας παρουσιάζει ελληνική κουζίνα φτιαγμένη με καλά παραδοσιακά υλικά, βάζοντας στις μαρμίτες του μπόλικo χρόνο και υπομονή.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 7.4.2025 Ηχητικά Άρθρα / Vibration Cooking: Μαγειρεύοντας χωρίς συνταγέςΙστορίες απ' το κλασικό βιβλίο της Vertamae Smart-Grosvenor που άλλαξε την αντίληψη των Αμερικανών για το αφροαμερικάνικο φαγητό.M. HULOT 6.4.2025 Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street foodH Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 4.4.2025 Nothing Days / Cheesecake, ένα γλυκό με ιστορία 4.000 χρόνων Από το ρωμαϊκό libum στον ελληνικό πλακούντα, και από την Ευρώπη στην Αμερική, το ταξίδι του αγαπημένου γλυκού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αποκαλύπτει μυστικά και εκπλήξεις.M. HULOT 2.4.2025 Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του ΑιγαίουΑπό τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 30.3.2025 Γεύση / Στο «Καφενείο της παρέας» στην Ηλιούπολη δεν υπάρχει κατάλογοςΤρεις γυναίκες τρέχουν ένα καφενείο που ξέρει από τηγάνι, φτιάχνει χειροποίητο ραβανί και κρατάει τις τιμές χαμηλά.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 27.3.2025 Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του ΒεζούβιουΈνα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.M. HULOT 25.3.2025 Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάροΣε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 24.3.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Τι σημαίνει η ορυκτότητα στο κρασί και γιατί διχάζει τους ειδικούς;H Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης Ορφανίδης προσπαθούν να ξετυλίξουν το νήμα του πιο αμφιλεγόμενου οινικού περιγραφικού όρου.THE LIFO TEAM 23.3.2025 Γεύση / 16 μέρη για τέλειο brunch, από τα Δυτικά μέχρι τα Νότια Εκεί όπου απολαμβάνουμε χορταστικά πιάτα μαζί με τον καφέ μας.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 22.3.2025 Γεύση / Τα πιο νόστιμα vegan πιάτα που φτιάχνονται στην Αθήνα τώραΠού θα πας και τι έρχεται στην πόρτα σου, τι αξίζει να δοκιμάσεις, ακολουθείς δεν ακολουθείς plant-based διατροφή.ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 14.3.2025 Γεύση / Άγρια χόρτα, αγκινάρες, αρακάς: 4 συνταγές με υλικά που βρίσκεις μόνο την άνοιξηH σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη φτιάχνει πιάτα που ταιριάζουν απόλυτα με την εποχή.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 11.3.2025 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε 1 σχόλια Ταξινόμηση: ΠαλαιότεραΠρόσφαταΠιο ενδιαφέρονταApply Nandja 25.10.2012 | 11:41Yammy, yammy..!!Κ πως πάνε με τον καφέ..!!
ΔΙΕΘΝΗΟ Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ στέλνει «μεγάλο φιλί στον Πούτιν» και προσφέρεται να αναλάβει διπλωματικό ρόλο
Γεύση / Οι ρακές της Μεγάλης Εβδομάδας και οι μεζέδες τουςΩμές αγκινάρες, χλωρά κουκιά, πιπεράτα ραπανάκια και φρέσκα κρεμμύδια είναι ό,τι πρέπει για το τραπέζι και τα τσουγκρίσματα αυτών των ημερών.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 16.4.2025
Γεύση / 6 πολύ καλά κρασιά από λιγότερο γνωστές γηγενείς ποικιλίεςΑπό τον Αγρυπιώτη του Χελμού στο Κρασερό της Χίου και από την Τριάμπελο Σύρου στο Βραδυανό της βόρειας Ευβοίας: 6 ελληνικές ποικιλίες που μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ 15.4.2025
Γεύση / Βγαίνουμε Νέα ΦιλαδέλφειαΑπό παρεϊστικα μεζεδοπωλεία μέχρι ατμοσφαιρικά μπαρ και μπιστρό, όλα τα spots που κάνουν τη ζωντανή γειτονιά να ξεχωρίζει.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 14.4.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της ΠάτμουΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.THE LIFO TEAM 13.4.2025
Γεύση / Η πιο νόστιμη καρμπονάρα της Αθήνας φτιάχνεται με noodles και μετσοβίτικο τυρί Ξέρουμε ότι αυτός ο τίτλος μπορεί να εξοργίσει έναν Ιταλό, αλλά η καρμπονάρα του Αλέξανδρου Ζαλαβρά στο Jaam Street Dining αξίζει σίγουρα μια δοκιμή – και μας έδωσε και τη συνταγή.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 12.4.2025
Γεύση / Αυτά είναι τα καλύτερα σοκολατένια αυγά της Αθήνας Αυγά που μοιάζουν με πινιάτες, φτιαγμένα από τις πιο ποιοτικές σοκολάτες, γεμιστά με τρούφες ή ακόμα και με παγωτό – τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν.ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 11.4.2025
Γεύση / Τι να μαγειρέψεις με τα χλωρά σκόρδα τώρα που είναι η (σύντομη) εποχή τουςΔίνει ιδέες για αρωματικά πιάτα ενώ έχει πιο κομψή εμφάνιση και πιο διακριτικό άρωμα από τον ξερό συγγενή του. Μία Παριανή μαγείρισσα μάς ετοιμάζει τρεις συνταγές με αυτό.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 10.4.2025
Nothing Days / Για γκιουβετσάδα και καπαμά στα παλιά μαγέρικα της ΑθήναςΙστορίες και πιάτα από τα στέκια του 1900, όταν οι Αθηναίοι ήταν «πολυφαγάδες, μα και καλοφαγάδες».M. HULOT 8.4.2025
Γεύση / Στη Striggla για σιγομαγειρεμένα πιάτα που ανασύρουν μνήμεςΣτη γαστροταβέρνα στο Μαρούσι, ο σεφ Θωμάς Μάτσας παρουσιάζει ελληνική κουζίνα φτιαγμένη με καλά παραδοσιακά υλικά, βάζοντας στις μαρμίτες του μπόλικo χρόνο και υπομονή.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 7.4.2025
Ηχητικά Άρθρα / Vibration Cooking: Μαγειρεύοντας χωρίς συνταγέςΙστορίες απ' το κλασικό βιβλίο της Vertamae Smart-Grosvenor που άλλαξε την αντίληψη των Αμερικανών για το αφροαμερικάνικο φαγητό.M. HULOT 6.4.2025
Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street foodH Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 4.4.2025
Nothing Days / Cheesecake, ένα γλυκό με ιστορία 4.000 χρόνων Από το ρωμαϊκό libum στον ελληνικό πλακούντα, και από την Ευρώπη στην Αμερική, το ταξίδι του αγαπημένου γλυκού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αποκαλύπτει μυστικά και εκπλήξεις.M. HULOT 2.4.2025
Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του ΑιγαίουΑπό τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 30.3.2025
Γεύση / Στο «Καφενείο της παρέας» στην Ηλιούπολη δεν υπάρχει κατάλογοςΤρεις γυναίκες τρέχουν ένα καφενείο που ξέρει από τηγάνι, φτιάχνει χειροποίητο ραβανί και κρατάει τις τιμές χαμηλά.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 27.3.2025
Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του ΒεζούβιουΈνα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.M. HULOT 25.3.2025
Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάροΣε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 24.3.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Τι σημαίνει η ορυκτότητα στο κρασί και γιατί διχάζει τους ειδικούς;H Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης Ορφανίδης προσπαθούν να ξετυλίξουν το νήμα του πιο αμφιλεγόμενου οινικού περιγραφικού όρου.THE LIFO TEAM 23.3.2025
Γεύση / 16 μέρη για τέλειο brunch, από τα Δυτικά μέχρι τα Νότια Εκεί όπου απολαμβάνουμε χορταστικά πιάτα μαζί με τον καφέ μας.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 22.3.2025
Γεύση / Τα πιο νόστιμα vegan πιάτα που φτιάχνονται στην Αθήνα τώραΠού θα πας και τι έρχεται στην πόρτα σου, τι αξίζει να δοκιμάσεις, ακολουθείς δεν ακολουθείς plant-based διατροφή.ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 14.3.2025
Γεύση / Άγρια χόρτα, αγκινάρες, αρακάς: 4 συνταγές με υλικά που βρίσκεις μόνο την άνοιξηH σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη φτιάχνει πιάτα που ταιριάζουν απόλυτα με την εποχή.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 11.3.2025
σχόλια