Οι 300 κομπάρσοι της τελετής των Όσκαρ

Οι 300 κομπάρσοι της τελετής των Όσκαρ Facebook Twitter
6

[Aπό τον Θανάση Χαραμή]

 

Σε κάθε τελετή ανάμεσα στα πρώτα ονόματα υπάρχουν και μερικοί που μοιάζουν και μάλλον είναι εντελώς άγνωστοι. Οι περισσότεροι τηλεθεατές πιστεύουν πως είναι οι υποψήφιοι για τις τεχνικές κατηγορίες και μέλη των οικογενειών των σταρ και των παραγωγών. Η αλήθεια είναι πως κάποιοι είναι ακριβώς αυτό. Υπάρχουν όμως και περίπου 300 οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τα κινηματογραφικά βραβεία, αλλά έχουν κληθεί να παίξουν τον ρόλο του κομπάρσου που απλά θα γεμίζει τα καθίσματα.

Το Vanity Fair μίλησε με μια από τους περσινούς επιλαχόντες που είχαν αναλάβει το καθήκον του όμορφου και απαραίτητου συμπληρώματος και η οποία κατέθεσε μια σειρά από ενδιαφέροντα στοιχεία.

Η κοπέλα της οποίας τα στοιχεία παραμένουν άγνωστα, εξήγησε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να βρεθείς στην δημοφιλέστερη τελετή του πλανήτη χωρίς να έχεις καμία σχέση με τα βραβεία. Αρχικά συμπληρώνεις μια αίτηση και μαζί την συνοδεύεις με μια φωτογραφία σου. Εδώ μπορεί και να βοηθήσει αν είσαι γνωστός, συγγενής, φίλος ή εργαζόμενος σε κινηματογραφικό στούντιο και έχεις τα υπόλοιπα προσόντα που απαιτούνται. Μαζί με την αίτηση καλείσαι να παραδώσεις ακόμη μια φωτογραφία με τα ρούχα που σκοπεύεις να φορέσεις σε περίπτωση που σε επιλέξουν.

Ο ενδυματολογικός κανόνας είναι αυστηρός. Θα πρέπει να δείχνεις πως είσαι πράγματι καλεσμένος στην τελετή των Όσκαρ και να μην κινείς υποψίες. Τα φορέματα των γυναικών πρέπει να είναι εντυπωσιακά και τα κοστούμια των αντρών καλοραμμένα. Το μακιγιάζ και τα χτενίσματα των "seat fillers" επιμελούνται επαγγελματίες και ειδικοί που τους αναλαμβάνουν από νωρίς. Το πρόβλημα είναι ότι όλο αυτό γίνεται πολύ νωρίτερα από την έναρξη και μετά από δέκα ή και 15 ώρες που η τελετή θα έχει τελειώσει οι "300" δεν έχουν την ίδια λάμψη με τους υπόλοιπους, όπως η άγνωστη αποκαλύπτει στο VF.

Eξίσου αυστηροί είναι οι κανόνες συμπεριφοράς εντός της αίθουσας. Οι "seat fillers" απαγορεύεται να μιλήσουν σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από κάποιον που παίζει τον ίδιο ρόλο. Mπορεί δίπλα τους να είναι ο μεγαλύτερος και ο αγαπημένος σου σταρ, αλλά αυτοί θα πρέπει να δείχνουν συνεχώς ψύχραιμοι και φυσιολογικοί χωρίς περιττούς ενθουσιασμούς. Ακόμη και το απλό γεια απαγορεύεται. Αυτό που κάνουν εκεί δεν είναι δημόσιες σχέσεις αλλά καλούνται να γεμίζουν τα κενά των θέσεων όσων καλεσμένων πάνε στο μπαρ και περνάνε πολύ ώρα εκεί. Μερικοί δεν έχουν καν θέση αλλά περιμένουν μόλις αδειάσει κάποια να τοποθετηθούν εκεί για να μην φαίνεται στιγμή άδεια η αίθουσα. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που υποχρεούνται να είναι καθηλωμένοι σε όλη την τελετή στις θέσεις που κανείς διάσημος δεν θα καταδεχόταν και που όμως δεν γίνεται να εξαφανιστούν από τα πλάνα.

Το μπαρ είναι απαγορευμένη ζώνη. Γενικά οι "seat fillers" δεν έχουν πρόσβαση σε όλη την αίθουσα και οι κινήσεις τους είναι περιορισμένες από τη θέση τους προς την τουαλέτα και πάλι πίσω. Στο σημείο αυτό, η πηγή του VF αναφέρει πως δύο βετεράνοι του επαγγέλματος την μάλωσαν όταν την έπιασαν να "κλέβει" ένα απεριτίφ από τον μπουφέ σε χώρο που δεν επιτρεπόταν να βρίσκεται.

Όλη αυτή η συμμετοχή δεν πληρώνεται και αντιθέτως κοστίζει. Οι "κομπάρσοι" είναι εθελοντές που δέχονται να περάσουν δεκαπέντε ή και περισσότερες ώρες αυτή τη διαδικασία με μοναδική τους ανταμοιβή το να βρεθούν εντός της αίθουσας. Το μόνο που κερδίζουν είναι απλά να βρεθούν στην θρυλική τελετή και δεν μπορούν καν να βγάλουν αναμνηστική φωτογραφία.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δέκα αγαπημένες ταινίες του Γιάννη Βεσλεμέ

Μυθολογίες / «Μετά τα 35 κατάλαβα τον Αντονιόνι»: Οι δέκα αγαπημένες ταινίες του Γιάννη Βεσλεμέ

Παραγνωρισμένα διαμάντια, ένας Σουηδός ημίθεος και χαρακτήρες που ξεπερνούν τα βιβλία από τα οποία γεννήθηκαν: ο σκηνοθέτης μοιράζεται τις ταινίες που τον σημάδεψαν καθώς και την αγαπημένη του αφίσα για καθεμιά από αυτές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΝΕΤΤΑ ΓΙΑΚΙΝΤΖΗ
12 ταινίες κάτω των 90 λεπτών για streaming

Οθόνες / 12 ταινίες κάτω των 90 λεπτών για streaming

Για όσους δεν έχουν αρκετό χρόνο, αλλά θέλουν να τηρήσουν τη σινεφιλική τους δίαιτα, και για παραπονούμενους ότι η διάρκεια των ταινιών «έχει μεγαλώσει πολύ», ξεψαχνίσαμε τις πλατφόρμες και τους καταλόγους τους και παρουσιάζουμε 12 ταινίες που δεν υπερβαίνουν τη μιάμιση ώρα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Sly Lives!: Τα μπλουζ του (ψυχεδελικού) πρίγκηπα

Daily / «Sly Lives!»: Τα μπλουζ του (ψυχεδελικού) πρίγκιπα

Ένα εξαιρετικό μουσικό ντοκιμαντέρ στο Disney+ για τη διαστημική άνοδο και την αργόσυρτη πτώση του ιδιοφυούς Sly Stone, ηγέτη της πιο εντυπωσιακά πολυμορφικής μπάντας όλων των εποχών, τόσο ηχητικά όσο και εμφανισιακά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
The White Lotus: Spa και διαλογισμός μετά φόνου στον τρίτο κύκλο της «καυτής» σειράς

Daily / The White Lotus: Spa και διαλογισμός μετά φόνου στον τρίτο κύκλο της «καυτής» σειράς

Σ’ ένα πολυτελές θέρετρο στην Ταϊλάνδη μεταφέρεται ο νέος κύκλος της επιτυχημένης σειράς που μόλις ξεκίνησε, φανερώνοντας κάποια σημεία κόπωσης, παρά το πάντα εντυπωσιακό στήσιμό της.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Η μυθώδης Μαριόν Κοτιγιάρ είναι η βασίλισσα του χιονιού στο εικαστικά υποβλητικό, παγωμένο Ice Tower της Λουσίλ Χατζιχαλίλοβιτς

Berlinale 75 / «Τhe Ice Tower»: Η μυθώδης Μαριόν Κοτιγιάρ είναι η βασίλισσα του χιονιού

Η Λουσίλ Χατζιχαλίλοβιτς σπάει αθόρυβα την ψευδαίσθηση του παραμυθιού, δημιουργώντας μια τεράστια, παγωμένη φιλμική επιφάνεια με στραφταλιστές αντανακλάσεις και κενή ψυχή, όπως ακριβώς είναι στην ουσία της η snow queen.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το νέο ντοκιμαντέρ για τους Led Zeppelin αφήνει απ’ έξω την σκοτεινή πλευρά τους

Μουσική / Το νέο ντοκιμαντέρ για τους Led Zeppelin αφήνει απ’ έξω την σκοτεινή πλευρά τους

Το Becoming Led Zeppelin εξερευνά τις συνθήκες δημιουργίας του θρυλικού συγκροτήματος αγνοώντας την ακολουθία από σατανιστικές τελετουργίες, γκρούπις, ηρωίνη, όργια και κακοποιήσεις που σημάδεψαν την μετεωρική τους διαδρομή
THE LIFO TEAM
Γιάννης Μπακογιαννόπουλος

Οι Αθηναίοι / Γιάννης Μπακογιαννόπουλος: «Η δημοσιότητα που έχω είναι μεγαλύτερη από την αξία μου»

Τη δεκαετία του '50 έβγαλε το πιο φτηνό εισιτήριο, βρέθηκε στο Παρίσι και κοιμόταν στο πάτωμα, προκειμένου να γνωρίσει το «μαγικό σύμπαν» του κινηματογράφου. Ο Βούλγαρης τον φωνάζει ακόμα «δάσκαλο», ενώ κάποτε του έλεγαν ότι οι κριτικές του έμοιαζαν να απευθύνονται μόνο στους φίλους του. Όμως εκείνος παρέμεινε πιστός στον δικό του δρόμο. Και είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

σχόλια

4 σχόλια
Μέσα στα πολλά μου ερωτηματικά θα εκφράσω ένα μόνο.Όπως γράφει το άρθρο, οι seat filers κινούνται μόνο προς τουαλέτα και πάλι πίσω στο κάθισμα, δεν διευκρινίζεται αν χρησιμοποιούν διαφορετικές ή κοινές τουαλέτες με τους υπερστάρ. Αν οι τουαλέτες είναι κοινές για όλους, σε περίπτωση που ο/η seat filer είναι στην τουαλέτα και χτυπήσει την πόρτα κάποιος/α υπερστάρ, επιτρέπεται να πει «άλλος!.. (other)» ή και αυτό αντιβαίνει τους κανονισμούς και θεωρείται ως μία απόπειρα δημόσιας σχέσης;;;...Το συγκεκριμένο άρθρο μου δημιούργησε πολλά ερωτηματικά. Τα περισσότερα εκφράζονται μέσω αυτής της γνωστής και αγαπημένης κωμωδίας «The Party», όπου ο ήρωας της, ένας κομπάρσος, βρέθηκε απρόσκλητος σε μία δεξίωση διασημοτήτων. Άνετα, αντί για κομπάρσος, θα μπορούσε να είναι ένας seat filer...!http://www.youtube.com/watch?v=KN8FjyvrHY4http://www.youtube.com/watch?v=MkrKkBhsMiA