Βραστό νερό μ' αλάτι

Facebook Twitter
1

Βραστό νερό (με λίγο αλάτι)

Το epicurious είναι ένα απολύτως αξιοπρεπές site με τεράστια βάση συνταγών που εμπιστεύονται εκατομμύρια κόσμου.  Κάποιος όμως τόλμησε το 2001 να δημοσιεύσει συνταγή για «βραστό αλατισμένο νερό» δημιουργώντας την κορυφαία σελίδα ΣΨ (Σύντομης Ψυχοθεραπείας), προκαλώντας σχόλια αναγνωστών μέχρι σήμερα. Ας γιορτάσουμε μαζί τα δέκα χρόνια βραστού νερού (με αλάτι):

Στο πλάι της ακαμάτρας νοικοκυράς και του πρωτοετούς φοιτητή, το epicurious δίνει οδηγίες στην κατηγορία “gourmet”. H απόλυτη εμπειρία πλαισιώνεται με 875 σχόλια (and counting…) Διαλέγω μερικά:

«Ήταν πεντανόστιμο, αλλά κάπως νερουλό.»

«Χρησιμοποίησα αλάτι με ιώδιο και έβαλα 1/8 του κουταλιού επιπλέον. Οι φίλοι μου με παρακαλούσαν να τους δώσω τη συνταγή.»

«Αυτή τη συνταγή σας την έστειλε η Μάρθα Στιούαρτ από τη φυλακή;»

«Δεν καταλαβαίνω όλα αυτά τα εγκωμιαστικά σχόλια, η συνταγή είναι καλή αλλά υπάρχουν σαφώς καλύτερες για αλατισμένο νερό.»

«Δεν πρόκειται να το ξαναδοκιμάσω μόνος μου. Από δω και πέρα θα αγοράζω το έτοιμο μίγμα.»

«Γέλασα μέχρι δακρύων (κι αυτή είναι η ΔΙΚΗ μου συνταγή για αλατισμένο νερό)»

«Δυστυχώς είμαι αλλεργική στο αλάτι.»

«Τέλειο! Δυστυχώς δεν είχα νερό οπότε χρησιμοποίησα τζιν. Δε μπορούσα να βρω το αλάτι οπότε έβαλα μερικές ελιές. Το μαγείρεψα και για μεσημεριανό και για βραδινό.»

«Σ’ αυτή τη συνταγή εγώ προσθέτω μερικές πατάτες, μετά βούτυρο, μετά τα λιώνω όλα μαζί και συνοδεύω με μία μπριζόλα. Είναι όμως καλή βάση. Σκέτο το χρησιμοποιώ κατά της ακμής.»

«Ήταν ακόμη πιο νόστιμο την επόμενη μέρα!»

«Απογοητεύτηκα κάπως. Δεν είχα νερό οπότε χρησιμοποίησα γάλα και μου είχε τελειώσει το αλάτι οπότε έβαλα ρίγανη. Δεν μου πολυάρεσε όμως…»

«Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια. Δοκίμασα το συνδυασμό νερό-αλάτι και απέτυχα παταγωδώς, αλλά το γάλα-ρίγανη είχε μεγάλη επιτυχία. Άρεσε ακόμα και στον άντρα μου, που είναι δύσκολος στα φαγητά. Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω με τα κατάλληλα συνοδευτικά κρασιά.»

«Μαύρη σοκολάτα ως σνακ» και η επιβεβαίωση του “scripta manent” ακόμα και μετά το delete

Αυτή η καταπληκτική συνταγή δημοσιεύτηκε στις αρχές του χρόνου στο Food Network κι έγινε τεράστιο χιτ σε μερικές ώρες. Δεν είχε καν οδηγίες όπως το βραστό νερό- έγραφε μόνο «dark chocolate as a snack». Οι ερωτήσεις και τα σχόλια έπεσαν σύννεφο «μην πετάξετε τη συσκευασία, είναι γεμάτη με θρεπτικές ίνες», «έχω μία συνταγή για οξυγόνο… είναι να πεθαίνεις, αλλά πολύ εύκολη!». To Food Network δεν έχει την ψυχραιμία του epicurious, κατέβασε τη συνταγή άμεσα και πλέον το λινκ οδηγεί εδώ

Πρόκειται για μία κανονική συνταγή (που περιέχει μαύρη σοκολάτα). Τελείωσαν τα βάσανα; Ας δούμε μαζί μερικά σχόλια:

«Οι οδηγίες μου φαίνονται πολύ δύσκολες. Προτιμώ τη σοκολάτα ως σνακ, χωρίς το στρες οποιασδήποτε προετοιμασίας.»

«Προσωπικά προτιμώ τη μαύρη σοκολάτα… σκέτη. Είναι καταπληκτικό σνακ. Το Food Network πρέπει να δημοσιεύσει μία συνταγή κάπως σαν «μαύρη σοκολάτα ως σνακ».

«Τα αμύγδαλα ήταν τέλεια μόνα τους ως σνακ!»

«Αυτή τη συνταγή τη θυμάμαι πιο εύκολη. Είχα ξεχάσει τι πρέπει να κάνεις με τη μαύρη σοκολάτα και μπήκα πάλι εδώ για να βρω τη συνταγή κι έχει αλλάξει. Σας παρακαλώ να επαναφέρετε την αρχική συνταγή. Ευχαριστώ.»

Δείτε ακόμα: εναλλακτική συνταγή για βραστό νερό από το serious eats, τα παγωμένα σταφύλια και ψωμί με νουτέλα. Μιλάω σοβαρά.

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια