Γιατί πίνουν όλοι φρέσκους χυμούς;

Γιατί πίνουν όλοι φρέσκους χυμούς; Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
1

Η σχέση των Ελλήνων με τον καφέ είναι κάτι παραπάνω από μια σχέση εξάρτησης. Δεν είναι τυχαίο πoυ τα χρόνια της κρίσης ο κλάδος που υπέστη τις μικρότερες απώλειες είναι αυτός του καφέ, ενώ οι περισσότεροι νέοι χώροι που άνοιξαν προσανατολίστηκαν γύρω από τον καφέ και τα παράγωγά του. Eδώ και έναν περίπου χρόνο, όμως, παρατηρείται μια μάλλον καλοδεχούμενη κι ευχάριστη αλλαγή, αφού σε διάφορα σημεία του ιστορικού κέντρου έχουν ξεφυτρώσει μερικοί μοντέρνοι και πολύ προσεγμένοι χώροι που προτείνουν έναν εναλλακτικό, πιο υγιεινό τρόπο ζωής και ενθαρρύνουν τους Αθηναίους να βάλουν στη διατροφή τους περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα juice bars που θα βρείτε στο κέντρο της πόλης.

Χυμοποιείο

Γιατί πίνουν όλοι φρέσκους χυμούς; Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Άνοιξε πέρσι εκεί περί τα τέλη Ιουλίου με έναν βασικό στόχο: να λειτουργήσει ως μια κοινωνική-συνεργατική επιχείρηση (μια κολεκτίβα εργασίας) που θα προσφέρει φυσικούς χυμούς από ντόπια φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής (εκτός από τις μπανάνες και τον ανανά, που έρχονται από την Κόστα Ρίκα) σε πολύ χαμηλές τιμές. Τα φρούτα και τα λαχανικά μπαίνουν στο σέικερ τη στιγμή που θα κάνετε την παραγγελία σας και βγαίνουν ως ολόφρεσκοι χυμοί, γεμάτοι βιταμίνες. Από απλές εκδοχές, όπως ο φυσικός χυμός πορτοκάλι, μέχρι πιο σύνθετες, όπως ο ανάμεικτος με καρότο, αχλάδι, μήλο και τζίντζερ, στο Χυμοποιείο θα βρείτε πάνω από 15 συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών και κυμαίνονται μεταξύ 1 και 2,5 ευρώ. Εκτός από τους φυσικούς χυμούς, σερβίρει δροσιστικά smoothies (με στραγγιστό ελληνικό γιαούρτι, γάλα, μέλι και φρέσκα φρούτα), σπιτική λεμονάδα, φρουτοσαλάτες, γιαούρτια με φρούτα, μέλι κ.ά.

Πανδρόσου 64, Μοναστηράκι, facebook.com/pages/Χυμοποιείο


Vitamin Point

Γιατί πίνουν όλοι φρέσκους χυμούς; Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Άρχισε να λειτουργεί πριν από δύο περίπου μήνες και, όπως παραδέχονται οι άνθρωποί του, η ανταπόκριση του κόσμου τούς εξέπληξε. Στόχος τους ήταν να δημιουργηθεί ένα «σημείο βιταμίνης» που θα προσφέρει φρεσκοστυμμένους χυμούς (πορτοκάλι, καρότο, μήλο, αχλάδι, μανταρίνι, ντομάτα) που φτιάχνονται από ελληνικά φρούτα εποχής, τα οποία έρχονται κατευθείαν από τα κτήματα όπου καλλιεργούνται, υπερτροφές σε σκόνη που μπαίνουν μέσα στους χυμούς φρούτων και βοηθούν στην ενίσχυση του οργανισμού, όπως σπιρουλίνα, καρπός άγριου τριαντάφυλλου, σιταρόχορτο κ.ά., ενώ στο Vitamin Point θα βρείτε ακόμη βιολογικά βότανα, βιολογικό καφέ από κριθάρι, ποικιλίες τσαγιών και νερό.

Σταδίου 10, Σύνταγμα, 210 3222030

Fresh Juice bar

Γιατί πίνουν όλοι φρέσκους χυμούς; Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Mε το μότο «Drink smart, live well» τοποθετημένο σε περίοπτη θέση στην ταμπέλα του, φανερώνει από την πρώτη στιγμή στους περαστικούς τη φιλοσοφία του περί ευζωίας και καλής διατροφής. Στο Fresh Juice Bar στην Περικλέους θα βρείτε χυμούς που ξεκινούν από €0,80 (φυσικός χυμός πορτοκάλι), λεμονάδα με μέντα, φυσικό χυμό πορτοκάλι με δύο ακόμη φρούτα της επιλογής σας (π.χ. μήλο, καρότο) ή χυμούς που περιέχουν τρία φρούτα εποχής (μήλο, μπανάνα, αχλάδι) αλλά και πιο σπέσιαλ προτάσεις, όπως, για παράδειγμα, ο χυμός πορτοκάλι - καρότο - λωτός. Αν, πάλι, δεν ξέρετε τι να επιλέξετε, η εξειδικευμένη ομάδα του Fresh Juice Bar θα σας βοηθήσει να διαλέξετε τον ιδανικό χυμό για εσάς, ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τις υποχρεώσεις σας.

Περικλέους 24, Σύνταγμα, 211 4113865, facebook.com/pages/Fresh-Juice-Bar

Fontana

Γιατί πίνουν όλοι φρέσκους χυμούς; Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Εκτός από μια μόνιμη πηγή ζωής και ευεξίας, είναι και ένα από τα πιο καλαίσθητα μαγαζάκια γύρω από την Αιόλου. Το Fontana είναι γνωστό για τη μεγάλη ποικιλία σε υπερτροφές και βότανα που μπορείτε να δοκιμάσετε μέσα σε τσάι, αφεψήματα και θρεπτικά κρύα ή ζεστά ροφήματα, ωστόσο εξειδικεύεται και σε έναν ακόμη τομέα, στους δυναμωτικούς χυμούς που συνδυάζουν φρέσκα φρούτα εποχής, βότανα και υπερτροφές (όπως ο χυμός με γάλα αμυγδάλου, μπανάνα, φράουλες, μέλι και ρίζα μάκας) και μπορούν να αποτοξινώνουν και να αναζωογονούν τον οργανισμό.

Ερμού & Αιόλου 17, 210 3254112, fontana-store.com, facebook.com/pages/Fontana-Living-well-store

 

Γιατί πίνουν όλοι φρέσκους χυμούς; Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Γιατί πίνουν όλοι φρέσκους χυμούς; Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Γιατί πίνουν όλοι φρέσκους χυμούς; Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Γιατί πίνουν όλοι φρέσκους χυμούς; Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Ελπίζω τα χυμάδικα να μην περάσουν ως μόδα όπως τα ποδήλατα -και μετά ξεφουσκώνουν τα λάστιχά τους στην πίσω αυλή, σάπια φρούτα με τελάρα- αν και πάντα κάτι καλό μένει από τέτοιες φυσικές ιστορίες. Μπράβο σε όσους ασχολούνται με τις βιταμίνες, εργάζονται, περιεργάζονται και ας στύβουν και το μυαλό τους για κάτι καλύτερο. Δροσιά στην Πανδρόσου από το Χυμοποιείο "Φ", μπράβο στο team!