ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Mπλακ μέταλ συνταγές (και πολλή πλάκα!)

Facebook Twitter
3

Άργησα δύο μήνες να τον ανακαλύψω και ζητώ συγνώμη. Κάλλιο αργά όμως παρά ποτέ.

Ο Vegan Black Metal Chef είναι μία αποκάλυψη. Παρουσιάζει συνταγές σε μπλακ μέταλ μορφή, ευτυχώς με υπότιτλους- προσοχή όμως, όλα πρέπει να είναι vegan. Λεπτομέρειες: επιφάνεια κοπής με πεντάλφα, χατζάρα και μαύρα νύχια. Χρησιμοποιώντας τις φωτιές της Κολάσεως φτιάχνει φαγητά. Δεν θυμάμαι τι φαγητά γιατί έμεινα αποσβολωμένη παρακολουθώντας το βίντεο.

Το όνομά του είναι  Brian Manowitz και για καλή μας τύχη έχει δώσει συνέντευξη στο wired.com

Wired.com: τι κάνεις όταν δεν είσαι ο Vegan Black Metal Chef?

VeganBlackMetalChef: Κυκλοφορώ στο γαλαξία σώζοντας την ανθρώπινη (και άλλες) φυλή-ες από τα βέλη των κακών. Όχι, σοβαρά…παίζω σε μία μικρή μπάντα που λέγεται Illuminati.

Wired.com: Πως σου ήρθε να φτιάξεις κανάλι στο youtube με black metal συνταγές;

Vegan Black Metal Chef: Είχα βαρεθεί να απαντώ στην ερώτηση «τι τρώνε οι vegan;» Ακούω αυτή την ερώτηση συνέχεια. Η απάντηση είναι απλή αλλά ταυτόχρονα όχι και τόσο απλή.

Τι γίνεται όταν δεν υπάρχει αναλογία με τα χοτ ντογκ, τα χάμπουργκερ ή με άλλα κοινά φαγητά; Ξαφνικά η ερώτηση γίνεται πιο δύσκολη. Δεν μπορούμε απλά να λέμε «τρώω μπρόκολο και αρακά και κρεμμύδια κλπ» Χρειάζεται να δώσω ένα παράδειγμα. Τώρα μπορώ να λέω «δες τα βίντεο!»

Wired.com: Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

VeganBlackMetalChef: Οποιοδήποτε είναι μαγειρεμένο πολύ καλά. Δεν έχω συγκεκριμένη προτίμηση. Μου αρέσουν όλα τα φαγητά που έχουν καλή γεύση. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι οι vegan τρώνε φασόλια και χώμα.

Wired.com: Στο βίντεο pad thai video (βλέπετε παρακάτω) συγκέντρωσε πολύ γρήγορα ένα εκατομμύριο views. Σοκαρίστηκες από την ανταπόκριση;

VeganBlackMetalChef: Ναι, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Χάρηκα πολύ που άρεσε στον κόσμο.

Wired.com: Οι συνταγές είναι δικές σου ή προέρχονται από αλλού;

VeganBlackMetalChef: Είναι όλες δικές μου και όλες είναι από αλλού. Είναι όλες δικές μου αλλά τίποτα δεν ξεπηδάει μόνο του. Συνδυάζω συμβουλές που μου δίνουν άλλοι.

Wired.com: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να φτιάξεις ένα βίντεο από την αρχή μέχρι το τέλος;

VeganBlackMetalChef: Για περίπου δύο εβδομάδες δουλεύω πάρα πολύ. Το βίντεο είναι το εύκολο…ο ήχος είναι που παίρνει καιρό.

Wired.com: Ποια είναι τα αγαπημένα σου συγκροτήματα;

Vegan Black Metal Chef: Dimmu BorgirEmperorImmortalNaglfarSlayerMetallicaTool.

Γεύση
3

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

3 σχόλια