Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας.

Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
18

[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

Η Νότια Κορέα έχει το υψηλότερο ποσοστό πλαστικής χειρουργικής ανά κάτοικο, από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής έχουν γίνει όχι μόνο ο κανόνας, αλλά «αναπόσπαστο» κομμάτι της λεγόμενης διαδικασίας της αυτο-βελτίωσης, όπως έχει ονομαστεί η νέα μόδα εκμοντερνισμού και εμμονικού καλλωπισμού για άντρες και γυναίκες.

"Πρόκειται για μια κουλτούρα όπου οι άνδρες κρίνονται από τις οικονομικές τους απολαβές, και οι γυναίκες και από την ομορφιά τους. Τα ανδροκρατούμενα ΜΜΕ ενισχύουν διαρκώς το μοντέλο της ιδανικής γυναίκας."

Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια έντονη, σουρεαλιστική σχεδόν, ομογένεια στην εμφάνιση των νέων γυναικών, όπως άλλωστε καταδείχθηκε και πρόσφατα με τις πανομοιότυπες διαγωνιζόμενες των καλλιστείων Μις Κορέα 2013.

Η Κορεάτισσα καλλιτέχνης και φωτογράφος Ji Yeo, συνάντησε, για χάρη του project της Beauty Recovery Room, περίπου δέκα γυναίκες που μόλις είχαν πραγματοποιήσει μία τέτοια διορθωτική επέμβαση, και οδηγούνταν στα περιβόητα δωμάτια ανάρρωσης για τα επόμενα εικοσιτετράωρα..

Ποτέ πριν η ομορφιά δεν έδειχνε να πονάει τόσο πολύ..

Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter

[ via ]

Φωτογραφία
18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάκης Τλούπας: Ο φωτογράφος που αποτύπωσε μοναδικά την «ασπρόμαυρη» Ελλάδα

Φωτογραφία / Η απλότητα και η δύναμη των προγόνων μας στις φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα

Η ιστορία του φωτογράφου που απαθανάτισε το δριμύ μεγαλείο της ελληνικής φύσης και τους φτωχούς ανθρώπους που έφτιαξαν κόσμο απ' τα χρειώδη: Μιλούν στη LIFO η κόρη του, Βάνια Τλούπα, και η εκδότρια Ραχήλ Μισδραχή–Καπόν.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Άγγελος Μπαράι: «Βλέπω τη φωτογραφία ως μέσο επούλωσης τραυμάτων»

Φωτογραφία / Άγγελος Μπαράι: «Βλέπω τη φωτογραφία ως μέσο επούλωσης τραυμάτων»

Ο βραβευμένος φωτογράφος εστιάζει στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τη μετανάστευση και το προσφυγικό, δίνοντας φωνή σε ανθρώπους και ιστορίες που θα έμεναν στο σκοτάδι.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στο Παρίσι μετά τους Ολυμπιακούς, ο Σουρεαλισμός ήρθε να κατακτήσει την πόλη

Φωτογραφία / Μια επίσκεψη σε ένα Παρίσι που αναζητά την επόμενη μέρα

Στο ανακαινισμένο Grand Palais, με επίκεντρο τον σουρεαλισμό, την τέχνη και καλεσμένο τον Τζιμ Τζάρμους, η Paris Photo 2024 καθρεφτίζει μια πόλη που επαναπροσδιορίζεται πολιτιστικά μετά τους Ολυμπιακούς.
ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΕΦΕΡΟΓΛΟΥ
Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Πολιτισμός / Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Με αφορμή τα 35 χρόνια από την Πτώση του Τείχους (09.11.89) μια φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Dream on- Βερολίνο, δεκαετία του 90» αποτυπώνει την κρίσιμη αυτή δεκαετία μετάβασης ανάμεσα στο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον, την αισιοδοξία και το φόβο για το νέο Βερολίνο
ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η αθέατη Αίγυπτος του Denis Dailleux

Φωτογραφία / Η αθέατη Αίγυπτος του Denis Dailleux

Ο βραβευμένος Γάλλος φωτογράφος που έχει καταγράψει μοναδικά τις φτωχογειτονιές του Καΐρου, τους γονείς των Μαρτύρων της Επανάστασης, νεαρούς γυμνασμένους άντρες δίπλα σε μαυροφορεμένες μανάδες αλλά και λαμπερούς σταρ του κινηματογράφου, εξηγεί πώς ξεκίνησε η ιδιότυπη και πολύχρονη αυτή διαδρομή του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ισπανία: Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Ίρβινγκ Πεν στο Ίδρυμα MOP στη Λα Κορούνια

Φωτογραφία / Ισπανία: Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Ίρβινγκ Πεν στο Ίδρυμα MOP στη Λα Κορούνια

Πορτρέτα διάσημων και σκηνές δρόμου περιλαμβάνονται στην έκθεση «Irving Penn: Centennial» που διοργανώνεται από το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης και παρουσιάζεται στην Ισπανία
LIFO NEWSROOM
Ζήτημα ζωής και θανάτου: Το θρυλικό φωτογραφικό βιβλίο του Peter Hujar επανεκδίδεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα

Φωτογραφία / Ζήτημα ζωής και θανάτου: Το θρυλικό φωτογραφικό βιβλίο του Peter Hujar επανεκδίδεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα

Το λεύκωμα «Portraits in Life and Death» εξελίχθηκε σε θρύλο τις δεκαετίες μετά τον θάνατο του φωτογράφου το 1987 και έγινε το σύμβολο ενός χαμένου κόσμου που ζούσε και δημιουργούσε στο νεοϋρκέζικο downtown.
THE LIFO TEAM

σχόλια

13 σχόλια
Σάββατο νωρίς το βραδάκι στο κέντρο Νοτιοκορεατικής μεγαλούπολης, στην περιοχή με τις τρέντυ μπουτίκ, τα μπαρ και τα εστιατόρια, κάτι στενά μαγαζάκια έχουν μπροστά τεράστιες ουρές από μικρά κοριτσόπουλα, ντυμένα και φτιαγμένα σα να βγήκαν από διαφήμιση ρούχων, εξοπλισμένα με τα τελευταία smartphones τής Samsung που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους. Τι παρέχουν αυτά τα μαγαζιά; Ο σοφός μάντης θα διαβάσει το μέλλον τους να τις πει εάν αξίζει το ραντεβού με τον νεαρό που θα ακολουθήσει...Ο γάμος είναι σίγουρα σημαντικό γεγονός στη ζωή κάποιου - για κάποιους, ίσως και το σημαντικότερο. Για πολλές Κορεάτισσες όμως, κατά δική τους ομολογία, το πιο σημαντκό δεν είναι ο γάμος αυτός καθεαυτός, αλλά κάτι που σχετίζεται... Για σκεφτείτε... Λοιπόν, για πολλές, το πλέον σημαντικό γεγονός είναι οι φωτογραφίες τού γάμου! Πρέπει να δείχνουν τέλειες (όπως το αντιλαμβάνονται αυτές) για αυτή την φωτογράφιση η οποία διαρκεί πολλές ώρες και κοστίζει πολλά λεφτά. Για μια ωραία φωτογραφία γάμου, αξίζει και ο πόνος και το οικονομικό κόστος των πλαστικών επεμβάσεων. Είναι το πιο σημαντικό γεγονός της ζωής τους (η φωτογράφιση)!Πολλές Κορεάτισσες προτιμούν να υποσιτίζονται τρώγοντας ως κυρίως φαγητό μόνο ρύζι και τσιμπολογώντας κανένα τουρσάκι προκειμένου να ξοδεύουν όλα τους τα λεφτά σε υπερμεγέθη τρέντυ λάττε των Starbucks τα οποία επιδεικνύουν ως τρόπαια.Βέβαια δεν είναι όλες ίδιες. Αλλά η κοινωνική πίεση είναι τόσο έντονη που δεν αφήνει πολλά περιθώρια διαφορετικότητας. Έχω ακούσει για την ποινή του "εξοστρακισμού" που επιβάλλεται από "μαθητικό δικαστήριο" στις συμμαθήτριες που ακολουθούν το δικό τους στυλ.
Γιατί φρικάρετε;; Ετσι είναι κι εδώ. Νομίζετε πως οι φρεσκοχειρουργημένες ελληνίδες είναι λιγότερο ταλαιπωρημένες;; Ή νομίζετε πως τα κορμιά που βλέπετε τα τελευταία χρόνια στις παραλίες είναι αποκλειστικά προϊόντα δίαιτας και γυμναστηρίου;; Σας έχω νέα - το ρετούς πάει σύννεφο κι εδώ. Κι αν τις κάνει να αισθάνονται καλά, καλά κάνουν. Βέβαια και μερικοί μήνες ψυχανάλυσης θα βοηθούσαν το όλο κόνσεπτ, τουλάχιστον να ξέρουν γιατί το κάνουν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...
Για να λέμε και του λόγου το αληθές,η Απω Ανατολη έχει ένα κάπως βίαιο ιστορικό στο θέμα της γυναικείας ομορφιάς.Στην Κινα μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα έσπαγαν την καμαρα στα πέλματα των μικρών κοριτσιών ωστε να εμποδίσουν την αναπτυξη του ποδιου, καταδικάζοντας τες να είναι ουσιαστικά κουτσές σ'ολη τους τη ζωη γιατι αλλιώς μπορεί να μην εβρισκαν γαμπρό-το μικρό ποδι εδειχνε υποτίθεται ευγενική καταγωγή. Οπότε δεν ξέρω αν φταιει το δυτικό πρότυπο των πλαστικών για αυτή την έξαρση στη Ν.Κορέα ή αν πρόκειται για μια ριζωμένη αντίληψη που έχουν αυτοι οι λαοι,για τους οποίους ειναι απόλυτα θεμιτο η γυναικεία ομορφιά να συνδέεται με μια ψυχαναγκαστική καταπίεση.
καλή συσχέτιση. γαμώτο, φρίκαρα τόσο πολύ από τις εικόνες που δεν κατάφερα να σκεφτώ τίποτα παραπέρα. ευχαριστώ που μου'δωσες μπρος. λογικά η κοινωνική τους τωρινή πραγματικότητα συμπεριλαμβάνει και τα παρελθόντα πρότυπα.
υπάρχει τρόπος να το διαπιστώσουμε: ας υπογράψουμε όλοι μας μια έκκληση στην ΝΟΤΙΟ Κορέα να γκρεμίσει το τείχος του αίσχους που η ίδια έχτισε για να δούμε κι εμείς τι γίνεται...
Τρομακτικό, οπως τρομακτική ειναι η οποιουδήποτε είδους υποταγή σε στερεότυπα. Το θεωρώ εξίσου σκληρό οτι οι άνδρες στη Ν. Κορέα κρίνονται απο τις οικονομικές τους απολαβές, οπως αναφέρει το άρθρο. Και τα δυο οδηγούν σε ανελευθερες επιλογές, απλώς στην περίπτωση των κοριτσιών αυτών, ειναι σωματικά πιο επίπονο.
ένιωσα το δερματάκι μου να τσιτώνεται. πώς στην ευχή το κάνει αυτό κάποιος στον εαυτό του; κανονικά θα έπρεπε να τις βλέπουν όλοι οι επίδοξοι πελάτες.