10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το ADD FESTIVAL

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το ADD FESTIVAL Facebook Twitter
Από το Κίεβο με αγάπη πετάει το μεγάλο αστέρι της χορευτικής σκηνής, η Nastia.
0

Ποιοι, πού, πότε;

Με το μότο «Athens, Dance Till Dawn», το ADD Festival, ο χορευτικός θεσμός που ξεκίνησε πέρσι στο six d.o.g.s, επιστρέφει, αυτήν τη φορά σε συνεργασία με τη Στέγη, και ανοίγει έναν ξεχασμένο χώρο, το Αεροδρόμιο του Ελληνικού, για ένα εντυπωσιακό πάρτι το Σάββατο 25 Μαΐου, που ξεκινάει στις 6 το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 το επόμενο πρωί, με μεγάλους καλεσμένους και απροσδόκητες συναυλίες.


Τι είναι το Photon Showcase;

Μια ξεχωριστή σκηνή που η ομάδα Clockwork έχει διαμορφώσει με τέτοιον τρόπο ώστε να φιλοξενήσει το πολυαισθητηριακό πρότζεκτ τους που ονομάζεται «Photon». Ήταν μια ιδέα του Ben Clock που υλοποιήθηκε πρώτη φορά το 2013. Για τις ανάγκες του επιλέγονται κάθε χρόνο αυστηρά χώροι που φημίζονται για την ιδιαιτερότητά τους.

Έχει παρουσιαστεί σε διάφορα σημεία ανά τον πλανήτη και πρόκειται για μια φαντασμαγορική εμπειρία που συνδυάζει τον ήχο, το φως και την αρχιτεκτονική. Στο συγκεκριμένο showcase θα παίξουν ο ιδρυτής του Ben Clock αλλά και θρύλοι όπως οι DVS1, Etapp Kyle και Marcel Dettmann.

Δεκαέξι ώρες χορευτικής και ηλεκτρονικής μουσικής, 4 stages, 30 διεθνείς και εγχώριοι καλλιτέχνες και 1 χώρος για φαγητό με πολλές επιλογές. 


Ένα πρόγραμμα ειδικό για παιδιά και γονείς.

Το ADD δεν ξεχνάει τους μικρούς μας φίλους. Η κολεκτίβα Athens Disco Kidz έχει ετοιμάσει ένα διαδραστικό πρόγραμμα με δωρεάν είσοδο που θα «τρέξει» από τις 6 το απόγευμα και είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια. Ηθοποιοί, παιδαγωγοί, εμψυχωτές και DJs ανεβαίνουν σε ένα ειδικό stage και υπόσχονται ατελείωτη διασκέδαση και παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους που θα διαρκέσει μέχρι τις 9 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τα παιδιά ηλικίας από 3 έως 10 ετών που συνοδεύονται από ενήλικα κάτοχο εισιτηρίου.

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το ADD FESTIVAL Facebook Twitter
Venus Volcanism and In Atlas
10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το ADD FESTIVAL Facebook Twitter
Ben Clock. Φωτο: Joachim Gern


Οι σκηνές

Θα έχει τέσσερα ειδικά διαμορφωμένα stages. Το Warehouse Stage, το Outdoor Stage, το Outdoor Corner και το Photon Showcase.


Tα μεγάλα ονόματα 

Τρία μεγάλα ονόματα ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα του ADD Festival. Οι Deep Dish Ali «Dubfire» Shirazinia και Sharam Tayebi, με καταγωγή από το Ιράν και κύριοι πρωταγωνιστές του progressive house, εμφανίζονται μετά από πολλά χρόνια στην Eλλάδα.

Από το Κίεβο με αγάπη πετάει το μεγάλο αστέρι της χορευτικής σκηνής, η Nastia, μία από τις πιο πολυπράγμονες φιγούρες της dance κουλτούρας τα τελευταία χρόνια, που ξεκίνησε από πολύ χαμηλά και πλέον διοργανώνει το δικό της φεστιβάλ στη χώρα της και τρέχει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δισκογραφικές στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, την Propaganda.

Τέλος, η αγαπημένη του ελληνικού κοινού, η Kittin, η πιο χαμαιλεόντεια παραγωγός της γενιάς της, που ξέρει να μεταμορφώνεται, αλλάζοντας ήχους και στυλ, και να βρίσκεται πάντοτε στην κορυφή.

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το ADD FESTIVAL Facebook Twitter
h αγαπημένη του ελληνικού κοινού, η Kittin, η πιο χαμαιλεόντεια παραγωγός της γενιάς της


Οι Έλληνες του ADD

Την τελευταία διετία η ελληνική ηλεκτρονική σκηνή βρίσκεται στα καλύτερά της, με αρκετά ονόματα να διαπρέπουν στο εξωτερικό. To ΑDD αγκαλιάζει τους Έλληνες καλλιτέχνες κι έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Anatolian Weapons (πρώην Φανταστικοί Ήχοι) μετά τις διθυραμβικές κριτικές που πήρε απόν τον διεθνή Τύπο για την επερχόμενη κυκλοφορία του «Beats in Space».

Η δισκογραφική εταιρεία Into the Light Records έχει την τιμητική της με εμφανίσεις του ιδρυτή της Dynamons (a.k.a Ηλία Πίτσιο) και συναυλίες από τους βετεράνους Δημήτρη Πετσετάκη και Άγγελο Ιωακείμογλου. Ζωντανά θα εμφανιστούν και οι νεοσύστατοι ΗΧΟΤΟΠίΑ και Venus Volcanism and In Atlas, οι Assumers, η κολεκτίβα των Sworr., o Αθηναίος Miltiades και οι Θεσσαλονικείς Tendts.

Τέλος, θα δούμε μια απροσδόκητη εμφάνιση του Mr. Statik με τον Larry Gus στο πιο πειραματικό πρότζεκτ «Territroy» αλλά και τους Discosodoma Soundsystem να φέρνουν την περίφημη queer club night τους σε ένα από τα stages του ADD.


To ΑDD σε αριθμούς

Δεκαέξι ώρες χορευτικής και ηλεκτρονικής μουσικής, 4 stages, 30 διεθνείς και εγχώριοι καλλιτέχνες και 1 χώρος για φαγητό με πολλές επιλογές. Το εισιτήριο ξεκινάει από τα 39 ευρώ.

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το ADD FESTIVAL Facebook Twitter
Οι Deep Dish εμφανίζονται μετά από πολλά χρόνια στην Eλλάδα.

Πώς να πας 

Η είσοδος του φεστιβάλ είναι από τη λεωφόρο Ποσειδώνος στην Κεντρική Πύλη του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου, στο ύψος του Ολυμπιακού Κέντρου Ξιφασκίας. Ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς εκεί είναι το μετρό, ο σταθμός Αργυρούπολη. Στην έξοδο, στο ρεύμα προς Γλυφάδα, θα περιμένουν ειδικά λεωφορεία, τα Beat, για να σας μεταφέρουν δωρεάν στον χώρο.

Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να γίνει και η επιστροφή, ανεξάρτητα από την ώρα. Για όσους προτιμήσουν να πάρουν αμάξι, θα υπάρχει ελεύθερος χώρος στάθμευσης μέσα στο συγκρότημα του Ελληνικού, σε κοντινή απόσταση από την είσοδο του φεστιβάλ.


Τι είναι το Destroying Elvis;

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, στους χώρους του θα περιφέρονται οι φανταστικές ανθρωπομορφικές φιγούρες του εικαστικού Γιάννη Βαρελά, όπως τις παρουσίασε στη Στέγη τον Φεβρουάριου του 2016 σε συνεργασία με την γκαλερί Breeder, κάνοντας την ατμόσφαιρα ακόμα πιο εξωπραγματική.


Δεν ξεχνάμε ότι:

Θα εμφανιστούν, επίσης, γνωστοί indie αγαπημένοι, όπως οι Kiasmos του Οlafur Arnalds και ο Forrest Sword. To Pixi, εκτός από το ντουέτο των Γερμανών Ame, θα παρουσιάσει τον Gerd Jansen αλλά και τους ατμοσφαιρικούς Ιταλούς Mind Against. Τέλος, θα γίνει ειδική μνεία στο deep house του Christian Löffler.

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το ADD FESTIVAL Facebook Twitter
Οι Ιταλοί Ιταλούς Mind Against.

Ιnfο

ΑDD Festival

Line-up: Âme Live | Anatolian Weapons | Angelo Ioakimoglu Live | Assumers Live | Athens Disco Kidz | Christian Löffler Live | Deep Dish | Dimitris Petsetakis Live | Discosodoma Soundsystem | Dynamons | Forest Swords Live | Gerd Janson | ΗΧΟΤΟΠίΑ Live | Kiasmos | Kittin | Miltiades. Live | Mind Against | Nastia | Sworr. Live | Tendts Live| Territroy Live | Venus Volcanism & In Atlas Live | Photon Showcase w/ Ben Klock, DVS1, Etapp Kyle, Marcel Dettman

Αεροδρόμιο Ελληνικού (είσοδος από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος - Κεντρική Πύλη του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου, στο ύψος του Ολυμπιακού Κέντρου Ξιφασκίας)

Σάββατο 25 Μαΐου | 18.00 το απόγευμα - 10.00 το (επόμενο) πρωί

Εισ.: διαθέσιμα από 39 € στο www.addfestival.gr, ενώ από τις 18.00 έως τις 21.00 η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τα παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών που συνοδεύονται από ενήλικα κάτοχο εισιτηρίου.

 

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ξανθιά φιλοδοξία της Sabrina Carpenter

Μουσική / Η Sabrina Carpenter ξέρει ακριβώς τι κάνει στην ποπ

Η πρώτη καλλιτέχνιδα που είχε ταυτόχρονα ένα νο1 άλμπουμ και τρία τραγούδια στην πεντάδα των UK Charts και τρια κομμάτια στην πεντάδα του Billboard Hot 100 –κάτι που είχε να συμβεί από την εποχή των Beatles– δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται. Στην πορεία, έχει σπάσει αρκετά στερεότυπα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
«Ελάχιστοι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με την τέχνη άφησαν παρακαταθήκη»

Οι Αθηναίοι / «Αυτό που λέμε ευτυχισμένη ζωή δεν υπάρχει»

Ο Θέμης Ανδρεάδης γνώρισε τεράστια επιτυχία με το σατιρικό τραγούδι αλλά το ρίσκο να ασχοληθεί με το αγαπημένο του είδος, την μπαλάντα, τον άφησε εκτός μουσικής για σχεδόν είκοσι χρόνια. Η επιστροφή του με ένα δίσκο βινυλίου με συμμετοχές μουσικών από τις νεότερες γενιές ανοίγει ένα νέο, πιο φωτεινό κεφάλαιο στη ζωή του.
M. HULOT
Σοστακόβιτς: Ο συνθέτης που έγραψε το σάουντρακ της ρωσικής ιστορίας

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Σοστακόβιτς: Ο συνθέτης που έγραψε το σάουντρακ της ρωσικής ιστορίας

Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από τον θάνατο του Ντμίτρι Σοστακόβιτς και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμηνεύει το Κοντσέρτο του για βιολί και ορχήστρα με σολίστα τον Βαντίμ Ρέπιν. Με αυτήν την αφορμή, η Ματούλα Κουστένη ξετυλίγει μια ιστορία ζωής και μουσικής που καθορίστηκε τόσο από την πολιτικές εξελίξεις και το πλαίσιο του σοβιετικού καθεστώτος, όσο και από τις προσωπικές επιλογές του μεγάλου Ρώσου συνθέτη.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Το αριστουργηματικό σετ των Pan Pot στην Αθήνα

Μουσική / Pan Pot: Πόσο καταπληκτική μουσική παίζει αυτό το δίδυμο;

Δεν είναι πλέον εικοσάρηδες, αλλά δεν καταφεύγουν μονάχα σε νοσταλγικούς ήχους. Συνεχίζουν να καθορίζουν ηχητικά το μέλλον της techno, κάτι που απέδειξαν και στο extended σετ τους στην Αθήνα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
«Στην αρχή με ενοχλούσαν τα σχόλια για το Ozempic, όχι όμως πια»

Lifo Videos / «Στην αρχή με ενοχλούσαν τα σχόλια για το Ozempic, όχι όμως πια»

Η Marseaux, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές της σύγχρονης ελληνικής ποπ σκηνής μιλά για την τυχαία της συνάντηση με το τραγούδι αλλά και για τις προσωπικές δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει και την έφεραν μέχρι το σήμερα.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Το νέο ντοκιμαντέρ για τους Led Zeppelin αφήνει απ’ έξω την σκοτεινή πλευρά τους

Μουσική / Το νέο ντοκιμαντέρ για τους Led Zeppelin αφήνει απ’ έξω την σκοτεινή πλευρά τους

Το Becoming Led Zeppelin εξερευνά τις συνθήκες δημιουργίας του θρυλικού συγκροτήματος αγνοώντας την ακολουθία από σατανιστικές τελετουργίες, γκρούπις, ηρωίνη, όργια και κακοποιήσεις που σημάδεψαν την μετεωρική τους διαδρομή
THE LIFO TEAM
H ψευδαίσθηση της «ανακάλυψης» μουσικής στις επιμελημένες playlists του Spotify

Μουσική / Ανακαλύπτουμε πράγματι μουσική στο Spotify ή ζούμε μια ψευδαίσθηση;

Αρχικά, τις επιμελημένες playlists της δημοφιλούς πλατφόρμας τις έφτιαχναν επαγγελματίες, που προσλαμβάνονταν για το γούστο και την κρίση τους. Όμως, πια τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι. Και παρότι μας περιβάλλει ένας ωκεανός ήχων, το Spotify αρκείται στο να μας κρατά αποκλεισμένους στο νησί μας.
THE LIFO TEAM
Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893)

Μουσική / Τσαϊκόφσκι: Πώς μπορεί ο κορυφαίος συνθέτης να ενοχλεί τη σημερινή Ρωσία;

Στη Ρωσία θεωρούν αδιανόητο το να φέρει η εθνική τους κληρονομιά ομοφυλοφιλική ταυτότητα, ακόμα κι αν πρόκειται για τον συνθέτη της «Λίμνης των κύκνων» και του «Καρυοθραύστη», καθώς και της «Παθητικής συμφωνίας», η οποία ίσως προμηνύει τη φημολογούμενη κρατική δολοφονία του. Με αφορμή την παράσταση που ανεβαίνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή ανατρέχουμε στα νέα στοιχεία για τη ζωή του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Λουκιανός Κηλαηδόνης (1943-2017): Μια ζωή

Μουσική / Λουκιανός Κηλαηδόνης (1943-2017): Μια ζωή

Σαν σήμερα πεθαίνει ο «φτωχός και μόνος κάου-μπόυ», που την εποχή της επικράτησης του πολιτικού τραγουδιού στη χώρα μας πρότεινε την επανασύνδεση με τον Αττίκ και τον Κώστα Γιαννίδη, αλλά και την αμερικανική τζαζ, country και σουίνγκ μουσική.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ