Barbara Argyrou: Η «Ελληνίδα Billie Eilish» εντυπωσιάζει από το πρώτο της τραγούδι

Barbara Argyrou Facebook Twitter
«Κάνε αυτό που αγαπάς και μην ακούς τι σου λένε οι άλλοι». Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Η Barbara Argyrou αποδεικνύει ότι υπάρχει καριέρα στη μουσική και μετά τα talent shows. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η κυκλοφορία του πρώτου επίσημου κομματιού της, του «Insane», που έχει ανέβει ήδη στις παγκόσμιες λίστες του Spotify σε διάφορες χώρες που δεν θα περίμενε κανείς, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μεξικό, η Νορβηγία και η Αυστρία.

Μπορεί αυτό να θεωρηθεί επιτυχία; Θα δείξει, αλλά για ένα 18χρονο πρωτοεμφανιζόμενο κορίτσι αυτό είναι αρκετά ελπιδοφόρο και το κομμάτι εντυπωσιάζει πραγματικά. Αρκεί να καταφέρει να χαράξει τον δικό της δρόμο περισσότερο αφουγκραζόμενη τις τάσεις του εξωτερικού και όχι απλώς μιμούμενη, ειδικά σε μια εποχή που η εικόνα είναι το παν, όπως και τα social media.

«Ειδικά αν κάποιος δεν έχει social media, θα τον περάσεις εύκολα για άνθρωπο των σπηλαίων» μου αναφέρει η ίδια. Προς το παρόν, είναι λογικό η Billie Eilish να έχει αφήσει το αποτύπωμά της στη νέα γενιά έφηβων κοριτσιών που ασχολούνται με την ποπ μουσική. Η εικόνα της Βαρβάρας δεν διαφέρει. 

Στην Ελλάδα, μια μερίδα του κόσμου τη γνώρισε μέσα από την τηλεόραση πριν από δύο χρόνια, όταν διαγωνίστηκε σε ηλικία δεκαέξι ετών στο «Final Four» του ANT1. Δεν ήταν η πρώτη φορά που εμφανιζόταν σε μουσικό διαγωνισμό. Το 2013 ήταν μία από τις υποψήφιες στο «Junior Music Stars» του ΣKAΪ. Είχε πάρει μόνη της τηλέφωνο για να δηλώσει συμμετοχή, χωρίς την άδεια των γονιών της.

Δεν θα υπάρχουμε για πάντα σε αυτόν τον κόσμο και πρέπει να κάνουμε αυτό που αγαπάμε πραγματικά, να ζούμε τη ζωή μας στο έπακρο, πριν να είναι αργά και πριν μετανιώσουμε για πράγματα που δεν κάναμε.

Αυτή η μανία της με τη μουσική ξεκίνησε όταν ήταν ακόμη παιδί. Δεν μεγάλωσε με κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής, στο σπίτι άκουγαν διάφορα. Από ποπ και κλασική μουσική μέχρι ελληνικά έντεχνα/λαϊκά. Το μικρόβιο του τραγουδιού το κόλλησε από τη Eurovision, συγκεκριμένα από την εμφάνιση του Sarbel το 2007 με το «Yassou Maria». Το τραγουδούσε συνέχεια.

Δικά της τραγούδια ξεκίνησε να γράφει στην ηλικία των έντεκα. Το πρώτο τραγούδι που έγραψε ήταν για ένα φως. «Ένας Θεός ξέρει τι σκεφτόμουν για να γράψω ολόκληρο τραγούδι για ένα φως!» λέει σήμερα, αυτοσαρκαζόμενη. 

«Η αλήθεια είναι ότι όταν ήμουν μικρή ήμουν πολύ ζωηρή. Να φανταστείς, ήθελα να κάνω φάρσες καθημερινά, ήταν το χόμπι μου (γέλια)! Γενικά, ήμουν πολύ κοινωνική κι αυτό με βοήθησε πολύ στη συνέχεια. Αυτό που ήθελα να ακολουθήσω ανέκαθεν ήταν η μουσική, αλλά όταν ήμουν μικρή έλεγα ότι ήθελα πολύ να γίνω γιατρός, χειρουργός, κάτι που πλέον, όταν το σκέφτομαι, γελάω και είμαι σε φάση “Βαρβάρα, τι σκεφτόσουν;”».

Barbara Argyrou Facebook Twitter
Θεωρεί ότι η εμπειρία της στα talent shows ήταν θετική και δεν το έχει μετανιώσει καθόλου που βρέθηκε σε αυτά. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Η Βαρβάρα έχει τόσο καλή προφορά όταν τραγουδά επειδή είναι μισή Αμερικανίδα, από τη μεριά της μητέρας της, που έχει καταγωγή από το Σικάγο. Η μητέρα της είναι η ηρωίδα της. Στην Ελλάδα μένουν μαζί με τον παππού και τη γιαγιά της. Είναι ένας λόγος που την κάλεσαν πέρσι να λάβει μέρος στη 15η σεζόν του «America’s got talent».

Αν και κατάφερε να εμφανιστεί σε ένα επεισόδιο των οντισιόν μπροστά στους κριτές, εξαιτίας του κορωνοϊού και της απαγόρευσης των ταξιδιών, δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο παιχνίδι. Ακόμα δεν έχει καταλάβει πώς την ανακάλυψαν. Ήταν ένα από τα αρνητικά της καραντίνας το ότι πολλά πράγματα περιορίστηκαν και όλα γίνονται πια σε slow motion, όπως μου αναφέρει. «Πλέον τα social media είναι η καθημερινότητά μας». 

Πέρα από τη μουσική, ασχολείται πολλά χρόνια με το τένις, το οποίο αγαπάει όσο τη μουσική. Γενικά, θεωρεί ότι η εμπειρία της στα talent shows ήταν θετική και δεν το έχει μετανιώσει καθόλου που βρέθηκε σε αυτά. «Όλες αυτές οι παραγωγές και ο τρόπος με τον οποίον δουλεύουν οι άνθρωποι εκεί σού μαθαίνουν πάρα πολλά και είμαι χαρούμενη που σε σχετικά μικρή ηλικία μπόρεσα μάθω πράγματα» αναφέρει.

Με το σχολείο δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Κατάφερνε να συνδυάζει το πρόγραμμά της. Βέβαια, τα σχόλια των συμμαθητών της για την παρουσία της στην τηλεόραση και την ξαφνική της δημοφιλία δεν ήταν μόνο θετικά. Πώς τα αντιμετώπιζε;

«Απλώς δεν έδινα σημασία, δεν ήθελα να με επηρεάζουν. Όταν ήμουν μικρότερη, με επηρέαζαν αυτά που έλεγαν οι γύρω μου, αλλά πάντα φρόντιζα να επικεντρώνω στις συμβουλές, ώστε να μπορώ να εξελιχθώ. Με ενοχλεί όταν κάποιος μου φέρεται ψεύτικα, με λίγα λόγια οι “πισώπλατοι”, αυτοί που νομίζουν ότι πάντα έχουν δίκιο και ότι τα ξέρουν όλα.

Τελικά, από την εμπειρία μου με την τηλεόραση μου έμεινε το ότι όλοι έχουμε έρθει για κάποιον λόγο σε αυτήν τη ζωή. Δεν θα υπάρχουμε για πάντα σε αυτόν τον κόσμο και πρέπει να κάνουμε αυτό που αγαπάμε πραγματικά, να ζούμε τη ζωή μας στο έπακρο, πριν να είναι αργά και πριν μετανιώσουμε για πράγματα που δεν κάναμε. Κάνε αυτό που αγαπάς και μην ακούς τι σου λένε οι άλλοι. Συγκεντρώσου σε αυτό που αγαπάς».

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω τα τραγούδια μου να γίνουν καραόκε για να τα τραγουδούν με πάθος οι μεθυσμένοι θείοι»

Μουσική / «Θέλω τα τραγούδια μου να γίνουν καραόκε για να τα τραγουδούν με πάθος οι μεθυσμένοι θείοι»

Η Michelle Gurevich γράφει μουσική για την ψυχή και τις εμπειρίες της, με μια γερή δόση μαύρου χιούμορ και αφοπλιστικής ειλικρίνειας. Μιλά στη LiFO λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Fuzz.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Κοντσέρτο για πιάνο του Έντβαρντ Γκριγκ: Ένα νεανικό έργο που δεν ξεπεράστηκε ποτέ

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Κοντσέρτο για πιάνο του Έντβαρντ Γκριγκ: Ένα νεανικό έργο που δεν ξεπεράστηκε ποτέ

Πώς είναι άραγε να γράφεις το κορυφαίο σου έργο στα 25 σου χρόνια; Πόση αγωνία αισθάνεται ένας συνθέτης που καταλαβαίνει ότι όλοι προσδοκούν από εκείνον το επόμενο μεγάλο έργο; Πού κρύβεται η ακαταμάχητη δύναμη του Κοντσέρτου για πιάνο του Έντβαρντ Γκριγκ; Η Ματούλα Κουστένη εξερευνά ένα από τα διασημότερα έργα για πιάνο και ορχήστρα, την ομορφιά του και την ιστορία του.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Μπάρι Άνταμσον: «Το ροκ εν ρολ ήταν από τα τελευταία κινήματα που άλλαξαν πραγματικά τον κόσμο»

Μουσική / «Το ροκ εν ρολ ήταν από τα κινήματα που άλλαξαν πραγματικά τον κόσμο»

Λίγο πριν προσγειωθεί στην Αθήνα για ένα χορταστικό συναυλιακό διήμερο, ο πολυτάλαντος Μπάρι Άνταμσον μιλά για τη σκηνή του Mad-chester, για το ροκ εν ρολ που όσο «γερνάει» τόσο δυναμώνει, για τη γνωριμία του με τον Λιντς και τον εθισμό.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Συνέντευξη Saturday Night Satan

Μουσική / «Όσο υπάρχει κόσμος που πηγαίνει στις συναυλίες, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε κι εμείς»

Mε μια γυναικεία φωνή να ηγείται, αντλώντας έμπνευση από τον horror κινηματογράφο και με επιρροές από τα ’70s και ’80s, οι Saturday Night Satan φέρνουν νέο αέρα στην εγχώρια metal σκηνή.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Δείτε ολόκληρη την πρώτη συνέντευξη της Björk on camera μετά μια δεκαετία

Μουσική / Δείτε ολόκληρη την πρώτη συνέντευξη της Björk on camera μετά μια δεκαετία

«Μη σταματάτε. Έχουμε αφθονία. Έχουμε λύσεις. Μπορούμε να αρχίσουμε πάλι από την αρχή»: Η Björk παρουσιάζει την προσωπική της ουτοπία με το πρότζεκτ «Cornucopia» και μιλάει μπροστά στην κάμερα, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό. 
THE LIFO TEAM
ΕΠΕΞ O Tsolimon βλέπει όνειρα με γιαπωνέζικα καρτούν

Μουσική / Ο Tsolimon έγραψε ένα άλμπουμ κλαίγοντας και οδηγώντας

Στον πρώτο του προσωπικό δίσκο, ο νεαρός τραγουδοποιός που λατρεύει τον Λεξ και τα Pokemon συνδυάζει την ηλεκτρονική μπαλάντα με το ραπ και το ζεϊμπέκικο. Όταν έστειλε το «Καλό» στον Κραουνάκη, εκείνος του απάντησε πως πρέπει να το τραγουδήσει η Στανίση - τελικά, το είπε ο ίδιος και η Δεσποινίς Τρίχρωμη.
M. HULOT
Ο Bad Bunny και το μέλλον της urbano μουσικής

Μουσική / Ο Bad Bunny και το μέλλον της παρεξηγημένης urbano μουσικής

Το «Debí tirar más fotos» του 30χρονου Πορτορικανού μουσικού είναι ένα λάτιν αριστούργημα αφιερωμένο στις ρίζες του, στην ιστορία του Πουέρτο Ρίκο και στις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις, όπως ο υπερτουρισμός και η εποχή του Τραμπ, που πλήττει τους μετανάστες.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η «Δύναμη του πεπρωμένου» αποτελεί τα τελευταία 150 χρόνια έναν διαρκή θρίαμβο της μουσικής ιδιοφυΐας του Βέρντι

Μουσική / Η «Δύναμη του πεπρωμένου»: Ο θρίαμβος της μουσικής ιδιοφυΐας του Βέρντι

Η όπερα που απασχόλησε τον Τζουζέπε Βέρντι επί είκοσι χρόνια και θεωρείται από τις σημαντικότερες του διεθνούς ρεπερτορίου επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή, με μια παράσταση αντάξια της φήμης της.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Το συναρπαστικό, άχρονο, χαμένο άλμπουμ της Ούρσουλα Λε Γκεν

Πέθανε Σαν Σήμερα / Το συναρπαστικό, άχρονο, χαμένο άλμπουμ της Ούρσουλα Λε Γκεν

H πολυβραβευμένη συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας που πέθανε σαν σήμερα, το 2018, είχε συνεργαστεί με τον συνθέτη Todd Barton στη δημιουργία ενός φιλόδοξου πρότζεκτ που εκτείνονταν πέρα από τη συγγραφή.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
«Θα πατήσεις σε λουλούδια, θα πατήσεις και σε σκατά για να βρεις διεξόδους»

Μουσική / Αεκτζής, αναρχικός, καζαντζιδικός: Η ανορθόδοξη πορεία του Γιάννη Μπαχ Σπυρόπουλου στο ελληνικό τραγούδι

Συνθέτης, στιχουργός, αρθρογράφος, ζωγράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, ο Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος έχει γράψει τη δική του ιστορία στην ελληνική δισκογραφία.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Για μένα αυτό είναι οι ταινίες, μια περιπέτεια έξω και πέρα από την ηθική»

Οθόνες / «Για μένα αυτό είναι οι ταινίες, μια περιπέτεια έξω και πέρα από την ηθική»

Μια μεγάλη κουβέντα με τον σκηνοθέτη και μουσικό Γιάννη Βεσλεμέ που κυκλοφορεί ταυτόχρονα το νέο του άλμπουμ και η ρετροφουτουριστική του ταινία «Αγαπούσε τα λουλούδια περισσότερο». (SPOILER ALERT)
M. HULOT
Laurent Garnier

Μουσική / «Βλέπω μαριονέτες να παίζουν μουσική έχοντας τα ακουστικά περισσότερο στον λαιμό παρά στα αυτιά»

Με αφορμή ένα επικό τετραπλό mix –house, techno, UK focus και downtempo– για τα 25 χρόνια λειτουργίας του θρυλικού fabric, ο Γάλλος παραγωγός, DJ και πρόσφατα χρισμένος ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής Laurent Garnier μιλά για το τότε και το τώρα της ηλεκτρονικής μουσικής.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ