ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

«Αυτό δεν μας αντιπροσωπεύει»

«Αυτό δεν μας αντιπροσωπεύει» Facebook Twitter
4
«Αυτό δεν μας αντιπροσωπεύει» Facebook Twitter
«Αυτό δεν μας αντιπροσωπεύει» Facebook Twitter
«Αυτό δεν μας αντιπροσωπεύει» Facebook Twitter
«Αυτό δεν μας αντιπροσωπεύει» Facebook Twitter
«Αυτό δεν μας αντιπροσωπεύει» Facebook Twitter
«Αυτό δεν μας αντιπροσωπεύει» Facebook Twitter
«Αυτό δεν μας αντιπροσωπεύει» Facebook Twitter
«Αυτό δεν μας αντιπροσωπεύει» Facebook Twitter
«Αυτό δεν μας αντιπροσωπεύει» Facebook Twitter
"Δε θα γίνουμε η νέα Σομαλία"
«Αυτό δεν μας αντιπροσωπεύει» Facebook Twitter
«Αυτό δεν μας αντιπροσωπεύει» Facebook Twitter
"Συγνώμη Προφήτη, συγνώμη Αμερική"

Libya Alhurra TV 

Φωτογραφία
4

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Ίρβινγκ Πεν στο Ίδρυμα MOP στη Λα Κορούνια

Φωτογραφία / Ισπανία: Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Ίρβινγκ Πεν στο Ίδρυμα MOP στη Λα Κορούνια

Πορτρέτα διάσημων και σκηνές δρόμου περιλαμβάνονται στην έκθεση «Irving Penn: Centennial» που διοργανώνεται από το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης και παρουσιάζεται στην Ισπανία
LIFO NEWSROOM
Ζήτημα ζωής και θανάτου: Το θρυλικό φωτογραφικό βιβλίο του Peter Hujar επανεκδίδεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα

Φωτογραφία / Ζήτημα ζωής και θανάτου: Το θρυλικό φωτογραφικό βιβλίο του Peter Hujar επανεκδίδεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα

Το λεύκωμα «Portraits in Life and Death» εξελίχθηκε σε θρύλο τις δεκαετίες μετά τον θάνατο του φωτογράφου το 1987 και έγινε το σύμβολο ενός χαμένου κόσμου που ζούσε και δημιουργούσε στο νεοϋρκέζικο downtown.
THE LIFO TEAM
Enri Canaj, φωτογράφος

Φωτογραφία / Enri Canaj: «Δεν έχω εξοικειωθεί με τον πόνο»

Ο φωτογράφος των ασπρόμαυρων κάδρων, που κατέγραψε την Ελλάδα της κρίσης και το μεταναστευτικό ζήτημα της Ευρώπης, μιλά για τη δική του πορεία μετανάστευσης, για το πώς ο ερχομός του από τα Τίρανα στην Αθήνα ήταν μια «έκρηξη» μέσα στο κεφάλι του. Και είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας
M. HULOT
Οι φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας Australian Life 2024 - σε εικόνες

Φωτογραφία / Η ζωή στην Αυστραλία μέσα από τον διαγωνισμό φωτογραφίας Australian Life 2024

Εκτροφή προβάτων, βρικόλακες στο σαλόνι, Αβορίγινες στη γη τους και στα σπίτια τους: Μια περιήγηση στην Αυστραλία μέσα από τις εικόνες των φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας Australian Life 2024.
THE LIFO TEAM
Κοιτάζοντας τους άλλους: Η Μαρτίν Φρανκ στην Άνδρο 

Φωτογραφία / «Κοιτάζοντας τους άλλους»: Οι ανθρωποκεντρικές εικόνες της Μαρτίν Φρανκ σε μια έκθεση στην Άνδρο

Στη χώρα της Άνδρου, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, 150 φωτογραφίες και αρχειακό υλικό αναδεικνύουν τη δημιουργική πορεία μιας καλλιτέχνιδας που παραμένει ελάχιστα γνωστή σήμερα στη διεθνή κοινότητα ενώ το έργο της συχνά ταυτίζεται με αυτό του Καρτιέ-Μπρεσόν.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
100 χρόνια από τη γέννηση του Ρόμπερτ Φρανκ

Φωτογραφία / 100 χρόνια από τη γέννηση του Ρόμπερτ Φρανκ

Κατέγραψε την πραγματική Αμερική, έβρισκε τους πιο συναρπαστικούς χαρακτήρες ανάμεσα στους λιγότερο προνομιούχους, κατάφερε να αλλάξει για πάντα την πορεία της φωτογραφίας και του κινηματογράφου.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Μάρτιν Παρ επιστρέφει για να φωτογραφίσει το ελληνικό καλοκαίρι

Φωτογραφία / Ο Μάρτιν Παρ ετοιμάζεται να φωτογραφίσει ξανά το ελληνικό καλοκαίρι

Ένας από τους πιο σημαντικούς Βρετανούς φωτογράφους θα εκθέσει έργα του στο Hyper Hypo και θα υπογράψει βιβλία και αναμνηστικά που θα είναι διαθέσιμα για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
M. HULOT

σχόλια

3 σχόλια
έχεις τρικυμία στον εγκέφαλο σου μαιντανέ και σου επιστρέφω όλους τους χαρακτηριμούς σου αλλά μόνο και μόνο για να σου λύσω μερικές απορίες τις οποίες μόνος σου ανήγαγες σε δεδομένα σου λέω τα εξής, έχω συνομιλίσει με αρκετούς μουσουλμάνους κυρίως την εποχή που είμουν φοιτητής στη Σκωτία. Η αφήγηση τους είναι συγκεκριμένη πρώτα προσπαθούν να σε πείσουν ότι το ισλάμ είναι ένα update του χριστιανισμού και μετά ότι εμείς σαν χριστιανοί έχουμε προνόμια αν προσυλιτιστούμε στο ισλάμ γιατί μας θεωρούν κάτι σαν αδέρφια τους, αν όντως προσυλιτίσουν κόσμο θεωρούν ότι λαμβάνουν ένα credit για την μεταθάνατο ζωή. Ενώ πάντα ότι και να γίνει γυρίζουν την συζήτηση στην θρησκεία τους. Οι μόνοι που δεν είναι φανατικοί με την θρησκεία τους και μπορώ να το γνωρίζω εγώ είναι οι Τούρκοι και απο ότι μου έχουν πει και πολλοι Ιρανοί άσχετο ότι έχει επικρατήσει θεοκρατικό καθεστώς και εκεί.On the note υπάρχουν 53 χώρες με σχεδόν 100% μουσουλμανικό πληθυσμό στις περισσότερες απο αυτές θα έχανες το κεφάλι σου για τον τρόπο με τον οποίο χαρακτήρισες το Ισλάμ. Αλλά δεν πειράζει εδώ είσαι ασφαλής και μπορείς να γυρίζεις πάντα στην πλαστική νιρβάνα σου και να ικανοποιήσαι με την υπεράσπιση των ακόλουθων ενός φασιστικού πολιτικουθρησκευτικού συστήματος γιατί αυτό είναι το ισλάμ στην πράξη και αυτό γραφεται με αίμα αθώων ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στις περισσότερες απο τις 53 χώρες.Παρήγορήσου λοίπον με την καρτουνίστικη παραμυθία σου και άσε τις κρίσεις για όταν μεγαλώσεις.Ούτε καν την σύγκρουση σε πολιτικό επίπεδο ανάμεσα σε θεοκρατία και δημοκρατία δεν κατάφερες να διακρίνεις απο το σχόλιο μου και το υποβάθμισες σε σύγκρουση ανάμεσα σε χριστιανισμό και μωαμεθανισμό λες και ενδιαφέρεται κανείς..ps. Ενά κοριτσάκι βιάζεται απο τους θείους τους στη συνέχεια ο πατέρας του το δολοφονεί και το θρησκευτικό σύστημα στο οποίο ανήκει θεωρεί ότι έχει αποδοθεί δικαιοσύνη και οι θρησκευόμενοι πατέρας και θείοι του νεκρού κοριτσιού συνεχίζουν την ζωή τους. Δεν πρόκειται να σου αναφέρω ποιό είναι το θρησκευτικό περιβάλλον στο οποίο ανήκει αυτή η τυχαία ιστορία, σου λέω απλά οτι εγώ θεωρώ ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη και θα ήταν καλύτερα να μην αναγνωριζόταν το δικαίωμα στην θρησκεία (που δίνει τέτοια δικαιώματα) στον πατέρα και στους θείους για αυτό ακριβώς τον λόγο και όχι επειδή θέλω άνθρωποι να στερούνται την θρησκευτική πνευματικότητα Θέλω να το κατανόησεις αυτό αν τυχόν σου έρθει η έμπνευση να μου απαντήσεις.
Αυτη είναι μια πολυ καλη απάντηση και προς όλους οσους αντιμετωπίζουν το Ισλάμ ισότιμα με κάθε αλλη θρησκεία και είναι υπέρ της κατασκευης τζαμιου στη χώρα μας κλπ. Δεν πρόκειται απλα για μια 'αθωα' θρησκεία και γι αυτο δεν είναι ζήτημα ανεξιθρησκειας ούτε άσκησης θρησκευτικών δικαιωμάτων. Το Ισλάμ είναι εκ φύσεως βίαιο και επικίνδυνο και δεν έχει θέση στη δύση.