Οι έκδοτες νύχτες του Jean-Vincent Simonet (NSFW)

Οι έκδοτες νύχτες του Jean-Vincent Simonet (NSFW) Facebook Twitter
©Jean-Vincent Simonet
0

Αναλογικές εικόνες, ψηφιακές τεχνικές και κολάζ από απρόσωπα σώματα, ηδονιστικές στιγμές και κραιπάλες σε φυσικά ή αστικά τοπία συνθέτουν τις εικόνες του φωτογράφου Jean-Vincent Simonet στην τελευταία του σειρά Wouldst thou like to live deliciously?

Το οπτικό ημερολόγιο της περιπετειώδους ζωής του φωτογράφου ξεχειλίζει από την υπερβολή και τον εύκολο υπερσυναισθηματισμό της νεότητας. Εικόνες διαφόρων μεγεθών συσσωρεύονται η μία πάνω στην άλλη, τα πρόσωπα απουσιάζουν, τα μεμονωμένα περιστατικά χάνονται και τα συναισθήματα πνίγονται σε αυτή την αισθητική της υπερβολής που δημιουργείται από τον θόρυβο των ακραίων πάρτι και της κραιπάλης.

Εικόνες διαφόρων μεγεθών συσσωρεύονται η μία πάνω στην άλλη, τα πρόσωπα απουσιάζουν, τα μεμονωμένα περιστατικά χάνονται και τα συναισθήματα πνίγονται σε αυτή την αισθητική της υπερβολής που δημιουργείται από τον θόρυβο των ακραίων πάρτι και της κραιπάλης.

Ο Jean-Vincent Simonet (1991) αποφοίτησε από το École Cantonale d'Art de Lausanne (ECAL) το 2014. Έχει έδρα το Παρίσι και τη Ζυρίχη, όπου ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογραφία και με τις προσωπικές του αναζητήσεις. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τη δουλειά του στην ιστοσελίδα του και να τον ακολουθήσετε στο Instagram.

Οι έκδοτες νύχτες του Jean-Vincent Simonet (NSFW) Facebook Twitter
©Jean-Vincent Simonet
Οι έκδοτες νύχτες του Jean-Vincent Simonet (NSFW) Facebook Twitter
©Jean-Vincent Simonet
Φωτογραφία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι φωτογραφίες της Χλόης Ακριθάκη γίνονται έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Φωτογραφία / Μια έκθεση για τους πολύ προσωπικούς χώρους των καλλιτεχνών

Η έκθεση «Συναντήσεις» της Χλόης Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη είναι μια σειρά φωτογραφιών που ξεκινά το 1992, στο ατελιέ του πατέρα της, και φτάνει μέχρι σήμερα, με την ίδια να επισκέπτεται φίλους εικαστικούς κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Οι νικητές και οι φιναλίστ του Nature Photography Contest 2024

Φωτογραφία / Οι νικητές και οι φιναλίστ του Nature Photography Contest 2024

Οι νικητές του δεύτερου ετήσιου Διαγωνισμού Φωτογραφίας Φύσης παρουσιάζουν εκπληκτικές εικόνες που κόβουν την ανάσα και αποκαλύπτουν τη ζωή στον πλανήτη μας. Ο φετινός διαγωνισμός αναδεικνύει τη δύναμη της φωτογραφίας να αποτυπώνει τοπία, την άγρια ζωή και τη λεπτή ισορροπία που διατηρεί τη ζωή στη Γη.
THE LIFO TEAM
«Η ζωή είναι παράξενη και αστεία» - Μία ταινία για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Βρετανού φωτογράφου Martin Parr

Φωτογραφία / Η ζωή και το έργο του φωτογράφου Martin Parr γίνονται ντοκιμαντέρ

«Προσπαθώ να δείξω τα πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα και μερικές φορές είναι αστεία. Οι άνθρωποι είναι αστείοι, οπότε πώς γίνεται να μην είναι και το έργο αστείο; Δεν θεωρώ τον εαυτό μου χιουμοριστικό φωτογράφο, αλλά η ζωή είναι παράξενη και αστεία».
THE LIFO TEAM
Τάκης Τλούπας: Ο φωτογράφος που αποτύπωσε μοναδικά την «ασπρόμαυρη» Ελλάδα

Φωτογραφία / Η απλότητα και η δύναμη των προγόνων μας στις φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα

Η ιστορία του φωτογράφου που απαθανάτισε το δριμύ μεγαλείο της ελληνικής φύσης και τους φτωχούς ανθρώπους που έφτιαξαν κόσμο απ' τα χρειώδη: Μιλούν στη LIFO η κόρη του, Βάνια Τλούπα, και η εκδότρια Ραχήλ Μισδραχή–Καπόν.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Άγγελος Μπαράι: «Βλέπω τη φωτογραφία ως μέσο επούλωσης τραυμάτων»

Φωτογραφία / Άγγελος Μπαράι: «Βλέπω τη φωτογραφία ως μέσο επούλωσης τραυμάτων»

Ο βραβευμένος φωτογράφος εστιάζει στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τη μετανάστευση και το προσφυγικό, δίνοντας φωνή σε ανθρώπους και ιστορίες που θα έμεναν στο σκοτάδι.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ