Οι ταξιδιωτικές φωτογραφίες της χρονιάς

Facebook Twitter
0

[via]

Philip Lee Harvey: Η πρωινή ομίχλη τυλίγει τον καταρράκτη Angel Falls της Βενεζουέλας - τον ψηλότερο καταρράκτη του κόσμου (979 μέτρα).

Thomas Kokta: Μια φωτισμένη σκηνή, κάτω απ' το Βόρειο Σέλας, στο Hudson Bay του Καναδά.

Timothy Allen: Ζευγάρι που φλερτάρει, με τον παραδοσιακό τρόπο, στη Νέα Γουινέα.

Martin Hartley: Επιστήμονας εξερευνά παγόβουνο, στο νησί Cornwallis του Καναδά.

Louis Montrose: Ενήλικας και παιδί, μπροστά στο σπίτι τους, στο "ζωγραφισμένο" χωριό Tiebele της Μπουρκίνα Φάσο.

Franco Banfi: Φάλαινα μπελούγκα κολυμπά λίγο βαθύτερα από δύτη στη Λευκή Θάλασσα της Β. Ρωσίας.

Yeow Kwang Yeo: Σ' όποια θέση του τρένου βρήκαν, χιλιάδες πιστοί ετοιμάζονται να ταξιδέψουν απ' τα βόρεια σύνορα του Μπαγκλαντές σε Μουσουλμανική θρησκευτική γιορτή.

Johnny Haglund: Ψαράδες στο Κονγκό επιδίδονται σε μια μάλλον εξαντλητική μορφή ψαρέματος και προσπαθούν να τραβήξουν τα δίχτυα τους.

Sergey Anisimov: Οικογενειακό πορτρέτο. Την οικογένεια νομάδων που ασχολείται με τη φροντίδα ελαφιών συνάντησε ο φωτογράφος κοντά στο Yamal της Ρωσίας.

Johnny Haglund: Κοπέλα απ' το Σουδάν ετοιμάζεται να "υποδεχτεί" δυνατή ανεμοθύελλα.

[+]
Τρεις φωτογραφίες που τράβηξαν οι αναγνώστες του National Geographic και βραβεύτηκαν.

Ben Canales: Crater Lake National Park, Oregon, USA

Ilan Shacham: Palmahim beach, Israel

Fernanda Credidio: San Pedro Atacama, Chile

*Δείτε επίσης σε μεγάλη οθόνη τις προηγούμενες ψηφιακές μας εκθέσεις:

O Pablo Picasso στην Πινακοθήκη της LifO.

O René Magritte στην Πινακοθήκη της LifO.  

Ο Ιερώνυμος Μπος στην Πινακοθήκη της LifO.

O Ρέμπραντ στην Πινακοθήκη της LifO.

Φωτογραφία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Οικονομόπουλος: «Οι μοδάτοι φωτογραφίζουν σήμερα με φιλμ· αλλά η ψηφιακή είναι μακράν ανώτερη φωτογραφία»

Νίκος Οικονομόπουλος / Νίκος Οικονομόπουλος: «Οι μοδάτοι φωτογραφίζουν σήμερα με φιλμ· αλλά η ψηφιακή είναι μακράν ανώτερη φωτογραφία»

Σε μια σπάνια συνέντευξή του, ο διεθνούς φήμης φωτογράφος του Magnum μιλά στον M. Hulot για την συναρπαστική φωτογραφική του ανέλιξη και τις σκέψεις του πάνω στα αιώνια διλήμματα της τέχνης του.
M. HULOT
Αγκαλιές και φιλιά στο τέλος του κόσμου. H τρυφερή μελαγχολία στις εικόνες του Spyros Rennt

Spyros Rennt / «Το κουίρ είναι το βάρος που σηκώνουμε απέναντι στην κοινωνία που δεν μας αγκαλιάζει»

Φίλοι, γνωστοί, άγνωστοι, εραστές: Στο τέταρτο φωτογραφικό του βιβλίο «Intertwined», ο Έλληνας καλλιτέχνης Spyros Rennt στρέφει το βλέμμα του προς μια πιο ήσυχη πλευρά της κουίρ επαφής.
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
«Η Ελλάδα που πρωτοείδα ήταν βουτηγμένη στη φτώχεια» ή «Γνώρισα/πρόλαβα μια Ελλάδα ανέγγιχτη και αναλλοίωτη». ή «Οι άνθρωποι στα νησιά δεν γνώριζαν καν τι σημαίνει τουρίστας»

Οι Αθηναίοι / «Τώρα η γλώσσα του Οδυσσέα είναι η γλώσσα μου. Και το Αιγαίο είναι η θάλασσά μου»

Γεννημένος στο Σικάγο, η αληθινή αλλαγή στη ζωή του ήρθε όταν ταξίδεψε για πρώτη φορά στα ελληνικά νησιά και την Αθήνα το 1954. Αποτύπωσε φωτογραφικά «τα χρόνια της ελπίδας σε μια Ελλάδα ανέγγιχτη και αναλλοίωτη». Σήμερα, εκφράζει την ανησυχία του για τα όμορφα τοπία της και τις γειτονιές, όπως η Πλάκα, που «είναι γεμάτες από καταστήματα με σουβενίρ». Ο φιλέλληνας φωτογράφος Ρόμπερτ Μακέιμπ είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Οι φωτογραφίες της Χλόης Ακριθάκη γίνονται έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Φωτογραφία / Μια έκθεση για τους πολύ προσωπικούς χώρους των καλλιτεχνών

Η έκθεση «Συναντήσεις» της Χλόης Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη είναι μια σειρά φωτογραφιών που ξεκινά το 1992, στο ατελιέ του πατέρα της, και φτάνει μέχρι σήμερα, με την ίδια να επισκέπτεται φίλους εικαστικούς κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Οι νικητές και οι φιναλίστ του Nature Photography Contest 2024

Φωτογραφία / Οι νικητές και οι φιναλίστ του Nature Photography Contest 2024

Οι νικητές του δεύτερου ετήσιου Διαγωνισμού Φωτογραφίας Φύσης παρουσιάζουν εκπληκτικές εικόνες που κόβουν την ανάσα και αποκαλύπτουν τη ζωή στον πλανήτη μας. Ο φετινός διαγωνισμός αναδεικνύει τη δύναμη της φωτογραφίας να αποτυπώνει τοπία, την άγρια ζωή και τη λεπτή ισορροπία που διατηρεί τη ζωή στη Γη.
THE LIFO TEAM
«Η ζωή είναι παράξενη και αστεία» - Μία ταινία για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Βρετανού φωτογράφου Martin Parr

Φωτογραφία / Η ζωή και το έργο του φωτογράφου Martin Parr γίνονται ντοκιμαντέρ

«Προσπαθώ να δείξω τα πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα και μερικές φορές είναι αστεία. Οι άνθρωποι είναι αστείοι, οπότε πώς γίνεται να μην είναι και το έργο αστείο; Δεν θεωρώ τον εαυτό μου χιουμοριστικό φωτογράφο, αλλά η ζωή είναι παράξενη και αστεία».
THE LIFO TEAM
Τάκης Τλούπας: Ο φωτογράφος που αποτύπωσε μοναδικά την «ασπρόμαυρη» Ελλάδα

Φωτογραφία / Η απλότητα και η δύναμη των προγόνων μας στις φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα

Η ιστορία του φωτογράφου που απαθανάτισε το δριμύ μεγαλείο της ελληνικής φύσης και τους φτωχούς ανθρώπους που έφτιαξαν κόσμο απ' τα χρειώδη: Μιλούν στη LIFO η κόρη του, Βάνια Τλούπα, και η εκδότρια Ραχήλ Μισδραχή–Καπόν.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ