Βγές έξω επιτελους!

Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter
0
Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter

 

  • Τα νόστιμα του ήλιου. Φαγάκι νοστιμότατο σερβίρεται με κέφι στο κουκλίστικο οινομαγειρείο Ηλιόγευστον που υποστηρίζεται με τον καλύτερο τρόπο από τρεις νέες και δυναμικές γυναίκες. Η Βάσια και η Τέτα είχαν την ιδέα να το στήσουν και η σεφ Έλενα Μπαρμπέα υλοποιεί στην κουζίνα με αγάπη συνταγές με άρωμα ελληνικό. Τα νέα είναι νόστιμα. Τα καινούργια πιάτα έχουν σουξέ. Κολοκυθοκορφάδες γεμιστοί με ρύζι που συνοδεύονται με γιαούρτι (€6,5), μπουκιά και συχώριο! Κροκέτες αθερίνας (€6) που θα κάνουν τέλεια παρέα με το ούζο. Η άφταστη μαγείρισσα εμπνέεται από τη μανιάτικη καταγωγή της και προσφέρει τη δική της εκδοχή στο πιάτο «τραβηχτή» (€7,5). Πρόκειται για ζυμάρι αφράτο που ανοίγεται με το χέρι σε λεπτά φύλλα πριν μπει στο τηγάνι. Εδώ, σερβίρεται με χοιρινές μπουκιές, μαγειρεμένες με πιπεριές, και δροσίζεται με γιαούρτι – μια διαφορετική και πιο ανάλαφρη εκδοχή του γιαουρτλού. Για πιο πληθωρική γεύση, θα αναζητήσεις την τηγανίτα με μοσχαράκι κανέλας σε τέσσερις στρώσεις και «καπέλο» ξερή μυζήθρα (€8). Χώρος όμορφος, καλή διάθεση, κέφι και τιμές που δεν φοβίζουν. ☛ Ηλιόγευστον, Παπαφλέσσα 18, Γαλάτσι, 210 2910822.
  • Ελληνο-ιταλικές ανταλλαγές. Ελλάς - Ιταλία αρμονία! Πού; Στο Il Tramonto. Ο νέος σεφ Αλέξανδρος Χούσος μαγειρεύει πιάτα με ιταλική καταγωγή. Κάθε Τετάρτη οι βραδιές βαφτίζονται «Vino Divino» και το μενού 4 πιάτων παντρεύεται με κρασιά από τον ιταλικό και ελληνικό αμπελώνα. ☛ Astir Palace Resort, ξενοδ. Arion, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8902000.
  • Στον κήπο με τις εκπλήξεις. Καλοκαιρινές βραδιές μέσα στο πράσινο υπόσχεται για το φετινό καλοκαίρι το Fuga, το εστιατόριο του Μεγάρου Μουσικής. Με καλοκαιρινή διάθεση, χωρίς τυπικότητες, το εστιατόριο γίνεται Fuga Secret Garden, δίνοντας ευκαιρία όχι μόνο για φαγητό αλλά και για καφέ, ποτό, ακόμα και για πικνίκ. Νέος σεφ του εστιατορίου είναι ο Γιώργος Βενιέρης, ο οποίος ετοίμασε ένα μενού που αξιοποιεί πρώτες ύλες μικρών παραγωγών από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ο ίδιος το χαρακτηρίζει «παιχνιδιάρικο, διαδραστικό, globe-trekking». Σε αυτό το ταξίδι, λοιπόν, μπορείς να βρεις sliders (mini-burger με τυρί Νάξου), broken cheese pie με σύγκλινο και φέτα, salumi με αλμυρούς λουκουμάδες από ζύμη πίτσας, ριζότο μιλανέζ με σαφράν και ζωμό μοσχαριού γάλακτος, ριγκατόνι αματριτσιάνα με πανσέτα, ντομάτα και κρέμα πεκορίνο. Βεβαίως, υπάρχει μια πλούσια γκάμα από πρωτότυπα κοκτέιλ και χυμούς. ☛ Fuga Secret Garden στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, Κόκκαλη 1, 210 7242979.
  • Καλό φαγητό δίπλα στο κύμα. Στο Εν Πλω στη Βουλιαγμένη ο σεφ Κώστας Ζέππος, με καταγωγή από τη Σάμο, επιμένει στις καλές φρέσκιες πρώτες ύλες και μαγειρεύει με αγάπη. Για αρχή μου άρεσε το λαδοτύρι στο σαγανάκι (€6,5) με ωραία μαρμελάδα σύκου και η καλοφτιαγμένη μελιτζανοσαλάτα με καρύδια (€5) που είχε διακριτικό κάπνισμα. Εξαιρετικά ήταν τα αχνιστά μύδια (€8), αρωματισμένα με ζαφορά. Το χταπόδι στη σχάρα, ψημένο με οξύμελι (€11), δεν έβγαζε τη γευστική ένταση που υποσχόταν. Ο τηγανητός γαύρος με αρωματικό πασπάλι (€7) τρώγεται απνευστί. Στο μενού υπάρχουν προτάσεις με παραδοσιακά ζυμαρικά και ένα ριζότο γαρίδας αλλά και τέσσερα πιάτα που καλύπτουν τις ανάγκες των κρεατολάγνων. Το φεγγάρι καθρεφτίζεται στη θάλασσα και το σκηνικό καλύπτει τους ρομαντικούς. Εδώ, στο Εν Πλω, μπορείς να χαλαρώσεις από το πρωί με καφέ, κουβεντούλα και περιποίηση από το ευγενικό προσωπικό.
Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter

Εν Πλω, Λ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, 210 9671770-2.

  • Πήγαμε στη Stoffa! Μια Στόφα με ιστορία. Άλλωστε η στόφα –κουζίνα για μαγείρεμα με ξύλο– έχει παράδοση πολλών χρόνων και η ονομασία ταίριαξε με τον χώρο, που παλαιότερα στέγαζε οικογενειακή ταβέρνα και αργότερα το μεζεδοπωλείο Το Μπέρδεμα. Εδώ, το μενού είναι απλό, καθημερινό. Υπάρχει χαρούμενη διάθεση που εκφράζεται και στα πρόσωπα των θαμώνων, που είναι κυρίως νέοι. Μοιράζονται μία από τις πίτσες του μενού. Δοκίμασα την κλασική πίτσα μαργαρίτα (€9) με σάλτσα ντομάτας σε ιδανική αναλογία, μοτσαρέλα και βασιλικό. Ωραία, λεπτή, τραγανή η ζύμη, σε καλή ισορροπία με τα υλικά, τρώγεται ευχάριστα. Από τα ορεκτικά, η αλμυρή τούρτα (€6) είναι μία σύγχρονη εκδοχή του γνωστού ντάκου, που εδώ τρίβεται και ζυμώνεται με ελαιόλαδο κι επάνω του παίρνουν θέση μια ανάλαφρη μους από ελληνικά τυριά και μια ενδιαφέρουσα μαρμελάδα ντομάτας που γλυκίζει αρκετά και δεν κοντράρει με το αλμυρό των τυριών. Η μοσχαρίσια ταλιάτα (€16) ήρθε ωραία ψημένη και συνοδευόταν από τραγανά φύλλα ρόκας, ραντισμένα με λάδι τρούφας. Το μπανόφι με παγωτό (€6,5) είναι ωραίο για να κλείσεις γλυκά τη βραδιά.
Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter

☛ Stoffa, Βασ. Αμαλίας 20, Κηφισιά, 210 8013853.

  • Μη φοβάσαι τα ροζέ κρασιά. Τα ροζέ κρασιά είναι εδώ όλο αρώματα, χρώματα και δροσερές γεύσεις. Το Drink Pink 2013 προτείνει 12 ελληνικά ροζέ κρασιά που αξίζει να αφεθείς στη δίνη τους: Αβαντίς Ροζέ, Ακακίες – Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Άκρες – Κτήμα Σκούρα, Από Δυο Χωριά – Οινοποιείο Καραμήτρου, Δρυόπη Ροζέ, ΕΑΝ – Κτήμα Σιγάλα, Kanenas Ροζέ – Tsantali, Μέγα Σπήλαιο Ροζέ, Μικρός Βοριάς – Οινοφόρος, Ορεινός Ήλιος – Σεμέλη, Ροζέ Κτήμα Χατζημιχάλη, Σημείο Στίξης Ροζέ – Boutari. Εως τις 14 Ιουλίου τα wine bars και wine restaurants της Αθήνας Bottega, Cucina Povera, Heteroclito, Fabrica de Vino, Mama Roux και Osterman θα φιλοξενούν τα 12 ροζέ κρασιά της Pink Team που είναι σε προσφορά three for two: για κάθε δύο φιάλες της ίδιας ετικέτας που θα πληρώνετε, θα παίρνετε την τρίτη δωρεάν – για επιτόπου κατανάλωση ή για το σπίτι! Το ίδιο θα ισχύει και για την κατανάλωση σε ποτήρι: στα δύο ίδια κρασιά, το τρίτο δωρεάν.
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ