Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις

Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Οι φετινές γιορτές θα είναι διαφορετικές. Αυτό το καταλάβαμε και όσοι βρίσκονταν σε άρνηση πλέον υποχωρούν μπροστά στην πραγματικότητα και αντιλαμβάνονται πως τα φετινά Χριστούγεννα θα τα θυμόμαστε για χρόνια. Εκείνο που μάλλον δεν έχουμε συνειδητοποιήσει (και καλά θα κάνουμε να αρχίσουμε τώρα) είναι πως το «διαφορετικά» δεν σημαίνει και «άσχημα». Αυτές οι γιορτές, οι τόσο ιδιαίτερες, μπορεί να γίνουν όμορφες και ακόμα περισσότερο ξεχωριστές αν τις ντύσουμε με καλή διάθεση, ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε και, φυσικά, με ιδιαίτερες γεύσεις που θα συνοδεύσουν τα οικογενειακά τραπέζια που θα στρώσουμε στο σαλόνι του σπιτιού μας.

Το efood είναι εδώ για να συμβάλει με τον τρόπο του ώστε αυτές οι γιορτές να είναι γεμάτες από πιάτα, γλυκά και ροφήματα που αγαπάμε. Όλα αυτά ετοιμάζονται με φροντίδα στις κουζίνες κάποιων από τα πιο σημαντικά food & coffee spots της Αθήνας και φτάνουν στην πόρτα σου με τον στόλο του efood σαν μια μικρή χριστουγεννιάτικη έκπληξη που αλλάζει το κλίμα και φέρνει τη μαγεία των γιορτών στο τραπέζι σου.


Διάλεξε το μενού που επιθυμείς μέσα από το efood και δημιούργησε μια σπιτική γιορτινή ατμόσφαιρα γεμάτη από τις γεύσεις που έχεις αγαπήσει. Στρώσε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και τα πιάτα έρχονται delivered by efood.

Cookoo by Cookoovaya
Λίγη από τη λάμψη του μενού του φέρνει στο σπίτι σου αυτό το εξαιρετικό spot γαστρονομίας. Στα must-try ή, μάλλον, must-order είναι το μοσχαρίσιο διάφραγμα σχάρας, τα βοδινά μάγουλα ή τα Fusilli στα κάρβουνα με σάλτσα παρμεζάνας και μπούτι κοτόπουλο. Ο ιδιαίτερος χώρος του Χίλτον έρχεται στο σαλόνι σου.

Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις Facebook Twitter

48 Urban Garden
Το στέκι του κέντρου έρχεται στην πόρτα σου και φέρνει μαζί του φημισμένα πιάτα όπως τα tacos de picanha, τo chicken burrito ή τα γνωστά του μπέργκερ (διάλεξε ανάμεσα στο «Hook up» με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και το «Cotoletta» με τραγανό κοτόπουλο). Για μέρες ή νύχτες που απαιτούν κάτι διαφορετικό, το 48 Urban Garden έχει κάτι να σου προτείνει.

Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις Facebook Twitter

Zurbaran
Με ένα μενού που περιλαμβάνει επιρροές από τις κουζίνες όλου του κόσμου, το Zurbaran είναι η κατάλληλη επιλογή για μια ιδιαίτερη περίσταση με δημιουργικές γεύσεις που θα σε ταξιδέψουν. Ταρτάρ τόνου, μπέργκερ με black angus ή μπούτι πάπιας confit θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό γιορτινό τραπέζι.

Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις Facebook Twitter

Starbucks
Τα αγαπημένα ροφήματα των Starbucks έρχονται στην πόρτα σου και υπόσχονται να σου φτιάξουν τη διάθεση με επιλογές που αποτελούν καθημερινές συνήθειες, από το βουτυρένιο Toffee Nut Latte μέχρι το απολαυστικό Caramel Macchiato για τους λάτρεις της καραμέλας και από ένα Gingerbread Latte μέχρι τον κλασικό Cappuccino με Starbucks Signature Roast. Το γιορτινό κλίμα γίνεται πιο έντονο με το άρωμα του αγαπημένου σου καφέ.

Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις Facebook Twitter

 

Cap Cap
Το χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο είναι μια πολύ ιδιαίτερη υπόθεση και το Cap Cap το γνωρίζει πολύ καλά! Old Xmas με κρέμα πατισερί σε βάση από ελαφρά σιροπιασμένο κρουασάν με ρούμι και επικάλυψη μαρμελάδα αγριοκέρασο. Polar Express με κρέμα πατισερί και μελομακάρονο αλλά και Rudolph's Favorite με μους σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, σος από κόκκινα φρούτα και σιρόπι αγαύης. Οι προτάσεις που θα βρεις είναι το ιδανικό κλείσιμο σε ένα ξεχωριστό γεύμα.

Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις Facebook Twitter

 

Μαλεμπί
Εξαιρετικές επιλογές σε brunch για ένα γιορτινό πρωινό αλλά και λαχταριστά γλυκά για κάθε στιγμή. Στο Μαλεμπί θα βρεις κλασικούς πολίτικους κουραμπιέδες αλλά και επιλογές με κάσιους ή σοκολάτα, μελομακάρονα και δίπλες καθώς και τον περίφημο μπακλαβά του σε διαφορετικές εκδοχές. Λαχταριστές δημιουργίες έρχονται στην πόρτα σου και φέρνουν το άρωμα των Χριστουγέννων.

Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις Facebook Twitter

Ονόματα που κάνουν τις γιορτές πιο όμορφες και πιο γευστικές σε βρίσκουν όπου κι αν είσαι, delivered by efood.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM