Kokkion: Τα «ανήσυχα πνεύματα» που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού

Kokkion: Τα «ανήσυχα πνεύματα» που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού Facebook Twitter
0

 

Αν μιλήσεις με τους ανθρώπους του Kokkion μπορείς να καταλάβεις γιατί, ό,τι κι αν γευτείς σε αυτό το στέκι χειροποίητου παγωτού, είναι διαφορετικό. Γιατί οι ίδιοι έχουν την ανάγκη να «παίζουν» με τις γεύσεις, να δοκιμάζουν νέες προκλήσεις, να αφήνουν τις εποχές να τους παρασύρουν  στη φρεσκάδα των υλικών και τελικά να ανακαλύπτουν νέες συνταγές που μοιράζονται υπερήφανα μαζί σου.

Είναι ωραίο να εξελίσσεσαι με τους συνεργάτες σου και μαζί να ανεβάζεις το επίπεδο της δουλειάς σου κι εδώ κάτι τέτοιο συμβαίνει. Το καταλαβαίνεις από τις νέες γεύσεις που διαδέχονται η μία την άλλη, από την εμμονή στην υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών και φυσικά, από την ανώτερη νοστιμιά που σου σκάει με την πρώτη δοκιμή.

Kokkion: Τα ανήσυχα πνεύματα που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού Facebook Twitter

Ο ζαχαροπλάστης Βασίλης Παπαματθαίου, που υπογράφει τις γλυκές δημιουργίες, αποκαλύπτει το ανήσυχο πνεύμα του μέσα από ευρηματικές συνταγές που βασίζονται στα εποχικά υλικά. Αυτό σημαίνει πως κάθε επίσκεψη στο Kokkion λειτουργεί ως αντίδοτο στη μονοτονία της γεύσης, αφού κάθε φορά θα βρεις κάτι καινούργιο. Μικρές εκπλήξεις σε ατομικά βαζάκια που περικλείουν αεροστεγώς όλη τη φαντασία, τη νοστιμιά και την αγάπη αυτής της ομάδας. Τιραμισού με χειροποίητο τυρί Μασκαρπόνε – ναι στραγγίζεται in house, Προφιτερόλ με χειροποίητα σου, Μπαμπά με ρούμι και φρέσκα φρούτα, Κρέμα σοκολάτα αρωματισμένη με τόνκα και ψίχουλα από αλατισμένο κακάο, Κρέμα λεμόνι από καρπούς του Άργους – το ΑΑΑ εδώ κολλάει- μους μασκαρπόνε και παπαρουνόσπορο. Κάθε γλυκάκι στη δική του συσκευασία φιγουράρει στα ψυγεία του Kokkion προκαλώντας φυσικά την ερώτηση «τι έχετε ετοιμάσει σήμερα;»

Kokkion: Τα ανήσυχα πνεύματα που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού Facebook Twitter

Γράφοντας τη δική του εκδοχή στο κεφάλαιο παγωτό, το Kokkion έχει να σου προσφέρει 24 μόνιμες γεύσεις και μια σειρά από guest προτάσεις που εναλλάσσονται κάθε τόσο. Το αγνό ελληνικό φρέσκο γάλα ΕΒΟΛ, οι γαλλικές κρέμες, οι ξηροί καρποί που καταφθάνουν από διάφορα μέρη του κόσμου –αλλά πάντα από την πιο ποιοτική παραγωγή – δημιουργούν ένα κοσμοπολίτικο συνδυασμό που ξεχωρίζει κάθε φορά και σε κάνει να θυμάσαι γιατί λατρεύεις αυτό το παγωτό.

Kokkion: Τα «ανήσυχα πνεύματα» που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού Facebook Twitter

Η Βανίλια με φασόλια βανίλιας από την Ταϊτή και τη Μαδαγασκάρη  είναι το πρώτο που θα δοκιμάσεις. H Αλμυρή καραμέλα με κομμάτια χειροποίητης καραμέλας που εμφανίζονται αναπάντεχα στο στόμα σου, θα σε ενθουσιάσει. To Μασκαρπόνε –εννοείται με το χειροποίητο τυρί– και περγαμόντο είναι ένας μοναδικός συνδυασμός. To παρφέ με ολόκληρα αμύγδαλα -που σκάνε ολόφρεσκα ανάμεσα στην κρεμώδη υφή- εσπεριδοειδή και aperol είναι μια αποκάλυψη!

Στα must try τα τρομερά σορμπέ που βασίζονται στην εποχικότητα των φρούτων και αποκτούν φανατικό κοινό –vegan και όχι μόνο. Πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το Λεμόνι με λουΐζα, τα Κόκκινα φρούτα, αλλά και το Μανταρίνι με τζίντζερ. Στις αναπάντεχες εκπλήξεις θα βρεις το σορμπέ βερίκοκο - ροδάκινο με δενδρολίβανο, αλλά και τον ανανά με αρωματικό βασιλικό.

Kokkion: Τα ανήσυχα πνεύματα που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού Facebook Twitter

Κι επειδή το παγωτό συνδέεται με παιδικές αναμνήσεις, το χειροποίητο ξυλάκι παγωτό θα σου θυμίσει την αληθινή απόλαυση που δεν περιλαμβάνει τυπικότητες με κυπελάκια και κουταλάκια. Άλλωστε, στο Kokkion όλα γίνονται αυθεντικά και γι’ αυτό προκαλούν έντονα συναισθήματα. Ανάμεσα σε αυτά, η προσμονή για τη νέα δημιουργία που θα βρεις σε αυτό το στέκι που αναλαμβάνει να ικανοποιήσει την επιθυμία σου για γλυκό.

Διαφημιστική Παρουσίαση

Πρωτογένους 2, Αθήνα, 6981 563511

www.kokkion.com, FB: KokkionIceCream, Instagram: kokkionicecream

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.