Kokkion: Τα «ανήσυχα πνεύματα» που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού

Kokkion: Τα «ανήσυχα πνεύματα» που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού Facebook Twitter
0

 

Αν μιλήσεις με τους ανθρώπους του Kokkion μπορείς να καταλάβεις γιατί, ό,τι κι αν γευτείς σε αυτό το στέκι χειροποίητου παγωτού, είναι διαφορετικό. Γιατί οι ίδιοι έχουν την ανάγκη να «παίζουν» με τις γεύσεις, να δοκιμάζουν νέες προκλήσεις, να αφήνουν τις εποχές να τους παρασύρουν  στη φρεσκάδα των υλικών και τελικά να ανακαλύπτουν νέες συνταγές που μοιράζονται υπερήφανα μαζί σου.

Είναι ωραίο να εξελίσσεσαι με τους συνεργάτες σου και μαζί να ανεβάζεις το επίπεδο της δουλειάς σου κι εδώ κάτι τέτοιο συμβαίνει. Το καταλαβαίνεις από τις νέες γεύσεις που διαδέχονται η μία την άλλη, από την εμμονή στην υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών και φυσικά, από την ανώτερη νοστιμιά που σου σκάει με την πρώτη δοκιμή.

Kokkion: Τα ανήσυχα πνεύματα που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού Facebook Twitter

Ο ζαχαροπλάστης Βασίλης Παπαματθαίου, που υπογράφει τις γλυκές δημιουργίες, αποκαλύπτει το ανήσυχο πνεύμα του μέσα από ευρηματικές συνταγές που βασίζονται στα εποχικά υλικά. Αυτό σημαίνει πως κάθε επίσκεψη στο Kokkion λειτουργεί ως αντίδοτο στη μονοτονία της γεύσης, αφού κάθε φορά θα βρεις κάτι καινούργιο. Μικρές εκπλήξεις σε ατομικά βαζάκια που περικλείουν αεροστεγώς όλη τη φαντασία, τη νοστιμιά και την αγάπη αυτής της ομάδας. Τιραμισού με χειροποίητο τυρί Μασκαρπόνε – ναι στραγγίζεται in house, Προφιτερόλ με χειροποίητα σου, Μπαμπά με ρούμι και φρέσκα φρούτα, Κρέμα σοκολάτα αρωματισμένη με τόνκα και ψίχουλα από αλατισμένο κακάο, Κρέμα λεμόνι από καρπούς του Άργους – το ΑΑΑ εδώ κολλάει- μους μασκαρπόνε και παπαρουνόσπορο. Κάθε γλυκάκι στη δική του συσκευασία φιγουράρει στα ψυγεία του Kokkion προκαλώντας φυσικά την ερώτηση «τι έχετε ετοιμάσει σήμερα;»

Kokkion: Τα ανήσυχα πνεύματα που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού Facebook Twitter

Γράφοντας τη δική του εκδοχή στο κεφάλαιο παγωτό, το Kokkion έχει να σου προσφέρει 24 μόνιμες γεύσεις και μια σειρά από guest προτάσεις που εναλλάσσονται κάθε τόσο. Το αγνό ελληνικό φρέσκο γάλα ΕΒΟΛ, οι γαλλικές κρέμες, οι ξηροί καρποί που καταφθάνουν από διάφορα μέρη του κόσμου –αλλά πάντα από την πιο ποιοτική παραγωγή – δημιουργούν ένα κοσμοπολίτικο συνδυασμό που ξεχωρίζει κάθε φορά και σε κάνει να θυμάσαι γιατί λατρεύεις αυτό το παγωτό.

Kokkion: Τα «ανήσυχα πνεύματα» που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού Facebook Twitter

Η Βανίλια με φασόλια βανίλιας από την Ταϊτή και τη Μαδαγασκάρη  είναι το πρώτο που θα δοκιμάσεις. H Αλμυρή καραμέλα με κομμάτια χειροποίητης καραμέλας που εμφανίζονται αναπάντεχα στο στόμα σου, θα σε ενθουσιάσει. To Μασκαρπόνε –εννοείται με το χειροποίητο τυρί– και περγαμόντο είναι ένας μοναδικός συνδυασμός. To παρφέ με ολόκληρα αμύγδαλα -που σκάνε ολόφρεσκα ανάμεσα στην κρεμώδη υφή- εσπεριδοειδή και aperol είναι μια αποκάλυψη!

Στα must try τα τρομερά σορμπέ που βασίζονται στην εποχικότητα των φρούτων και αποκτούν φανατικό κοινό –vegan και όχι μόνο. Πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το Λεμόνι με λουΐζα, τα Κόκκινα φρούτα, αλλά και το Μανταρίνι με τζίντζερ. Στις αναπάντεχες εκπλήξεις θα βρεις το σορμπέ βερίκοκο - ροδάκινο με δενδρολίβανο, αλλά και τον ανανά με αρωματικό βασιλικό.

Kokkion: Τα ανήσυχα πνεύματα που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού Facebook Twitter

Κι επειδή το παγωτό συνδέεται με παιδικές αναμνήσεις, το χειροποίητο ξυλάκι παγωτό θα σου θυμίσει την αληθινή απόλαυση που δεν περιλαμβάνει τυπικότητες με κυπελάκια και κουταλάκια. Άλλωστε, στο Kokkion όλα γίνονται αυθεντικά και γι’ αυτό προκαλούν έντονα συναισθήματα. Ανάμεσα σε αυτά, η προσμονή για τη νέα δημιουργία που θα βρεις σε αυτό το στέκι που αναλαμβάνει να ικανοποιήσει την επιθυμία σου για γλυκό.

Διαφημιστική Παρουσίαση

Πρωτογένους 2, Αθήνα, 6981 563511

www.kokkion.com, FB: KokkionIceCream, Instagram: kokkionicecream

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ