ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Πού θα φας στη νοτιοδυτική Μεσσηνία

Μαγνησία-Γεύση Facebook Twitter
0

Carne restaurant

Σημαδεύει γευστικά τις καλοκαιρινές σου διακοπές.

Αν είσαι από εκείνους που στις καλοκαιρινές τους διακοπές δεν βάζουν απλώς αστέρια ικανοποίησης αλλά Michelin, τότε η Μεσσηνία είναι ο κατάλληλος προορισμός. Κι αν είσαι οπαδός του κρέατος, το Carne θα φροντίσει να ικανοποιήσει την επιθυμία σου για μια γευστική απόλαυση που θα θυμάσαι για καιρό.


Ο χώρος που βρίσκεται στον πλακόστρωτο πεζόδρομο της παραλίας της Γιάλοβας θα σου προσφέρει μια εμπειρία γεύσεων που βασίζονται στα ολόφρεσκα εκλεκτά κρέατα και στις μοναδικές συνταγές που επιμελείται ο σεφ Γιώργος Χωραίτης – δύο αστέρια FNL και ένα βραβείο ελληνικής κουζίνας. Η ελληνική παράδοση, φυσικά, κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ τα προϊόντα που παράγει ο τόπος της Πελοποννήσου αναδεικνύονται σε κάθε πιάτο, όπου η δημιουργική ματιά του σεφ απογειώνει τη γεύση, ενώ οι ιδιαίτερες κοπές των κρεάτων εντυπωσιάζουν με την αριστοτεχνικότητά τους.


Στο Carne θα πάρεις κυριολεκτικά μια γεύση από ελληνική γαστρονομία, και μάλιστα στο ιδανικό περιβάλλον, αφού η θέα του ήλιου που δύει μεταξύ του νησιού της Σφακτηρίας και της Βοϊδοκοιλιάς είναι από εκείνες τις μαγικές στιγμές που ζεις σε αυτήν τη χώρα. 


Ανάμεσα στις γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις είναι το τατάκι μοσχάρι με σπαράγγια, μαγιονέζα με miso, σάλτσα πόνζου, φρέσκια καλοκαιρινή τρούφα και φουντούκι, το σουβλάκι μπάο μπαν με γύρο κοτόπουλο, τζατζίκι, κρεμμύδι, ντομάτα, αγγούρι, κέτσαπ πιπεριάς, ποπ κορν πατάτας και καυτερό πιπέρι, αλλά και το εξαιρετικό παστίτσιο κόκορα με paccheri, μυζήθρα, μπεσαμέλ και κρέμα παρμεζάνας. Προτάσεις που γίνονται ακόμα πιο ιδιαίτερες όταν τις απολαμβάνεις δίπλα στη θάλασσα και τις οποίες συνοδεύεις με κάποια από τις εκλεκτές ετικέτες κρασιού που θα βρεις στην πλούσια λίστα του Carne – με 83 επιλογές από ελληνικό και ξένο αμπελώνα κάθε γεύση αναδεικνύεται όπως της αξίζει.


Ειδικά φέτος, μπορείς επιλέξεις την ατμόσφαιρα του roof garden που θα ανοίξει σύντομα και προσφέρει μια θέα σε όλο τον κόλπο του Ναυαρίνου που κόβει την ανάσα. Το ίδιο εκπληκτική είναι όλη η εμπειρία στο Carne, που ξέρει πολύ καλά πώς να δημιουργεί γευστικές αναμνήσεις που θα σημαδεύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές σου στη Μεσσηνία.

Παραλία Γιάλοβας, Γιάλοβα, 27230 23617, www.carnerestaurant.gr, Facebook, Instagram

Ammos Restaurant Bar

All-day χώρος που μοιάζει κομμάτι της παραλίας.

Μαγνησία-Γεύση Facebook Twitter

Η φυσική θέση της άμμου είναι δίπλα στο κύμα. Κι εκεί ακριβώς θα βρεις το Άμμος, ένα beach bar-restaurant για κάθε στιγμή που θέλεις να νιώσεις αυθεντική καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Εδώ κάθε λεπτομέρεια ταιριάζει απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον, ώστε να αισθάνεσαι πως όλα βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία. Από το πρωί μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικό καφέ και προτάσεις πρωινού, φρεσκοστυμμένο χυμό και νόστιμα σνακ, να συνεχίσεις στην παραλία, στις ξαπλώστρες, κάνοντας μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά και ανεβαίνοντας στο εστιατόριο να γευτείς μοναδικές γεύσεις.

Η μεσογειακή κουζίνα, που τόσο ταιριάζει στην καλοκαιρινή διάθεση, γίνεται έμπνευση σε ένα μενού με φρέσκιες σαλάτες και πιάτα όπου πρωταγωνιστούν οι άριστες πρώτες ύλες. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά, όπως το Καλαμάρι Άμμος, που ψήνεται στη σχάρα και γεμίζεται με φέτα, ντομάτα, πιπεριά και πάπρικα, αλλά και το εξαιρετικό σπαγγέτι Frutti di Mare με γαρίδες, καραβίδες και όστρακα.

Στο Άμμος θα βρεις μια μεγάλη λίστα από βραβευμένες ετικέτες κρασιών του ελληνικού και ξένου αμπελώνα για να συνοδεύσεις τις γευστικές προτάσεις. Και, φυσικά, τα εξωτικά κοκτέιλ, με μείξεις που βασίζονται σε φρέσκα φρούτα εποχής, θα σε κρατήσουν σε υπέροχη ατμόσφαιρα μέχρι αργά, καθώς απολαμβάνεις το ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα. Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κλείσεις μια καλοκαιρινή ημέρα; Το Άμμος, που νιώθεις πως φύτρωσε φυσικά στην παραλία, είναι the place to be μόλις βρεθείς στην Κυπαρισσία!

Παραλιακή oδός Κυπαρισσίας, 27610 23861, www.ammosrestaurantbar.gr, Facebook

Το Κοχύλι

Η μεσογειακή κουζίνα στα καλύτερά της. 

Μαγνησία-Γεύση Facebook Twitter

Το Κοχύλι βρίσκεται στην παραλία της Γιάλοβας, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, μεταφέροντας στα αυτιά σας τον ήχο των κυμάτων, ενώ ταυτόχρονα σας οδηγεί σε μια γευστική εμπειρία με επίκεντρο τον πλούτο του βυθού. Ακριβώς μετά τον γραφικό πεζόδρομο της Γιάλοβας, κατά μήκος της παραλίας, θα συναντήσετε αυτή την ξεχωριστή ψαροταβέρνα που τιμά τη μεσογειακή παράδοση με πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, εκλεκτά ντόπια κρέατα, δροσερές σαλάτες με λαχανικά εποχής και μια σειρά από νόστιμα μεζεδάκια συνθέτουν ένα μενού όπου πρωταγωνιστεί η αγνότητα των πρώτων υλών και το αριστοτεχνικό μαγείρεμα, ώστε να αναδεικνύεται κάθε γεύση όπως ακριβώς πρέπει. Στο Κοχύλι θα βρείτε εξαιρετικό γαύρο ξιδάτο, καραβίδες ψητές, γαρίδες σαγανάκι αλλά και παραδοσιακά γεμιστά, μοσχαράκι στιφάδο, μουσακά και λαδερά της εθνικής μας κουζίνας. Εκείνο, όμως, που θα απολαύσετε περισσότερο στο Κοχύλι είναι το φρέσκο ψάρι ημέρας, που εναλλάσσεται ανάλογα με το τι φέρνει το καΐκι, προσφέροντας επιλογές από μπαρμπούνια, φαγκριά και συναγρίδες αλλά και κολοχτύπες και αστακούς.

Στα must-try τα μύδια τα αχνιστά, τα φρέσκα αυγά αχινού και οι σουπιές, μαγειρεμένες με το μελάνι τους. Θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε από μια μεγάλη γκάμα ελληνικών αλλά και ξένων ετικετών το κρασί που θα συνοδεύσει τα πιάτα σας. Το προσωπικό θα σας καλωσορίσει και θα σας εξυπηρετήσει με ευγένεια και διακριτικότητα. Σε ένα περιβάλλον καλαίσθητο και φιλικό, με μοναδική θέα, θα γευτείτε τη σπιτική πορτοκαλόπιτα. Ακριβώς μπροστά στον κόλπο του Ναυαρίνου, θα σας προσφέρει γευστικές στιγμές χαλάρωσης, με τον ήχο των κυμάτων να δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα

Γιάλοβα Μεσσηνίας, 2723 0 23259, Facebook

Παλιά Αγορά

Η μεσσηνιακή κουζίνα αναβιώνει σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον.

Μαγνησία-Γεύση Facebook Twitter

Η μεσσηνιακή κουζίνα με τις πληθωρικές της γεύσεις τιμάται όπως ακριβώς της αξίζει στην Παλιά Αγορά, έναν ιδιαίτερο χώρο γεύσης που βρίσκεται σε απόσταση τριών λεπτών με τα πόδια από το εμβληματικό Κάστρο της Κυπαρισσίας, στην περιοχή που ονομάζεται Άνω Πόλη. Οι συνταγές που χαρακτηρίζουν την κουζίνα αυτού του τόπου γίνονται έμπνευση για μια σειρά από πιάτα, όπου ισορροπούν εξαιρετικά ιδέες βασισμένες στις σύγχρονες μαγειρικές τάσεις.

Στο μενού που θα απολαύσεις μεσημέρι και βράδυ θα βρεις καπνιστό χοιρινό με βραχάκια πατάτας, τραγανό καλαμπόκι και ψητό κρεμμυδάκι, τη δροσιστική μεσσηνιακή σαλάτα με φρέσκα λαχανικά, σύγκλινο, καλαματιανό λαλάγγι, φλούδες σφέλας και βινεγκρέτ βαλσάμικου αλλά και τη μακαρονάδα με καμένη μυζήθρα, σκεπασμένη με χωριάτικο τηγανητό αυγό, που δεν μοιάζει με ό,τι έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Ό,τι κι αν επιλέξεις θα συνοδεύσεις τις γεύσεις κατάλληλα, με κάποια από τις ετικέτες της wine list, στην οποία ο ελληνικός αμπελώνας έχει την τιμητική του, με τη Μεσσηνία να διατηρεί κι εδώ περίοπτη θέση.

Άλλωστε, όλα τα τοπικά προϊόντα που παράγει η περιοχή είναι οι πρώτες ύλες στις οποίες βασίζεται η κουζίνα της Παλιάς Αγοράς, διατηρώντας την αγνότητα και τη φρεσκάδα τους σε κάθε μαγειρική πρόταση. Το περιβάλλον, ζεστό και φιλόξενο, έχει σχεδιαστεί με προσοχή, ώστε να νιώθεις από την πρώτη στιγμή πως αυτός ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει τις πιο όμορφες στιγμές σου, καθώς επισκέπτεσαι την πανέμορφη Μεσσηνία.

Ελένης Χαμερή 3, Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, Κυπαρισσία, 27610 62184, www.palia-agora.com.gr, Facebook, Instagram

Το Πέτρινο Μπαλκόνι

Ατμόσφαιρα και γεύσεις που συνθέτουν το ελληνικό καλοκαίρι.

Μαγνησία-Γεύση Facebook Twitter

Παραδοσιακή πέτρα, θάλασσα και άμμος: ίσως αυτά να είναι τα συστατικά του ελληνικού καλοκαιριού. Αυτά και οι γεύσεις της ελληνικής παράδοσης, που κάνουν τις στιγμές πιο απολαυστικές. Στο Πέτρινο Μπαλκόνι θα βρεις ό,τι ακριβώς συνθέτει τις καλοκαιρινές σου διακοπές, και μάλιστα σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας. Στην παραλία Καλό Νερό της Κυπαρισσίας, το Πέτρινο Μπαλκόνι είναι η ιδανική επιλογή για να χαρείς όλα όσα έχει να σου προσφέρει το ελληνικό καλοκαίρι: μια χρυσή αμμουδιά, καταγάλανα νερά, εξωτική ατμόσφαιρα με παραδοσιακές λεπτομέρειες και γευστικές προτάσεις εμπνευσμένες από τις καλύτερες στιγμές της ελληνικής κουζίνας.

Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, τρυφερά κρέατα, δροσερές σαλάτες, ορεκτικά εμπνευσμένα από τα προϊόντα της εποχής. Άλλωστε, εδώ όλο το μενού αναδεικνύει τη φρεσκάδα των πρώτων υλών αλλά και την ποιότητα σε κάθε συστατικό. Οι φρεσκοφρυγανισμένες μπρουσκέτες με σπιτικό μαρινάτο γαύρο, ο ντάκος με τη μυρωδάτη ντομάτα αλλά και τα αχνιστά μύδια είναι στα must try, ενώ περιμένεις να ψηθεί το ψάρι ή το κρέας που έχεις επιλέξει.

Και παρότι η επιλογή είναι δύσκολη, ό,τι κι αν γευτείς θα το συνοδεύσεις με το κατάλληλο κρασί, ενώ χαζεύεις τον ήλιο να δύει στη θάλασσα του Ιονίου. Κάθε στιγμή στο Πέτρινο Μπαλκόνι είναι από αυτές που μένουν χαραγμένες στο μυαλό σου, αφού εδώ ζεις την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης και απόλαυσης που τόσο χρειάζεσαι στις διακοπές σου.

Καλό Νερό Κυπαρισσίας, 27610 72520, Facebook, Instagram

Modon

Μοιράζεται τις γεύσεις της ελληνικής παράδοσης.

Μαγνησία-Γεύση Facebook Twitter

Λένε ότι η ιστορία ενός χώρου γράφεται στην ίδια του την ατμόσφαιρα, στην ενέργεια που αποπνέει. Στο Modon αυτή η ενέργεια μοιάζει με ένα μεγάλο, φιλόξενο χαμόγελο που σε υποδέχεται με αυθεντική χαρά. Εξάλλου, η ιστορία του ξεκινά δεκαετίες πριν, αφού εδώ οι γονείς Γιώργος και Κατερίνα, μετανάστες στο εξωτερικό, έστησαν το Μελτέμι, την οικογενειακή τους ταβέρνα. Σήμερα, τα παιδιά τους έχουν αλλάξει το όνομα, αλλά έχουν κρατήσει όλη την αγάπη για την ελληνική παράδοση, προσφέροντας τη δική τους σύγχρονη ματιά σε κάθε συνταγή.

Η ντόπια κουζίνα, τα τοπικά προϊόντα και οι εκλεκτές πρώτες ύλες συνδυάζονται σε προτάσεις που ισορροπούν ανάμεσα στην παράδοση και τη φαντασία της μοντέρνας γαστρονομίας. Στο μενού του Modon θα βρεις επιλογές σε τρυφερό κρέας και ολόφρεσκο ψάρι αλλά και vegetarian πιάτα, για όσους ακολουθούν μια ξεχωριστή διατροφή. Στα must try, o καγιανάς με παστό χοιρινό και λουκάνικο, το γεμιστό μπιφτέκι με φέτα και θυμάρι αλλά και το χταπόδι σχάρας με φάβα ή το σουβλάκι από ψάρι και λαχανικά στον ατμό, που σε κερδίζει με την ανάλαφρη και ντελικάτη γεύση του. Εξαιρετικά και τα ζυμαρικά, με τη γαριδομακαρονάδα να κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώ δεν πρέπει να φύγεις χωρίς να κλείσεις το γεύμα σου με τη φωλιά από δίπλες με χειροποίητο παγωτό παστέλι.

Αν, πάλι, είσαι γευσιγνώστης, θα ενθουσιαστείς με το μενού degustation, όπου επτά πιάτα εμπνέονται από την ιστορία της Μεθώνης, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Το Modon με τη ζεστή ατμόσφαιρα και την υπέροχη θέα στο Μπούρτζι μοιράζεται την ιστορία της ελληνικής γεύσης σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας. 

Πλατεία Παραλίας, Μεθώνη Μεσσηνίας, 2723 031996, Facebook, Instagram

Η Ελίτσα της Σπηλιάς

Ένας κήπος γεμάτος από γεύσεις και ελληνικό καλοκαίρι.

Πού θα φας στη νοτιοδυτική Μεσσηνία Facebook Twitter

Φανταζόσουν ότι μέσα σε μια σπηλιά κρύβεται ένας υπέροχος κήπος; Ακούγεται σαν παραμύθι, αλλά, απ’ την άλλη, κάπως έτσι είναι η ατμόσφαιρα στην Ελίτσα της Σπηλιάς. Ο κήπος της, φιλόξενος και οικείος, σε καλωσορίζει σε ένα σημείο γαστρονομικής απόλαυσης που κάνει τις διακοπές στη Μεσσηνία ακόμα πιο ευχάριστες. Ξέρεις τι λένε, ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι, και την Ελίτσα θα την ερωτευτείς από την πρώτη στιγμή για την ατμόσφαιρα που θυμίζει ελληνικό καλοκαίρι αλλά και για όλα εκείνα που έχει να σου προσφέρει.

Εδώ σε περιμένουν πιάτα της ελληνικής παράδοσης που αναδεικνύουν τη σπιτική φροντίδα της κουζίνας αλλά και το μεράκι που κρύβεται πίσω από κάθε συνταγή. Οι προτάσεις του μενού είναι μικρές γαστρονομικές εκπλήξεις που σε κάνουν να απολαύσεις κάθε στιγμή σε μια δροσερή αυλή που μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι. Κάθε επιλογή, μια ξεχωριστή νοστιμιά που βασίζεται σε ολόφρεσκα υλικά και διαλεχτές πρώτες ύλες.

Εξάλλου, η περιοχή είναι ένας τόπος ευλογημένος με αγνά προϊόντα που πρωταγωνιστούν σε κάθε συνταγή. Η Ελίτσα της Σπηλιάς είναι το σημείο αναφοράς των καλοκαιρινών σου διακοπών. Ένα σημείο που τιμά την ελληνική παράδοση και ξέρει να σε ταξιδεύει μέσα από την κουζίνα του τόπου μας. 

Σπηλιά Μεσσηνίας, 2761 062607, Facebook

Χαρίλαος

Ελληνικές γεύσεις σε μια εκλεπτυσμένη εμπειρία απόλαυσης πάνω από το κύμα.

Μαγνησία-Γεύση Facebook Twitter

O Χαρίλαος μοιάζει να προσγειώθηκε πάνω στον μόλο Μικρό Αμόνι για να δώσει άποψη και ζωή σε ένα πανέμορφο σημείο της Καρδαμύλης. Βλέποντας από μακριά το γραφικό μπαλκόνι, νομίζεις πως κρέμεται πάνω από τα κύματα και όλη η ατμόσφαιρα σε υποδέχεται χωρίς περιττές λεπτομέρειες, αφού το φυσικό τοπίο και η θέα στη θάλασσα αναλαμβάνουν όλη τη δουλειά. Εδώ το μενού δεν θα μπορούσε να μην τιμά τις θαλασσινές γεύσεις, και μάλιστα σε πιάτα που θα σου μείνουν αξέχαστα.

Ο καταξιωμένος executive chef Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος, με πολυετή εμπειρία σε κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς σε Ελλάδα (Βαρούλκο, Hilton Athens, Astir) και εξωτερικό (Λονδίνο, Τόκιο, Νέα Υόρκη), δημιουργεί μια σειρά από προτάσεις υψηλής αισθητικής γεύσεων και υφών, όπου πρωταγωνιστούν τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά από ψαράδες της περιοχής αλλά και επιλεγμένα κρέατα σε μοναδικές συνταγές.

Ανάμεσα σε αυτά που πρέπει να δοκιμάσεις –και δεν είναι καθόλου εύκολο να διαλέξεις– είναι το γιουβέτσι θαλασσινών με σύγκλινο Μάνης και καβουρδισμένη μυζήθρα, η καβουροσαλάτα με βασιλικό καβούρι, αλλά και τα μύδια μπουρδέτο σε ελαφριά πικάντικη καπνιστή ντομάτα. Ιδανικά πιάτα για να συνοδεύσεις το ούζο ή το τσίπουρο ή να ξεκινήσεις το γεύμα σου στον Χαρίλαο. Εννοείται πως τα ψάρια ημέρας εναλλάσσονται ανάλογα με την ψαριά, αλλά εκείνα που δεν πρέπει να παραλείψεις είναι το ψάρι φρικασέ και τα φιλέτα σαρδέλας ψητά, πάνω σε πουρέ ρεβίθι και τραγανό τραχανά. 


Στον Χαρίλαο θα βρεις και μια σειρά από προτάσεις raw menu, όπως η πιατέλα με τρία διαφορετικά ρολάκια σούσι, το σεβίτσε φαγκρί αλλά και το καρπάτσιο τσιπούρας. Αγνά υλικά, ελληνική παράδοση και μαγειρική αριστοτεχνία συναντιούνται σε ένα μενού που σε ταξιδεύει στην κουζίνα του τόπου μας μέσα από εκλεπτυσμένες συνταγές που θα θυμάσαι για καιρό. Όλα τα πιάτα συνοδεύονται ιδανικά από τη λίστα κρασιών του Χαρίλαου, ώστε να ολοκληρώνεται μια πραγματική εμπειρία που απευθύνεται σε όλες σου τις αισθήσεις.


Η ιδιοκτήτρια Σεμίραμις Βιλλιώτη και όλη η ομάδα του Χαρίλαου προσφέρουν, σε αυτό το μοναδικό σημείο της Μεσσηνίας, στιγμές αληθινής απόλαυσης και περιποίησης που τόσο έχεις ανάγκη στις διακοπές σου.

Καρδαμύλη, Μάνη Μεσσηνίας, 27210 73373,6980342020, Facebook, Instagram

Γεύση
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ