«Υπάρχουν άντρες Καρυάτιδοι; Πάνε τα κεφτεδάκια με το gin tonic; Τηγανίζονται οι μπάμιες;». Αυτά ήταν τα πρώτα ερωτήματα που μας έθεσε το Λοκάλι όταν μας συστήθηκε ως μια ελληνική pub, εννοώντας ότι φιλοδοξούσε να γίνει ένα από τα μέρη όπου νιώθουμε την άνεση να δώσουμε ραντεβού με διάφορο κόσμο λέγοντας «εγώ θα είμαι εκεί, αν θες πέρνα».
Τουλάχιστον πριν από τα μέτρα και τους περιορισμούς για τα άτομα που μπορούν να μοιραστούν ένα τραπέζι, νομίζω ότι πέτυχε τον στόχο του: ποιος δεν θέλει να κάτσει με τις ώρες σε μια αστική αυλή με πλατάνια και μουριές, με casual κλίμα αλλά σοβαρά ποτά; Μέσα, οι βρύσες της μπάρας έτρεχαν negroni και old fashioned, έξω, τα λοκάλια ανακάλυπταν μια καινούργια δροσερή πρόταση εξόδου στο κέντρο της πόλης.
Από το καλοκαίρι του 2019 που πρωτοάνοιξε στον χώρο του «Cine Ψυρρή» και της παλιάς «Κουζίνας» μέχρι τώρα και παρά τις γνωστές σε όλους μας δυσκολίες, το μαγαζί της Σαρρή απέδειξε ότι δεν είναι ένα ακόμα all day bar, αλλά ότι έχει χαρακτήρα και κάθε κομμάτι του προσφέρεται προσεγμένο.
Αφού λοιπόν μας ενθάρρυνε να μη διστάσουμε να παραγγείλουμε έναν κλασικό αλλά δοσμένο αλλιώς μεζέ μαζί με το cocktail μας, φέτος ανεβάζει το φαγητό του σε άλλο επίπεδο. Άλλωστε είχε θέσει κι ένα άλλο ερώτημα: «μπορούμε να βρούμε στο ίδιο μέρος αυτά που πίνουμε σε ένα μπαρ και αυτά που τρώμε σε μια καλή ταβέρνα;». Φαίνεται ότι μερικές φορές μπορούμε.
Στο Λοκάλι θα βρείτε γεύσεις κατά πολύ ανώτερες από ενός τυπικού μεζεδοπωλείου τοποθετημένου τόσο κεντρικά, θα ευχαριστηθείτε αυτό το τσίμπημα που θέλετε να συνοδεύει το ποτό σας.
Στο consulting της νέας γευστικής εποχής που εγκαινιάζει το Λοκάλι είναι ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (Sense Restaurants), ένας από τους πιο σπουδαίους μάγειρες της γενιάς του. Αναδεικνύει δημιουργικά την ελληνική κουζίνα, την εκμοντερνίζει χωρίς να παραποιεί τις συνταγές της και να αλλάζει τα υλικά τους. Η επιμέλεια του φαγητού από εκείνον έχει πραγματικό ενδιαφέρον και νόημα, αφού ο άνθρωπος που το εκτελεί είναι ο στενός του συνεργάτης και head chef πλέον στο Λοκάλι, Ανέστης Ποιμενίδης.
Έχοντας βασίσει όλο τους το μενού στην εποχικότητα και σε εκλεκτά προϊόντα μικρών εγχώριων παραγωγών, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα προσεγμένο comfort μενού με άποψη.
Τι νόστιμα θα βρείτε: Άφκο Λήμνου με φρέσκο κρεμμύδι, κάπαρη, ντομάτα και ελαιόλαδο, χόρτα εποχής με ασπρομύτικα Λήμνου, καπνιστή πέστροφα Καλαβρύτων, αμπελοφάσουλα, κάσιους και ντρέσινγκ με μοσχολέμονο, λαυράκι μαρινάτο και ταρτάρ μόσχου με κρέμα κρόκου, κάπαρη, μουστάρδα με σιναπόσπορο, αφράλατο και σχοινόπρασο, τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα βότανα και κρέμα γιαουρτιού με μαυροκούκι, κεφτεδάκια σχάρας γιαουρτλού, σάλτσα ντομάτας με κύμινο, γιαούρτι και πατάτα κονφί, σκιουφιχτά με σύγκλινο, λαχανικά, δυόσμο, ψητά ντοματίνια και σπασμένη φέτα, ψητό μυλοκόπι με μαζί με αμπελοφάσουλα με ντομάτα, λεμονάτη κρέμα πατάτας και λάδι πάπρικας, μεταξύ άλλων.
Κάτω, τα πιάτα μπαίνουν στη μέση για να μοιράζονται, ώστε να θυμίζουν τα μεγάλα ελληνικά τραπέζια. Πάνω, στην ταράτσα, θα απολαύσετε εναλλακτικό bar food, τις τηγανητές μπάμιες με χειροποίητο γλυκόξινο ντιπ με πετιμέζι και μηλόξιδο, ανοιχτές πίτες με καλοκαιρινά λαχανικά ή μορταδέλα Μυκόνου, κασέρι, πικάντικη σάλτσα ντομάτας και καραμελωμένο κρεμμύδι.
Στο Λοκάλι θα βρείτε τόσο κεντρικά γεύσεις κατά πολύ ανώτερες από ενός τυπικού μεζεδοπωλείου τοποθετημένου και θα ευχαριστηθείτε αυτό το τσίμπημα που θέλετε να συνοδεύει το ποτό σας.
Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ. κρατήσεων, 690613005