Ταλιμπάν με smartphone

kabul taliban Facebook Twitter
«Φυσικά, μπορείτε να φωτογραφίσετε. Πάρτε όσες φωτογραφίες θέλετε». Αντίθετα από τους προ 20ετιας Ταλιμπάν που είχαν απαγορεύσει τις φωτογραφίσεις και την πρόσβαση στο Ίντερνετ, οι τωρινοί Ταλιμπάν φωτογραφίζονται, έχουν smartphone, παίρνουν σέλφις και περιηγούνται στο Ίντερνετ και το twitter. Φωτ.: ΕΡΑ
0

ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ

Το Αμερικανικό Globemaster ΙΙΙ C17, στοιβαγμένο με 640 Αφγανούς, ήταν από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες των ημερών που ήρθαν από το Αφγανιστάν. Με πενταπλάσιους επιβάτες από το προβλεπόμενο όριο, το αεροπλάνο πέταξε από την Καμπούλ στο Κατάρ όπου προσγειώθηκε στη βάση Al Udeid.

Το επόμενο βίντεο δίνει μια εικόνα των επιβατών του C17. 

Δεν ήταν η μοναδική πτήση ενός C17 με υπεράριθμο αριθμό επιβατών. Ούτε έχει το ρεκόρ επιβατών. Το 2013, ένα C17 μετέφερε 670 άτομο για να γλυτώσουν από έναν τυφώνα στις Φιλιππίνες. Στις περιπτώσεις αυτές, η διαδικασία είναι γνωστή ως «floor loading»: οι επιβάτες κρατιούνται από ιμάντες που στερεώνονται στα δύο τοιχώματα της ατράκτου.

Εξ όσων γνωρίζω, πάντως, η πιο εντυπωσιακή εκκένωση ήταν η «Επιχείρηση Σολομών» που ξεκίνησε στις 24 Μαΐου 1991. 

Με περικυκλωμένη την Αντίς Αμπέμπα από τους αντάρτες, οι Ισραηλινοί έπρεπε να μεταφέρουν εντός δύο ημερών στο Ισραήλ πάνω από 14.000 Αιθίοπες Εβραίους. Με συνεχείς πτήσεις, 35 αεροπλάνα τούς μετέφεραν ασφαλείς μέσα σε 36 ώρες. 

Πέραν των άλλων, επετεύχθη ένα ασύλληπτο παγκόσμιο ρεκόρ: σε μία και μόνον πτήση, ένα 747 μετέφερε 1.122 άτομα.

Πηγή: Defense One

Μεταφορά Εβραίων από την Αιθιοπία στο Ισραήλ το 1991. Facebook Twitter
Μεταφορά Εβραίων από την Αιθιοπία στο Ισραήλ το 1991.

• • •

Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΤΟΥ ΛΙΘΙΟΥ

Βλέποντας τον χάρτη της Κεντρικής Ασίας δύσκολα κανείς διακρίνει ότι το Αφγανιστάν συνορεύει με την Κίνα. Δικαιολογημένα, διότι τα σύνορα μεταξύ των χωρών είναι μόλις περίπου 80 χιλιόμετρα, στο ανατολικό άκρο του λεγόμενου «Διαδρόμου Wakhan». 

Ωστόσο, ο στενός αυτός διάδρομος μήκους 350 χιλιομέτρων υπήρξε μια από τις διαδρομές του Δρόμου του Μεταξιού επί εκατοντάδες χρόνια, καθώς επίσης και της μεταφοράς οπίου από το Αφγανιστάν στην Κίνα.

Πέραν αυτού, ο Διάδρομος Wakhan δίνει στην επαρχία Σιντσιάνγκ (ή ανατολικό Τουρκιστάν) όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος των Ουιγούρων που βρίσκονται υπό διωγμό στην Κίνα.

Το πρώτο μέλημα του Πεκίνου είναι η ασφάλεια, δηλαδή το Αφγανιστάν των Ταλιμπάν να μην αποτελέσει βάση εθνικιστικών και θρησκευτικών τρομοκρατικών ομάδων συνδεδεμένων με τους Ουιγούρους. Οι Κινέζοι φαίνεται ότι εξασφάλισαν τις διαβεβαιώσεις των Ταλιμπάν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, στην επίσημη συνάντηση του Μπαραντάρ με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών πριν από τρεις βδομάδες.

Έχοντας καταρχάς λύσει το πρόβλημα της ασφάλειας, οι Κινέζοι μπορούν να εντάξουν το Αφγανιστάν στον σχεδιασμό του νέου «Δρόμου του Μεταξιού», ο οποίος θα αποτελούσε επίσης διέξοδο για το απομονωμένο καθεστώς των Ταλιμπάν. 

Το ισχυρότερο, πάντως, κίνητρο για την κινεζική διείσδυση στο Αφγανιστάν είναι τα κοιτάσματα λιθίου αξίας τουλάχιστον 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, και άλλων μεταλλευμάτων (χαλκός, κοβάλτιο, κ.ά.). Το 2010, εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ χαρακτήρισε το Αφγανιστάν «Σαουδική Αραβία του λιθίου». Το λίθιο είναι απαραίτητο για τα ηλεκτρικά οχήματα και τις μπαταρίες, η δε ζήτησή του το 2040 εκτιμάται ότι θα είναι 40 φορές μεγαλύτερη από το τρέχον επίπεδό της.

Οι Κινέζοι έχουν ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τους δυτικούς. Δεν ενδιαφέρονται να υποδείξουν την πολιτική τους στις χώρες με τις οποίες συνεργάζονται, ενόσω αυτές σέβονται τις οικονομικές συμβάσεις που έχουν υπογράψει, και συνεπώς το πιθανότερο είναι να κλείσουν τα μάτια τους σε ό,τι θα συμβαίνει στο εσωτερικό του Αφγανιστάν.

 Πηγή: Franceinfo, Quartz

Wakhan Facebook Twitter
Ο «Διάδρομος Wakhan» και τα σύνορα με την Κίνα βορειοανατολικά του Αφγανιστάν.

• • •

ΕΝΑΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΞΕΣΠΑΕΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ

Το επόμενο βίντεο προέρχεται από το VICE Season 2 (2021). 

Ένας Ταλιμπάν ξεσπάει στα γέλια, και μαζί του και οι άλλοι δύο παρευρισκόμενοι Ταλιμπάν, όταν η δημοσιογράφος τον ρωτάει αν οι γυναίκες θα μπορούν να εκλέγουν και να εκλέγονται. «Με κάνει να γελώ», λέει, και ζητά να σταματήσει η βιντεοσκόπηση.

• • •

ΤΟ ΠΙΟ ΦΟΒΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Πριν τριάντα χρόνια, τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1988, εκτελέστηκαν με φετφά του Χομεϊνί και συνοπτικές διαδικασίες χιλιάδες (ορισμένοι κάνουν λόγο για 30.000) φυλακισμένοι ― αριστεροί, κυρίως μέλη και συμπαθούντες της Οργάνωσης των Μουτζαχεντίν του Λαού του Ιράν, ανάμεσά τους γυναίκες ηλικίας 70 ετών και κορίτσια 13 ετών. Οι περισσότεροι από τους εκτελεσθέντες, ακόμη και όσοι είχαν εκτίσει τις ποινές τους, θανατώθηκαν, επειδή διένειμαν προκηρύξεις ή προμήθευσαν με τρόφιμα ή άλλα αναγκαία αντιπάλους του θεοκρατικού καθεστώτος του Χομεϊνί, που πέρασαν στην παρανομία . 

Γνωστή από καιρό στη Δύση (ο Καναδάς τη χαρακτήρισε ήδη ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας), η σφαγή επανήλθε στο προσκήνιο στις 9 Αυγούστου 2017, όταν ο γιός του Αγιατολάχ Χουσεΐν-Αλή Μονταζερί ανέβασε στα κοινωνικά μέσα ένα ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο, συνομιλώντας με τρία μέλη της «επιτροπής του θανάτου» στις 15.08.1989, ο Μονταζερί ακούγεται να λέει: «Διαπράξατε το πιο φοβερό έγκλημα που έκανε η Ισλαμική Δημοκρατία, για το οποίο η Ιστορία θα σας καταγράψει ως εγκληματίες (…) Σε 50 χρόνια, ο Χομεϊνί θα κριθεί ως αιμοσταγής και βάρβαρος».

Για την ιστορία αναφέρω ένα απόσπασμα από τη σχετική φετφά του Χομεϊνί: «Όλοι όσοι φυλακίστηκαν στη χώρα και επιμένουν να υποκρίνονται καταδικάζονται σε θάνατο διότι πολεμούν εναντίον του Θεού. Θα ήταν αφελές να είναι κάποιος φιλεύσπλαχνος προς εκείνους που κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον τού Θεού. Η αδιαλλαξία του Ισλάμ απέναντι στους εχθρούς τού Θεού ανήκει στις άυλες αρχές του ισλαμικού καθεστώτος. Ελπίζω ότι η οργή σας και το επαναστατικό σας μίσος εναντίον των εχθρών του Ισλάμ θα ικανοποιήσουν τον Θεό. Οι Αξιωματούχοι που επιφορτίστηκαν με τις αποφάσεις, ας μη δείξουν τον παραμικρό δισταγμό, ούτε αμφιβολίες, ούτε αναβλητικότητα. Οφείλουν με όλες τους τις δυνάμεις να τσακίσουν τους άπιστους με τη μεγαλύτερη βία».

iran women demonstrate Facebook Twitter
Tελευταία διαδήλωση των γυναικών εναντίον του νόμου για το χιτζάμπ το 1979. Φωτ.: Courtesy of Hengameh Golestan and Archaeology of the Final Decade

• • •

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Μολονότι ξεκίνησε την Άνοιξη του 1966, η 18η Αυγούστου 1966 συνήθως θεωρείται ως έναρξη της Πολιτιστικής Επανάστασης στην Κίνα του Μάο. Την ημέρα αυτή, σε συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου ερυθροφρουρών στην πλατεία Τιενανμέν, ο Μάο φόρεσε το περιβραχιόνιο τους, τους κάλεσε να ξεσηκωθούν, και νομιμοποίησε τις αθλιότητες που θα επακολουθήσουν.

Ο αριθμός των νεκρών είναι τεράστιος αλλά άγνωστος (2 - 5 εκατ.), και οι ωμότητες ανήκουστες σε αυτή την πιο σκοταδιστική «πολιτιστική» επανάσταση που γνώρισε ο 20ος αιώνας. 

Ανάμεσα στις απερίγραπτες κτηνωδίες, κορυφαία και σχετικά άγνωστη παραμένει η ανθρωποφαγία, που συνέβη στο λεγόμενο «Μακελειό του Γουάγκξι».

Φαινόμενα κανιβαλισμού έχουν παρατηρηθεί σε μεγάλους λιμούς. Όμως ο κανιβαλισμός εν ονόματι της ιδεολογίας και του πολιτικού μίσους ― ως «το ανώτατο στάδιο των φρικαλεοτήτων» για να παραφράσω μια γνωστή ρήση ― αποτελεί πατέντα της Πολιτιστικής Επανάστασης. 

Η ανθρωποφαγία στο Γουξουάν της νοτιοανατολικής επαρχίας Γουάγκξι δεν αμφισβητείται μεν, αλλά παραμένει ακόμη άγνωστη η έκτασή της. Τα σχετικά αρχεία είναι ιδιοκτησία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας που τα κρατάει θεόκλειστα. Εύλογη στάση. Το γεγονός είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσμο από οποιαδήποτε κοινωνία, και φαίνεται πως είναι προτιμότερο να θαφτεί στη λήθη, έστω και αν έχουν καταδικαστεί απερίφραστα οι αιτίες που το προκάλεσαν.

Ταλιμπάν με smartphone Facebook Twitter
Διαπόμπευση περιφερειακού κυβερνήτη στη περίοδο της πολιτιστικής επανάστασης στην Κίνα. (Φωτο: Li Zhensheng)
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ