Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» Facebook Twitter
Ένας οβελίσκος από σκυρόδεμα ύψους σχεδόν 80 μέτρων με σοβιετικά αστέρια στην κορυφή, ο οποίος αποτελούσε το κεντρικό τμήμα ενός μνημείου προς τιμήν της νίκης του Κόκκινου Στρατού επί της ναζιστικής Γερμανίας, κατεδαφίστηκε την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 στην πρωτεύουσα Ρίγα της Λετονίας.
0

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
Οι παγκόσμιες μερισματικές πληρωμές ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς οι πετρελαϊκές και χρηματοπιστωτικές εταιρείες κατέβαλαν τεράστια ποσά στους μετόχους, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Στελέχη της εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων Janus Henderson, η οποία δημοσιεύει τον παγκόσμιο δείκτη μερισμάτων Janus Henderson Global Dividend Index από το 2009, αποκάλυψαν ότι τα μερίσματα που καταβάλλουν οι κορυφαίες εταιρείες του κόσμου ουδέποτε ήταν τόσο υψηλά.

Συνολικά 544,8 δισ. δολάρια σε μερίσματα καταβλήθηκαν στους μετόχους το δεύτερο τρίμηνο, μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, από τις 1.200 εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα. 

Κατά μέσο όρο, αυτές οι 1.200 εταιρείες κατέβαλαν 11,3% περισσότερα χρήματα από την ίδια περίοδο το 2021. Η αύξηση αυτή αγγίζει ακόμη και το 30% στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, οι ευρωπαϊκές εταιρείες συχνά καταβάλλουν ένα μόνο ετήσιο μέρισμα, στο δεύτερο τρίμηνο.

Οι αναλυτές της Janus Henderson δήλωσαν ότι το 94% των εταιρειών αύξησαν τις πληρωμές μερισμάτων τους ή τις διατήρησαν σταθερές κατά το δεύτερο τρίμηνο, με τις εταιρείες πετρελαίου, χρηματοοικονομικών και αυτοκινητοβιομηχανιών να ηγούνται της κίνησης.

Η Janus Henderson αύξησε πλέον την πρόβλεψή της για το 2022 στα 1,56 τρισ. δολάρια, από 1,54 τρισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο, η οποία μεταφράζεται σε συνολική αύξηση 5,8% σε ετήσια βάση. «Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι, παρά την τεράστια οικονομική διαταραχή που προκάλεσε η πανδημία, τα παγκόσμια μερίσματα είναι τώρα πάνω από το επίπεδο ρεκόρ που είχαν πριν από την πανδημία», αναφέρει η έκθεση. 

Πρέπει να φορολογούμε ή όχι τα υπερκέρδη που γεννήθηκαν από τις μετα-covid αναταραχές και τον πόλεμο στην Ουκρανία; Το ερώτημα αυτό πλανάται από την άνοιξη σε μεγάλο μέρος του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των αγγλοσαξονικών χωρών που έχουν ξεκινήσει εκστρατεία από τη δεκαετία του 1980 για τη μείωση της φορολογίας των εταιρικών κερδών. 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, έγραψε το καλοκαίρι στο Twitter: «Είναι ανήθικο το γεγονός ότι οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου αποκομίζουν κέρδη ρεκόρ από την τρέχουσα ενεργειακή κρίση στις πλάτες των φτωχότερων, με τεράστιο κόστος για το κλίμα», και κατέληξε «προτρέπω όλες τις κυβερνήσεις να φορολογήσουν αυτά τα κέρδη». 

Μέχρι στιγμής, ουδείς έχει απαντήσει...

Πηγή: France Info, Barron’s, L’OBS, CITYA.M.

Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» Facebook Twitter
Η Microsoft διέθεσε 4,6 δισ. δολάρια για την πληρωμή μερισμάτων το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

• • •

ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Είναι γεγονός ότι ουδείς γνωρίζει με ασφάλεια τους στόχους του Πούτιν στην Ουκρανία. Πολλά σενάρια έχουν διατυπωθεί, τα οποία αξίζουν όσο κάθε σενάριο για το μέλλον. Είναι διάφορες χρήσιμες εκδοχές, αλλά άγνωστης εντέλει σχέσης με τις πραγματικές προθέσεις του Κρεμλίνου.

Ορισμένες μικρές μεν, αλλά συγκεκριμένες κινήσεις, ωστόσο, ενδεχομένως βοηθούν καλύτερα να καταλάβουμε προς τα πού οδεύουν τα πράγματα.

Χθες ανακοινώθηκε από την υπηρεσία Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Αθλητισμού η δημιουργία μιας νέας «Λιγκ της Κοινοπολιτείας», η οποία θα περιλαμβάνει ποδοσφαιρικές ομάδες από τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, καθώς και ομάδες από τα αναγνωρισμένα από τη Ρωσία κράτη της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, και συλλόγους από την Κριμαία και τις περιοχές Χερσώνα, Χάρκοβο και Ζαπορόζιε.

Το ρωσικό Υπουργείο Αθλητισμού θα ιδρύσει τον οργανισμό που θα αναλάβει το πρωτάθλημα της «Κοινοπολιτείας», το οποίο θα μπορούσε να διεξαχθεί από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο του επόμενου έτους, με περισσότερες από δώδεκα ομάδες.

Πηγή: sports.ru, Lost Sports

• • •

Η ΧΑΓΗ ΖΗΤΑΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Η ολλανδική πόλη Χάγη ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα υποβάλει αίτηση για προσωρινή εξαίρεση από τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, επειδή δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βρει διέξοδο από τη σύμβασή της με τη ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom. 

Οι κυρώσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία απαιτούν από τις κυβερνήσεις και άλλους δημόσιους φορείς να τερματίσουν τις υφιστάμενες συμβάσεις με ρωσικές εταιρείες έως τις 10 Οκτωβρίου. Ο δήμος της Χάγης δήλωσε ότι είχε προκηρύξει πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αλλά ακόμη δεν έχει ευοδωθεί.

Οι μεμονωμένες συνομιλίες με τους προμηθευτές θα οδηγήσουν σίγουρα σε συμφωνία, έγραψε η δημοτική σύμβουλος, Saskia Bruines, σε επιστολή της προς το δημοτικό συμβούλιο, αλλά όχι πριν από την προθεσμία της 10ης Οκτωβρίου. «Θα ζητήσουμε παρέκκλιση για την ισχύουσα συμφωνία μας μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2023, προκειμένου να εγγυηθούμε την ασφάλεια του εφοδιασμού και να διευκολύνουμε τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε η ίδια. 

Πηγή: Le Monde, The Guardian

• • •

ΤΟ ΛΟΣ AΝΤΖΕΛΕΣ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ «ΑΣΤΕΓΟΣ»
Η Αρχή Υπηρεσιών Αστέγων του Λος Άντζελες (LAHSA) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά να καταργηθεί η λέξη «άστεγος», υποστηρίζοντας ότι η λέξη είναι «αλλοτριωτική» και «απάνθρωπη». 

Η LAHSA επιδιώκει να αντικαταστήσει τη λέξη με πολιτικά ορθούς όρους, όπως «άνθρωποι που ζουν έξω», «άνθρωποι που δεν στεγάζονται» και «άνθρωποι που βιώνουν την έλλειψη στέγης», ώστε να «δοθεί έμφαση στην προσωπικότητα έναντι της κατάστασης στέγασης». 

Σύμφωνα με στοιχεία του 2020 της LAHSA, πριν από την πανδημία, ο πληθυσμός των αστέγων αυξήθηκε κατά 12,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, του δε Λος Άντζελες κατά 14,2%.

Πιθανόν, οι προσπάθειες αλλαγής της γλώσσας είναι το πρελούδιο για μια αμφιλεγόμενη ριζοσπαστική αλλαγή, η οποία ξεκινά από τη διαπίστωση ότι μια μέση νύχτα στην κομητεία του Λος Άντζελες, περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι είναι άστεγοι, ενώ υπάρχουν περισσότερα από 20.000 κενά δωμάτια ξενοδοχείων. 

Τον Μάρτιο του 2024, θα τεθεί στους κατοίκους το ερώτημα αν θα πρέπει αυτά τα δωμάτια να προσφέρονται στους άστεγους. 

Το διάταγμα προτάθηκε από το Unite Here Local 11 — το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους περισσότερους εργαζόμενους στην ξενοδοχία της πόλης — και συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών για να τεθεί σε ψηφοφορία. 

Εάν υπερψηφιστεί, κάθε ξενοδοχείο στην πόλη, από το πιο ταπεινό μέχρι το πιο πολυτελές, θα υποχρεούται να αναφέρει τις κενές θέσεις, και να υποδέχεται άστεγους επισκέπτες που θα έχουν κουπόνι από την πόλη. Τα ξενοδοχεία θα πληρώνονται για τα δωμάτια με βάση το αγοραίο κόστος. 

Πηγή: CNN

Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» Facebook Twitter
Η σκηνή ενός άστεγου στέκεται ακριβώς έξω από το Grand Park με φόντο το Δημαρχείο του Λος Άντζελες.

• • •

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Η Ουκρανία γιόρτασε προχθές την Ημέρα Ανεξαρτησίας της. Παρότι μπορεί να φαίνεται ότι όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη χώρα, έξι μήνες μετά τη ρωσική εισβολή, το παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει υποχωρήσει δραματικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Google, ο πόλεμος έχει ήδη μετατοπιστεί από το επίκεντρο της προσοχής των περισσότερων χρηστών του Google News. Το ενδιαφέρον είχε κορυφωθεί όταν ξέσπασε ο πόλεμος τον Φεβρουάριο, αλλά η δημοφιλία της αναζήτησης για την «Ουκρανία» έχει πλέον επιστρέψει σχεδόν στα προπολεμικά επίπεδα. 

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται λιγότερο, αλλά είναι μάλλον σύμπτωμα ενός φαινομένου γνωστού ως «κόπωση των ειδήσεων».

Όπως το περιέγραψε για το Euronews ο Steinar Ellingsen, λέκτορας δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Wollongong της Αυστραλίας: «Η κόπωση των ειδήσεων συμβαίνει με κάθε ειδησεογραφική κάλυψη σημαντικών γεγονότων, ιδίως με εκρηκτικές ειδήσεις και τραυματικά πράγματα. Υπάρχει ένα μοτίβο όταν ο νέος κύκλος προχωράει μετά το πρώτο κύμα». 

Ο αρχισυντάκτης της σουηδικής εφημερίδας Expresssen, Magnus Alselind, προσθέτει: «Το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης έχουν χώρο μόνο για μία μεγάλη ιστορία κάθε φορά. Έτσι, πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια ο κόσμος μιλούσε για τους μετανάστες, μετά για την Γκρέτα Θούνμπεργκ και την κλιματική κρίση, μετά για τον κορονωϊό (...), και μετά για την εισβολή στην Ουκρανία. Με την ψηφιακή επανάσταση, η διάρκεια της προσοχής του κοινού είναι πολύ σύντομη και πολύ έντονη».

Πηγή: STATISTA, Euronews

Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» Facebook Twitter
Μετά από την κορύφωση του ενδιαφέροντος όταν ξέσπασε ο πόλεμος τον Φεβρουάριο, η δημοφιλία της αναζήτησης για την «Ουκρανία» έχει πλέον επιστρέψει σχεδόν στα προπολεμικά επίπεδα.

• • •

ΕΣΦΑΛΜΕΝΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΠΕΡΙ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
Οι συνήθεις χαρακτηρισμοί των σχολιαστών για ένα πουτινικό σχέδιο «αποκατάστασης της ΕΣΣΔ» ή «αποκατάστασης της ρωσικής αυτοκρατορίας» είναι εσφαλμένοι: η αυτοκρατορία ήταν μια προοδευτική επανεφεύρεση της πολιτικής και εδαφικής ταυτότητας της χώρας, που εφαρμόστηκε επειδή οι άλλες προβολές του καθεστώτος της μεγάλης δύναμης της Ρωσίας απέτυχαν.

Αυτό υποστηρίζει σε άρθρο της («Imperializing Russia: Empire by Default or Design?», PONARS Eurasia, 22/08/2022) η Μαρλέν Λαρυέλ, καθηγήτρια και διευθύντρια του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών, Ρωσικών και Ευρασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου George Washington.

Αντιγράφω από τα συμπεράσματα της μακροσκελούς μελέτης της.

Η ερμηνεία της επιδίωξης εδαφικής επέκτασης στην Ουκρανία ως καθαρού ιμπεριαλισμού χάριν της μεγέθυνσης της Ρωσίας είναι επίσης λανθασμένη: δεν αξίζει κάθε έδαφος να ανακαταληφθεί. Το Κρεμλίνο δεν ενδιαφέρεται να επανεντάξει την Κεντρική Ασία, για παράδειγμα, και πιθανότατα ούτε καν το μεγαλύτερο μέρος του Νότιου Καυκάσου.

Απεναντίας, η αναζήτηση είναι ένα μείγμα απάντησης στις στρατηγικές και κανονιστικές προκλήσεις που θέτει η Δύση και αναδημιουργίας μιας μυθοποιημένης Ρωσίας, στην οποία οι ιστορικές συγκυρίες και οι εδαφικές ασυνέχειες θα διαγραφούν ή θα αποκατασταθούν.

Η Ουκρανία βρίσκεται στο κεντρικό κομμάτι και των δύο συνιστωσών του μείγματος. Ενσαρκώνει αφενός την αποτυχία της Ρωσίας να είναι αρκετά ελκυστική ώστε να κρατήσει το Κίεβο στην τροχιά της απέναντι στον δυτικό ανταγωνισμό· και, αφετέρου, συμβολίζει τις ιστορικές και εδαφικές ασυνέχειες που έχουν διαλύσει τη μυθοποιημένη ανατολικοσλαβική ενότητα.

Σε τούτο το μείγμα, η αναφορά στην «αυτοκρατορία» συνδυάζει στοιχεία εδαφικού μεγαλείου (η Ρωσία έχει αποκοπεί από εδάφη ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας), στοιχεία ιστορικής συνέχειας (η Ρωσία πρέπει να επανασυνδεθεί με τη χιλιόχρονη κρατική της υπόσταση για να είναι ισχυρή και προστατευμένη από εξωτερικές επιρροές) και στοιχεία καθεστωτικής ιδεολογίας (ο τσαρισμός ως ενσάρκωση της απολυταρχίας και των «παραδοσιακών αξιών»). 

Ωστόσο, δεν υιοθετείται πλήρως κανένα από αυτά τα στοιχεία: δεν υπάρχει καμία επιδίωξη για την ανακατάληψη ολόκληρης της Σοβιετικής Ένωσης ή της ρωσικής αυτοκρατορίας· δεν υπάρχει η βούληση να αποκατασταθεί το αυτοκρατορικό ανάστημα μιας Ρωσίας των Ρομανώφ ως μέρος τής από κοινού ευρωπαϊκής συνεργασίας των εθνών, αλλά αντίθετα να κινηθεί προς τον απομονωτισμό, και δεν υπάρχει αποκατάσταση του τσαρισμού καθεαυτού.

Εντέλει, καταλήγει η καθηγήτρια Λαρυέλ, ακόμη και αν έχει γίνει πιο αυστηρή, η κρατικά υποστηριζόμενη ιδεολογική γλώσσα παραμένει ένα ιδεολογικό συνονθύλευμα. 

Πηγή: PONARS Eurasia

• • •

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

TIM PAGE Facebook Twitter
Φωτογραφία του «φωτογράφου του Βιετνάμ», Tim Page (25 Μαΐου 1944 – 24 Αυγούστου 2022) — συγκεντρωμένοι αντιδρούν στη σκόνη που σηκώνει ένα ελικόπτερο κατά τη διάρκεια των εκλογών του 1993, οι οποίες διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα μιας ειρηνευτικής επιχείρησης του ΟΗΕ στην Καμπότζη.
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ