Ουκρανία: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος - Τουλάχιστον ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Ουκρανία: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος - Πληροφορίες για νεκρούς Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: EPA
0

Συνετρίβη στην περιοχή Ζαπορίζια ένα μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ AN-26 κατά τη διάρκεια «τεχνικής πτήσης» στη νότια Ουκρανία. Τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν, όπως επιβεβαίωσαν οι τοπικές Αρχές και μεταφέρει το CNN.

«Σήμερα στις 09:00 κοντά στη Μιχαϊλίβκα στην περιοχή Ζαπορίζια, ένα αεροπλάνο ΑΝ-26 - το οποίο, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, ανήκε στην Ουκρανία, συνετρίβη. Το αεροπλάνο εκτελούσε τεχνική πτήση» ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση της περιοχής Ζαπορίζια.

Ο αριθμός των μελών του πληρώματος που επέβαιναν στο αεροπλάνο και οι λόγοι της συντριβής εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστοι, ανέφερε η περιφερειακή διοίκηση, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με προκαταρκτικές - και μέχρι στιγμής ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες - το αεροπλάνο προσέκρουσε σε ηλεκτρικό στύλο, γεγονός που προκάλεσε την ανάφλεξη του κινητήρα.

«Οι μονάδες της Κρατικής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών και οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται στον τόπο του δυστυχήματος» κατέληξε η ίδια πηγή.

Κλιμακώνονται οι μάχες

Η είδηση έρχεται την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση των μαχών στην ανατολική Ουκρανία, με τη Ρωσία να έχει βάλει στο στόχαστρό της την περιοχή του Ντονμπάς, όπου υπάρχουν πολλοί Ρώσοι και ρωσόφωνοι πολίτες.

Όπως ανέφερε σε σημερινή του ανακοίνωση το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας, οι ρωσικές μονάδες εντείνουν τις επιθέσεις κατά μήκος όλης της γραμμής του μετώπου στην περιοχή του Ντονέτσκ

Η Ρωσία πραγματοποιεί επιχειρήσεις επίθεσης κοντά στην περιοχή Ζαρίσνε. Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να προελάσουν γύρω από την πόλη Ρουμπίζνε στην περιοχή Λουχάνσκ.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται και γύρω από την πόλη Ποπάσνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του επιτελείου, μέρος της πόλης αυτής ήδη ελέγχεται από τα ρωσικά στρατεύματα.

Διεξάγονται, επίσης, σφοδρές συγκρούσεις γύρω από τη Μαργίνκα, όπως και τις προηγούμενες ημέρες. Ρωσικές μονάδες προσπάθησαν να προελάσουν εκεί με την υποστήριξη πυροβολικού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM