ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση 

Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Θα ακουστεί κλισέ, αλλά το να πούμε ότι αυτός ο καταπράσινος χώρος στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί μια όαση δροσιάς σε αυτή την περίπτωση ισχύει απόλυτα.
0

Έχουν φτάσει αυτοί οι μήνες (και αυτές οι θερμοκρασίες) που μας κάνουν να αναζητάμε τις αυλές αυτής της πόλης προκειμένου να δώσουμε ραντεβού για φαγητό και ποτό. Και η αλήθεια είναι πως έχουμε πολλές, για κάθε στυλ, κάποιες από αυτές μάλιστα έχουν στηθεί σε σημεία που μας κάνουν να νομίζουμε ότι βρισκόμαστε μακριά από το κέντρο της πόλης ενώ το μποτιλιάρισμά του βρίσκεται στα αλήθεια λίγο πιο πέρα. 

Μια από αυτές τις αυλές –που είναι πραγματικά ολόκληρος κήπος, ένας από τους ωραιότερους και πιο κομψούς που έχουμε– είναι η καλοκαιρινή εκδοχή του Fuga Restaurant & Bar στο Μέγαρο Μουσικής που μοιάζει να βρίσκεται πολύ μακριά από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ δεν είναι. 

Θα ακουστεί κλισέ, αλλά το να πούμε ότι αυτός ο καταπράσινος χώρος στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί μια όαση δροσιάς σε αυτή την περίπτωση ισχύει απόλυτα. Από όταν πρωτοεμφανίστηκε πριν από περίπου δεκατρία χρόνια, στη φιλοσοφία του εστιατορίου είναι διαχρονικά το να προσφέρει γεύσεις με παγκόσμιο, κοσμοπολίτικο αέρα, αναδεικνύοντας τις μοντέρνες εκδοχές των μαγειρικών παραδόσεων από τη Μεσόγειο, την Ασία, τη Λατινική Αμερική.

Από όταν πρωτοεμφανίστηκε πριν από περίπου δεκατρία χρόνια, στη φιλοσοφία του εστιατορίου είναι διαχρονικά το να προσφέρει γεύσεις με παγκόσμιο, κοσμοπολίτικο αέρα, αναδεικνύοντας τις μοντέρνες εκδοχές των μαγειρικών παραδόσεων από τη Μεσόγειο, την Ασία, τη Λατινική Αμερική.

Με το φετινό του μενού με τις ποικίλες αναφορές, ο κήπος του Fuga αποτελεί ιδανική επιλογή για να γευτείτε ένα προσεγμένο και επιπέδου sharing-style μενού, να το συνοδεύσετε με τα εξαιρετικά ποτά που φτιάχνονται σε μια εντυπωσιακή μπάρα, να απολαύσετε αυτή την αίσθηση προσιτής και χαλαρής πολυτέλειας που αφήνει αυτό το εστιατόριο. 

Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Στο τωρινό μενού παντρεύονται γεύσεις από την Ασία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Φέτος το καλοκαίρι, ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής μιλάει άπταιστα ιαπωνικά. Με εξειδίκευση στην πανασιατική κουζίνα και το σούσι, με θητεία στο Nobu και ως executive chef στο Roka Mayfair του Λονδίνου, η περίφημη Γιούκα Αογιάμα βρίσκεται πλέον στο πλευρό του σεφ Μίλτου Κώτση και ενισχύει την κουζίνα του Fuga με τις δικές δημιουργικές ιδέες.

Παράλληλα, ο Δαμιανός Σιδηροκανέλλης –στενός συνεργάτης του Fabrizio Buliani που αγαπήθηκε πολύ στην Αθήνα– και σεφ από την Ιβηρική, συνεργάτες του Trastelis Group, πλαισιώνουν επίσης την κουζίνα και προτείνουν πιάτα έτσι που στο τωρινό μενού παντρεύονται γεύσεις από την Ασία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Δηλαδή μπορείτε να μοιραστείτε για το ζέσταμα πικάντικα (ή μη) edamame αλλά και arancini, σεβίτσε μαγιάτικο με μια σάλτσα jalapeno, california rolls μαζί με μαριναρισμένες αντζούγιες σε σάλτσα γκασπάτσο, να παραγγείλετε nigiri τόνου και nigiri λαβράκι αλλά και φρέσκο αστακό με αβγό ποσέ, ψητές πιπεριές padron και αλλαντικό sobrasada. Γιατί όχι; 

Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Τα νέα κοκτέιλ που έχουν την υπογραφή της mixologist και bar manager (The Clumsies) Γεωργίας Γεωργακοπούλου.
Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Μπορείτε να απολαύσετε τα κοκτέιλ σας στο μπαρ του κήπου.

Παράλληλα η mixologist και bar manager (The Clumsies) Γεωργία Γεωργακοπούλου αποτελεί μια πολύ δυνατή προσθήκη και τα νέα κοκτέιλ που έχουν την υπογραφή της μπορείτε να τα απολαύσετε είτε σκέτα στο μπαρ του κήπου ή να τα συνδυάσετε με τα πιάτα του εστιατορίου.

Το Terra Roja με λευκή τεκίλα, μεσκάλ, παντζάρι, ξίδι φραμπουάζ, γκρέιπφρουτ, μάραθο και σόδα είναι για μένα το απόλυτο must drink ποτό της ενώ πολύ ωραίο είναι και το Perfect G&T της με ιαπωνικό τζιν, κόκκινη πιπεριά και κόλιανδρο αλλά και το tiki rules αν θέλετε να πιείτε κάτι γλυκόξινο. 

Το Fuga έχει ξεχωριστή είσοδο από τις παραστάσεις του Μεγάρου, θα πρέπει να βρεθείτε στον πλαϊνό δρόμο της Πέτρου Κόκκαλη και στον αριθμό 1, και επειδή κάποιους σας προβληματίζει –και είναι απολύτως λογικό– το πού θα παρκάρετε εκεί, υπάρχει χώρος στάθμευσης ειδικά για τους επισκέπτες του κήπου στο επίπεδο -3 του parking του Μεγάρου, με άμεση πρόσβαση στο εστιατόριο. 

Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Ο κήπος του Fuga αποτελεί ιδανική επιλογή για να γευτείτε ένα προσεγμένο και επιπέδου sharing-style μενού.
Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Η καλοκαιρινή εκδοχή του Fuga Restaurant & Bar στο Μέγαρο Μουσικής μοιάζει να βρίσκεται πολύ μακριά από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ δεν είναι. 

Πέτρου Κόκκαλη 1, Μέγαρο Μουσικής, 2107242979

Γεύση
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Felicità: Η νέα άφιξη στο Ρουφ απογειώνει την έννοια του απεριτίβο

Γεύση / Felicità: Η νέα άφιξη στο Ρουφ απογειώνει την έννοια του απεριτίβο

Σε ένα off Broadway σημείο αλλά και πολύ κοντά στην Τεχνόπολη, σε ένα χαλαρό μέρος που τα προσφέρει όλα προσεγμένα, θα πίνουμε απογευματινά ποτά που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, θα δοκιμάζουμε διαφορετικά negroni και κρασιά, θα τρώμε βενετσιάνικες μπρουσκέτες και πατάτες τηγανητές. Στο Ρουφ θα μάθουμε επιτέλους τι πάει να πει apericena. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ Brain freeze! Έχουμε τις πιο εύκολες συνταγές για frozen cocktails στο σπίτι

Γεύση / Brain freeze! Έχουμε τις πιο εύκολες συνταγές για frozen cocktails στο σπίτι

Επειδή όλο και σε κάποιο μπαλκόνι θα μαζευτούμε το καλοκαίρι, ζητήσαμε από τον Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο του Abstract Athens να μας δώσει απλές συνταγές για να απολαύσουμε υπερκάλτ πολύχρωμα και πολύ δροσιστικά ποτά. Τα δοκιμάσαμε φυσικά, και είναι πεντανόστιμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σε αυτές τις καντίνες της Αθήνας θα ξεκαλοκαιριάσουμε

Γεύση / Σε αυτές τις καντίνες της Αθήνας θα ξεκαλοκαιριάσουμε

Μετά τις (πολλές) φετινές συναυλίες και τις παραστάσεις του καλοκαιριού ή τις βόλτες με αυτοκίνητο προς την παραλία υπάρχουν εκείνα τα μέρη που ξενυχτάνε μαζί μας για να μας χορτάσουν, όπως κάνουν εδώ και χρόνια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT