ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Καμία δίαιτα, έχουμε μερικά νέα φοβερά burgers στην Αθήνα

Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Ο Αλέξανδρος έφτιαχνε μία-μία μπροστά μας τις προτάσεις του μικρού μενού του, που σερβίρονται μεν σε χάρτινες συσκευασίες, κρύβουν μαγειρικά κόλπα και προσεγμένα υλικά δε. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Jaam Street Dining

Στον πιο κεντρικό δρόμο της Πετρούπολης, στη λεωφόρο Πετρουπόλεως για εμάς από τα Δυτικά και στην 25ης Μαρτίου σύμφωνα με το GPS, εμφανίστηκε ένα στριτφουντάδικο-περίπτωση. Ο Αλέξανδρος Ζαλαβράς δεν μπήκε από μικρός στις κουζίνες, δεν έχει μια συνηθισμένη πορεία στη μαγειρική. Ως DJ έπαιζε house και RnB μέχρι που στα 29 άλλαξε πορεία, δεν ασχολήθηκε απλώς με το φαγητό, τον κέρδισε. Μετακόμισε στο Μαϊάμι, εργάστηκε ως μάγειρας εκεί, πέρασε και από πολλά καλά αθηναϊκά εστιατόρια, φρόντισε να παρακολουθήσει σεμινάρια με τους κορυφαίους της δικής μας γαστρονομικής σκηνής, ώρα να έχετε να σας πει τι έχει δει από τον καθένα και το έχει μεταφράσει με τον δικό του τρόπο σε αυτό που κάνει τώρα. 

Το δικό του μαγαζί είναι απ’ άκρη σε άκρη DIY, γεμάτο με αναφορές από τα ‘80s, τα ‘90s και κάτι από τα '00s. Στο μπαρ μπροστά από την κουζίνα του βρήκα μια τράπουλα Υπερατού, στους τοίχους του έχει έναν στίχο του Nas, τη χαρακτηριστική φωτογραφία του Τζόνι Κας από τo live του στις φυλακές του San Quentin το 1969, τον Άντονι Μπουρντέν σε παρόμοια πόζα και τον Tupac, όλα αυτά ανάμεσα σε παλιές κασέτες που έχουν γίνει πια ταπετσαρία, σε βινύλια και βαψίματα με σπρέι για να του θυμίζουν το Wynwood.  

Αυτό που αξίζει να κάνετε στο Jaam Street Dining, αν δεν σας βγάζει συχνά ο δρόμος σας προς τα εκεί, είναι να πάτε με παρέα, μια τετράδα, και να τα δοκιμάσετε όλα.

Και ενώ στα ηχεία έπαιζαν Metallica και Iron Maiden, ο Αλέξανδρος έφτιαχνε μία-μία μπροστά μας τις προτάσεις του μικρού μενού του, που σερβίρονται μεν σε χάρτινες συσκευασίες, κρύβουν μαγειρικά κόλπα και προσεγμένα υλικά δε. Αντλώντας έμπνευση από τα μεγάλα γαστρονομικά φεστιβάλ που σερβίρουν γκουρμέ πιάτα με street τρόπο, ο ίδιος φτιάχνει ένα smashed burger με κιμά από ντόπια μοσχίδα και black angus, με ψωμί Lydia’s, με δύο διαφορετικά παλαιωμένα τυριά τσένταρ, με τη φοβερή ιαπωνική μαγιονέζα Kewpie, ιαπωνική bbq sauce, τηγανητό κρεμμύδι και μια πάστα μπέικον που φτιάχνει ο ίδιος με ζωμό για ράμεν. 

Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Στο fusion μενού που έχει στήσει αξιοποιεί και αλλού τον ζωμό ράμεν που φτιάχνει, όπως στην καρμπονάρα που φτιάχνει με noodles ουντόν, κρόκο αυγού, παρμεζάνα, σχοινόπρασο και ένα τρομερό μπέικον από την αλλαντοποιία Κυρά Δανάη. Το ρύζι του στον ατμό με το κοτόπουλο, τα λαχανικά και τον ανανά που μαγειρεύονται με σόγια, μίριν και σάκε είναι ένα πολύ ωραίο πιάτο, και τα δύο bao buns του είναι καλοδουλέμενα.

Αυτό που αξίζει να κάνετε στο Jaam Street Dining, αν δεν σας βγάζει συχνά ο δρόμος σας προς τα εκεί, είναι να πάτε με παρέα, μια τετράδα, και να τα δοκιμάσετε όλα. Έχει και κλασικά κοκτέιλ από το Cab club, μπίρες από την ομάδα της Blame the Sun. Μην το ψάξετε στις πλατφόρμες φαγητού, δεν κάνει delivery. Aν λοιπόν μένετε προς τα εκεί, πρέπει να το επισκεφθείτε χθες κιόλας.  

25ης Μαρτίου 66, 216 0019960, Πετρούπολη 

Layers Burgers

Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Στην κατηγορία των burgers με μοσχαρίσιο κιμά θα βρείτε τόσο κλασικούς κωδικούς, όπως το cheese και το bacon cheese, όσο και πιο ψαγμένες προτάσεις.

Μια και είναι πολλά πια, πάρα πολλά στην Αθήνα, αν σου προτείνει ένας γνωστός σου που εμπιστεύεσαι το γευστικό του κριτήριο κάποιο burger, νομίζω το δοκιμάζεις χωρίς πολλή σκέψη. Όταν λοιπόν εμφανίστηκε το Layers Burgers στη Νέα Ερυθραία, το πρώτο σχόλιο που μου έκανε ένας πολύ έμπειρος του είδους είναι ότι πρόκειται για «αριστούργημα».  

Ο Παναγής Πριόβολος ήθελε να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Δεν έκανε burgers που θα τα πιάσετε άνετα με το ένα χέρι, είναι πιο πληθωρικά. Όλες του οι συνταγές γίνονται με όχι με ένα αλλά δύο smashed μπιφτέκια, αντί να φτιάξει δηλαδή ένα των 160 γραμμαρίων, όπως είναι αυτό του Jaam Street Dining, το μοιράζει σε 80 και 80 γραμμάρια ώστε να δημιουργεί επίπεδα και κάποια από τα υλικά να κλείνονται μέσα στο κρέας. Το ψωμί του είναι φρέσκο, φτιάχνεται εκεί καθημερινά, είναι κάτι ανάμεσα σε χωριάτικο και μπριός, ενώ πασπαλίζεται με λευκό αλλά και μαύρο σουσάμι που του δίνει έξτρα γεύση.  

Στην κατηγορία των burgers με μοσχαρίσιο κιμά θα βρείτε τόσο κλασικούς κωδικούς, όπως το cheese και το bacon cheese, όσο και πιο ψαγμένες προτάσεις. Δοκιμάστε το Juicy Lucy με διπλό smashed μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια και κίμτσι, το Mushroom Melt με δύο φέτες λιωμένο έμενταλ, φρέσκα μανιτάρια σοτέ, καραμελωμένα κρεμμύδια, ρόκα και μαγιονέζα, το Chevre με καραμελωμένα κρεμμύδια, iceberg, μαγιονέζα και πραγματικό κατσικίσιο τυρί, το Roquefort που έχει επίσης κανονικό τυρί.  

Τα chicken burgers του είναι extra crispy, οι πατάτες του είναι Κύπρου, κομμένες στο χέρι και διπλοτηγανισμένες. Όσο για τα vegetarian μπιφτέκια του Layers, είναι και αυτά χειροποίητα, το ένα είναι από φακές και παντζάρι και το άλλο από μπρόκολο. Σε όλα μπορείτε να προσθέσετε έξτρα υλικά προκειμένου να δημιουργήσετε τα layers της επιλογής σας.  

Αν λοιπόν δεν είστε της περιοχής, την επόμενη φορά που θα ξεκινήσετε από κάπου μακριά για να φάτε τα σουβλάκια του Πανερυθραϊκού, που αποτελούν σταθερή αξία, κάντε μια αλλαγή και δοκιμάστε τα Layers Burgers. Προς το παρόν τα βρίσκετε στις πλατφόρμες διανομής φαγητού, ενώ από τον Σεπτέμβρη το μαγαζί θα έχει και dine in λειτουργία.  

Tip: Αφήστε λίγο αυτό το ψωμί να κάτσει και να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά του burger που έχετε επιλέξει, θα είναι ακόμα πιο ωραίο το γευστικό αποτέλεσμα. Ευχαριστείτε μετά τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο που το μοιράστηκε. 

Αναξαγόρα 7, Νέα Ερυθραία, 210 6200770 

Ride Bar

Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Το Ride Bar ανανεώθηκε πρόσφατα, μας περιμένει για μπίρες, απλά ποτά, κλασικά κοκτέιλ και, φυσικά, φαγητό. Φωτ.: Ζήσης Νταλακούρας

Κάντε εικόνα ένα κλασικό αμερικάνικο dive bar στην Καλιφόρνια με bikers να σταματάνε για να κάνουν το διάλειμμά τους εκεί, για να φάνε, να πιουν και να αράξουν. Δρόμους τόσο μεγάλους σαν εκείνους που υπάρχουν εκεί μπορεί να μη διαθέτουμε, έχουμε όμως την οδό Πειραιώς, όπου βρίσκεται και η επίσημη αντιπροσωπεία της Harley Davidson.  

Εκεί λοιπόν, στα σύνορα Κάτω Πετραλώνων και Ταύρου, ο Αριστείδης Αθανασίου συνεργάζεται με τον Άρη Δούκα (Noel, Mr.Fox, Blue Oyster Athens, Σουβλάκια «Η Βόλβη») προκειμένου να δημιουργήσουν ένα μπαρ με τέτοιο ύφος που όμως μας περιμένει όλους, είτε ξέρουμε να καβαλάμε μοτοσικλέτα είτε όχι. Το Ride Bar ανανεώθηκε πρόσφατα, μας περιμένει για μπίρες, απλά ποτά, κλασικά κοκτέιλ και, φυσικά, φαγητό.  

Στο μενού που έχουν επιμεληθεί οι Serial Eaters βρίσκουμε προτάσεις κλεισμένες σε ψωμί μπριός, όπως το ομώνυμο Ride που είναι ένα κλασικό cheeseburger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, διπλό τσένταρ, πίκλα αγγούρι, pink sauce, ντομάτα και iceberg ή το Panhead με πανέ κοτόπουλο και πίκλες αγγουριού, που παίρνει έξτρα γεύση από την thai curry μαγιονέζα και το kimchi-peanut butter. 

Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Ζήσης Νταλακούρας
Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Ζήσης Νταλακούρας

To πιο μαζεμένο 883 έχει μοσχαρίσιο μπιφτέκι, καπνιστή ντομάτα, chimichurri mayo, καπνιστό μετσοβόνε και ρόκα, ενώ το Cvo με πρόβειο μπιφτέκι, καραμελωμένα κρεμμύδια, κατσικίσιο τυρί, ρόκα και garlic mayo είναι το πιο πλούσιο του καταλόγου και ξεχωρίζει. Υπάρχει και vegan επιλογή, το Livewire με μπιφτέκι beyond meat, guacamole, πίκλα αγγουριού, σάλτσα ταχίνι, ντομάτα και iceberg, ενώ το επιδόρπιο είναι μια κολασμένη βρομιά, ένα κρουασάν πραλίνας που το τηγανίζουν και το καραμελώνουν.  

Μαζί με τα παραπάνω δελεαστικά, το Ride Bar είναι για να το παρακολουθεί κανείς, αφού ετοιμάζει διάφορα ενδιαφέροντα events που θα σας τραβήξουν μέχρι εκεί. Μέσα στον Ιούλιο υποδέχτηκε την ομάδα του Διακοπές στον Άλιμο μαζί με τους Blame the Sun και τις μπίρες τους, ενώ λίγες μέρες μετά το 7 Jokers ανέλαβε το μπαρ και ο DJ Quentin τα decks. Μόλις επιστρέψουμε από διακοπές θα ανακοινώσουν και άλλες τέτοιες σπέσιαλ βραδιές, θα έχει νταβαντούρι στην Πειραιώς.  

Πειραιώς 187 

Chicken Picnic

Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
CP με παναρισμένο μπούτι κοτόπουλο, τσένταρ, πίκλα αγγούρι, iceberg, chicken picnic sauce.

Δεν πρόκειται για μια νέα διεύθυνση, αλλά για ένα concept που, επικεντρωμένο στο κοτόπουλο που προσφέρεται περιποιημένο και ζουμερό, καθόλου βαρετό, εμφανίστηκε το 2020 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Δικαίως, είναι το καλύτερό μας κοτοπουλάδικο. Έχει όμως πολλά ενδιαφέροντα και νόστιμα νέα, αφού ένας αστεράτος σεφ ανέλαβε πρόσφατα να το ανανεώσει, και το απογείωσε.

Ο Παύλος Κυριάκης (Τhe Zillers) έχει προσθέσει στο μενού τρία burgers, το CP με παναρισμένο μπούτι κοτόπουλο, τσένταρ, πίκλα αγγούρι, iceberg, chicken picnic sauce, το Semi Smashed Βeef Cheeseburger με black angus μοσχάρι, διπλό τσένταρ, πίκλα αγγούρι και τη signature σάλτσα του μαγαζιού, το χορτοφαγικό Mushroom Burger με μανιτάρια πλευρώτους και πορτομπέλο, iceberg, πίκλα κρεμμύδι, μαγιονέζα κάρι.  

Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Semi Smashed Βeef Cheeseburger με black angus μοσχάρι, διπλό τσένταρ, πίκλα αγγούρι και τη signature σάλτσα του μαγαζιού.

Γενικά έχει κάνει πολλές προσθήκες στο μενού, οπότε αν έχετε καιρό να το τσεκάρετε θα σας εκπλήξει, έχει βάλει και cordon blue, και τυλιχτό με καλαμάκι κοτόπουλο σε χειροποίητη λαδόπιτα Ρόδου, το «καντίνα σάντουιτς» με κοτομπουκιές, ντομάτα, greekslaw (σαλάτα με λάχανο, καρότο, αγγούρι, κάπαρη, ραπανάκι, τραγανό κρεμμύδι και χειροποίητο coleslaw dressing δηλαδή) και μουσταρδόμελο, το CLT με κοτόπουλο σχάρας, μαρούλι, ντομάτα, μαγιονέζα και άλλα. Μην παραλείψετε να πάρετε πατάτες για συνοδευτικό, είναι φρέσκες, με αλάτι μυρωδικών, τις κάνουν άψογες, ενώ παίζουν και σε spicy εκδοχή με το δικό τους μείγμα μπαχαρικών.   

Γρ. Θεολόγου 4, Καισαριανή, 210 7255002 / Αγίου Σώστη 59, Περιστέρι, 210 5713600 

Γεύση
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ