1 στους 10 εργαζόμενους στην Ευρώπη, πάσχει από κατάθλιψη

1 στους 10 εργαζόμενους στην Ευρώπη, πάσχει από κατάθλιψη Facebook Twitter
0

Ένας στους 10 εργαζόμενους στην Ευρώπη πάσχει ήδη από κατάθλιψη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το περιοδικό Spiegel. Τα συμπτώματα ξεκινούν με πόνο στον αυχένα και στον ώμο, προβλήματα στο στομάχι ή επαναλαμβανόμενα κρυολογήματα. Παρουσιάζονται επίσης προβλήματα στον ύπνο ή στην συγκέντρωση. Σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα και το άγχος, τα συμπτώματα αυτά, προδίδουν την ασθένεια.

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά μέσο προκαλείται μια απώλεια 36 εργάσιμων ωρών και κόστος για το σύστημα υγείας περίπου 100 δισεκατομμυρίων, μόνο το 2010. Οι εργαζόμενοι που προσβάλλονται συνηθέστερα είναι οι Βρετανοί (26 τοις εκατό) και λιγότερο οι Ιταλοί (12 τοις εκατό).

Ξεπερνώντας τα οικονομικά κόστη που φαίνεται ότι μετράνε πλέον περισσότερο από τον ανθρώπινο παράγοντα, οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να δοθεί προσοχή στο μεγάλο ταμπού της νόσου. Ο Detlef Dietrich, Ιατρικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Ameos Hildesheim που είναι ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ημέρας Κατάθλιψης στη Γερμανία, σημειώνει ότι η νόσος δεν αναγνωρίζεται σε πολλούς ασθενείς. Θα πρέπει να δείξουμε προσοχή όταν κάποιος παραπονιέται για εβδομάδες, σχετικά με συμπτώματα όπως αϋπνίες, έλλειψη ενέργειας ή ανησυχία.

Συχνά, αιτία εκδήλωσης της νόσου είναι τα προβλήματα στην εργασία, σημειώνει ο καθηγητής. Οι άνθρωποι υποφέρουν από την πίεση στη δουλειά και τη αβεβαιότητα και αυτό οδηγεί σε μεγάλο ψυχολογικό στρες. Μερικές φορές αιτία είναι τα οικογενειακά προβλήματα ή η κληρονομικότητα

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Living / «Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς; Ιστορίες –με αίσιο και μη τέλος– για ανθρώπους που χώρισαν εκτός από τους συντρόφους τους και από το κατοικίδιό τους.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
ΕΠΕΞ CHECK «Ο τρόπος που βλέπω το ντύσιμο καθορίστηκε απ’ τον αυτισμό μου»

Living / «Δεν ήμουν το παράξενο παπί, απλώς δεν ήμουν ποτέ πάπια»: Όταν μια γυναίκα της μόδας διαγνώστηκε με αυτισμό στα 50

Για τη Ζ. τα ρούχα δεν είναι απλώς αισθητική επιλογή – είναι μια γλώσσα. Η διάγνωση της νευροδιαφορετικότητάς της την έκανε να ξαναδεί τη ζωή της, την αφοσίωσή της στα υλικά και την υφή τους μέσα από αυτό το πρίσμα.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Living / Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Με αφορμή το ο νέο microtrend «no buy challenge» του TikTok, τέσσερις άνθρωποι εξιστορούν τι έκοψαν και πώς, για να εξοικονομήσουν χρήματα και να κάνουν τους μικρούς οικονομικούς τους στόχους πραγματικότητα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ