Όταν οι στρέιτ άντρες πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται τις γυναίκες

porn1
Ένα μέσο 14χρονο αγόρι σήμερα έχει δει περισσότερο σκληρό πορνό από ό,τι όλες οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
0


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΝΑ αξίωμα, η δοκιμασία για κάθε νέα τεχνολογία έγκειται στην ικανότητά της να αναπαράγει πορνογραφία. Και μέσα στους αιώνες, το κοινό στοιχείο όλων των μορφών πορνογραφίας ήταν η κατανόηση ότι όσο συναρπαστικές κι αν ήταν, αποτελούσαν πάντα μόνο μια χλωμή απομίμηση της πραγματικής σεξουαλικής επαφής. Μετά όμως κατέφτασε το ίντερνετ, προσφέροντας άμεσα, ελεύθερα, διαρκώς και σε απίστευτη αφθονία και ποικιλία πορνογραφικό περιεχόμενο, οδηγώντας σε μια γενιά ανδρών οι οποίοι θεωρούν το πορνό όχι ως ένα υποκατάστατο του σεξ, αλλά ως την πιο βελτιωμένη εκδοχή του.

Με λίγα λόγια, προτιμούν το πορνό από το σεξ με άλλο πρόσωπο. Ο ετεροφυλόφιλος άνδρας μπορεί πλέον να έχει έντονη σεξουαλική «ζωή» χωρίς να χρειάζεται ποτέ να ασχοληθεί με μια πραγματική γυναίκα. Ενισχύοντας αυτή την αντίληψη, στις αρχές του μήνα, ο Ίλον Μασκ δήλωσε στο podcast του Τζο Ρόγκαν ότι τα σεξουαλικά ρομπότ που λειτουργούν μέσω AI δεν απέχουν πολύ από την αγορά των ΗΠΑ: «Σε λιγότερο από πέντε χρόνια πιθανότατα, θα είναι εδώ».

Ένα από τα πρότυπα για τον άνδρα που βάζει την πορνογραφία πάνω από τη φυσική επαφή είναι κάποιος σαν τον διαβόητο μισογύνη «influencer» Άντριου Τέιτ, ο οποίος πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια στη Ρουμανία, αφού κατηγορήθηκε για βιασμό και trafficking.

Η παρακολούθηση πορνό online αποτελεί πλέον την πρώτη σεξουαλική εμπειρία για τους περισσότερους έφηβους. Ένα μέσο 14χρονο αγόρι σήμερα έχει δει περισσότερο σκληρό πορνό από ό,τι όλες οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εξαιτίας της δύναμης του διαδικτύου να αναισθητοποιεί τους ανθρώπους και να μουδιάζει τις φυσικές τους αντιδράσεις σε σοκαριστικά θεάματα, και εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι αλγόριθμοι, οι νέοι προχωρούν γρήγορα σε όλο και πιο ακραία βίντεο, και –όπως συνέβαινε πάντα–  αυτές οι πρώτες εμπειρίες σεξουαλικών γεγονότων επηρεάζουν βαθιά την αίσθηση που έχουν για το πώς πρέπει να είναι το σεξ.

Πρόκειται για μια ιδιωτική, ατομική εμπειρία, θα αντέτεινε κάποιος. Μπορεί αυτό να έχει αντίκτυπο στην κοινωνία; Σίγουρα ναι. Όταν οι στρέιτ άντρες δεν χρειάζονται γυναίκες για να κάνουν σεξ, αναδύεται το εξής ερώτημα: Σε τι τις χρειάζονται; Αν είναι να κάνουν παιδιά, αυτοί οι άντρες θα πρέπει να βγουν στον κόσμο και να γνωρίσουν μερικές γυναίκες, ακόμα κι αν νομίζουν ότι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβαστούν με μια σεξουαλική εμπειρία κατώτερη του πορνό. Κάποιος του οποίου η εφηβεία έχει περάσει χρησιμοποιώντας ένα κινητό ή ένα λάπτοπ για σεξ, πιθανότατα δεν είναι ειδικευμένος στο να κάνει συζήτηση με πραγματικές γυναίκες, πράγμα που θα αποτελέσει πρόβλημα αν αποφασίσει να βγει εκεί έξω αναζητώντας σύντροφο.

Ένα από τα πρότυπα για τον άνδρα που βάζει την πορνογραφία πάνω από τη φυσική επαφή είναι κάποιος σαν τον διαβόητο μισογύνη «influencer» Άντριου Τέιτ, ο οποίος πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια στη Ρουμανία, αφού κατηγορήθηκε για βιασμό και trafficking, αλλά πρόσφατα του επετράπη να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στη Φλόριντα, όπου τώρα αντιμετωπίζει νέο μπαράζ κατηγοριών (ο ίδιος έχει αρνηθεί κάθε αδίκημα).

Ο Τέιτ είναι ο ιδανικός μέντορας για τον μοναχικό αυνανιστή, σαν να του ψιθυρίζει διαρκώς στ’ αυτί «δεν είσαι loser – είσαι βασιλιάς!», προσφέροντάς του συγχρόνως ατέλειωτες ώρες διαδικτυακού περιεχομένου που προειδοποιεί τους άνδρες ότι οι γυναίκες προσπαθούν να τους ευνουχίσουν. Οι άνδρες όμως που διδάσκονται ότι οι γυναίκες είναι «χειριστικές κι αναίσθητες», που υπάρχουν μόνο για να χρησιμοποιούνται και να κακοποιούνται, πιθανότατα θα περάσουν τη ζωή τους μόνοι.  

Το μεγαλύτερο υποπροϊόν του διαδικτύου είναι η μοναξιά και το πορνό δεν αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο από αυτή την άποψη. Όμως δεν έχουμε φτιαχτεί για να ζούμε μ’ αυτόν τον τρόπο – μόλις και μετά βίας αντέχουμε να ζούμε μ’ αυτόν τον τρόπο. Πολλά από τα γνωρίσματα που μας κάνουν ανθρώπους –η συμπόνια, ο στοχασμός, η ικανότητά μας να ερωτευόμαστε και να κάνουμε θυσίες για τους ανθρώπους που αγαπάμε–  δεν έχουν κανένα νόημα για τους αλγόριθμους που μας εξουσιάζουν και μας παραμορφώνουν. Το διαδίκτυο δεν έφτασε σαν κύμα αλλά σαν πλημμύρα, και πνιγόμαστε στα θολά νερά του για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα. Κάθε χρόνος που περνάει, είμαστε κάτι λιγότερο από αυτό που ήμασταν. Το μόνο πράγμα που ίσως μπορεί να μας σώσει είναι μια μεγάλη «αποσύνδεση». Αλλά ποτέ δεν θα το κάνουμε αυτό.

Με στοιχεία από The Atlantic

Living
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παχύφυτα και κάκτοι: Πού θα βρεις τα καλύτερα και τα πιο σπάνια;

Living / Παχύφυτα και κάκτοι: Πού θα βρεις τα καλύτερα και τα πιο σπάνια

Ένα φυτώριο στο Καπανδρίτι, είναι το απόλυτα εξειδικευμένο μέρος για να αποκτήσεις πανέμορφους κάκτους, αγαύες και κρασούλες σε περίεργα σχήματα και χρώματα – φυτά που δεν θα σε ταλαιπωρήσουν με τη φροντίδα τους.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Living / Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Σύμφωνα με νέες έρευνες, παράγοντες όπως η ηλικία, η ροπή στην ενδοσκόπηση, ακόμα και οι εποχές του χρόνου αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να ανακαλούμε τα όνειρά μας.
THE LIFO TEAM
Ο γάτος του μαγαζιού

Living / Ο γάτος του μαγαζιού

Υπεύθυνοι face control, ταμείες, props στη βιτρίνα, support στον πελάτη, επιθεωρητές. Παίρνουν το ρόλο τους στα σοβαρά και είναι φυσικά λόγος για να ξαναπάει κανείς. Γυρίσαμε το κέντρο της Αθήνας, βρήκαμε τις γάτες που ζουν στα μαγαζιά της, τις φωτογραφίσαμε και τις παρουσιάζουμε.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Συστήνεται και η κράτηση τραπεζιού». Τα πιο δημοφιλή Game night events της πόλης.

Living / H Aθήνα παίζει Bingo: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή game night events της πόλης!

Από bingo nights, όπου έχει «εμφανιστεί» η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μέχρι γεωγραφικά κουίζ που μπορεί να καταλήξουν σε ζεϊμπέκικα, αυτές είναι οι πιο παιχνιδιάρικες βραδιές της πόλης – και έχουν και τους μόνιμους θαμώνες τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
 Vinted over Instagram: Η μανία του reselling αλλάζει το παιχνίδι στα social media

Living / Η μανία με τα ηλεκτρονικά βιντατζάδικα και η παγίδα της δήθεν «καθαρής» ντουλάπας

Δύο κορίτσια που ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά το Vinted και το Vestiaire Collective μας αποκαλύπτουν μυστικά που θα κάνουν τις αγορές μας πιο στοχευμένες και έξυπνες, καθώς και τις αδυναμίες τους που προκύπτουν κατά το κυνήγι του επόμενου θησαυρού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Living / Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Ζούμε στην εποχή του φυσικού μακιγιάζ, του συνδυασμού αρωμάτων και της σύνθετης ρουτίνας περιποίησης. Από την υπερβολή των ’80s μέχρι το σήμερα, η ομορφιά αποτυπώνει την κοινωνική εξέλιξη και τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Ζούμε, ρε! / «Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Μπορούν τα τυφλά άτομα να ζήσουν μόνα; Χρειάζονται τα σπίτια τους κάποια ειδική προσαρμογή; Τι είναι η εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το θέμα με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας», Πέννυ Στούμπου.
THE LIFO TEAM
Millennials και Gen Zers αναζητούν το ιδανικό workplace το 2025

Living / Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον του 2025: Τι ψάχνουν οι Millennials και οι GenZers;

Οι διαφορετικές γενιές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας περιγράφουν τις συνθήκες που θα τους έκαναν να νιώθουν τη δουλειά τους περισσότερο σαν το σπίτι τους.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ