BREAD B.C. | Bread Before Christ
Σ’ αυτό το μαγαζί του Χαλανδρίου μάς περιμένουν όχι ένα αλλά δύο σοκολατένια πασχαλινά αυγά. Το ένα είναι με bitter σοκολάτα, κατάλληλη για χορτοφάγους, που ξεχωρίζει για τις νότες από καβουρδισμένο κακάο, τις έντονες πικρές αποχρώσεις και τις φρέσκες, φρουτώδεις πινελιές της, και καραμελωμένα crumbs προζυμένιου ψωμιού. Το άλλο, με σοκολάτα γάλακτος με έντονο άρωμα από καβουρδισμένο κακάο, απαλές νότες καραμέλας και flakes κρουασάν βουτύρου. Και τα δύο είναι λαχταριστά.
Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι, 210 6851961
Kora Bakery

Η Kora μας έχει ετοιμάσει δύο επιλογές για φέτος σε συνεργασία με την Pralinz. Η μία είναι πιτσιλωτή: χρωματιστά αυγά με σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα, με ένα τραγανό εσωτερικό έκπληξη. Τα βρίσκουμε σε κίτρινο, γαλάζιο ή ροζ. Η άλλη επιλογή σίγουρα τραβάει την προσοχή μας αρχικά επειδή είναι κίτρινη! Είναι ένα ιδιαίτερο σοκολατένιο αυγό από λευκή σοκολάτα με πραλίνα αμυγδάλου, feuilletine και ένα bon bon από αλατισμένη καραμέλα στο κέντρο.
Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα, 210 3627855
Dimitris Economidis

Δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις από τη φετινή πασχαλινή συλλογή του Dimitris Economidis. Εμείς, πάντως, επιλέγουμε ένα τρισχαριτωμένο κουνελάκι, ένα αρκούδι και ένα κοτοπουλάκι. Δηλαδή το «Lapin Mon Chérie» από πραλίνα βανίλια, τον «Bon Vivant» (όπως λέμε «μπον βιβέρ») από πραλίνα βανίλια, και το «Poule Royale», το βασιλικό κοτόπουλο, από πραλίνα φιστίκι ‒ είναι φοβερό.
Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, 210 6755000
Selekos Conceptual Desserts

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Αντώνης Σελέκος δημιουργεί ξεχωριστά αυγά με τον δικό του τρόπο. Ένα από αυτά είναι κατακόκκινο, με σοκολάτα γάλακτος, στοιχεία λευκής σοκολάτας και βούτυρο κακάο. Το άλλο είναι φτιαγμένο από 60% σοκολάτα και καλύπτεται από φύλλο λευκής σοκολάτας. Είναι τόσο όμορφα που λυπάσαι να τα φας – ωστόσο, μην τα λυπηθείς.
Εριφύλης 2, Παγκράτι, 210 7248888
Holy Llama

Η πασχαλινή επιλογή από το Holy Llama μοιάζει με πινιάτα. Είναι χειροποίητο αυγό διπλής σοκολάτας, φτιαγμένο από υψηλής ποιότητας σοκολάτα Callebaut, στολισμένο με σοκολατάκια εξωτερικά. Έρχεται σε sustainable χάρτινο κουτί μαζί με ένα ξύλινο σφυρί, με το οποίο μπορείς να το σπάσεις για να βρεις, εκτός από σοκολατένιες εκπλήξεις, και ένα fortune cookie.
Nίκης 23, Σύνταγμα, 210 3318913
Αριστοκρατικόν

Εδώ έχουμε αυγά κλασικά, διαχρονικά. Φτιαγμένα από σοκολάτα γάλακτος και υγείας, κρύβουν στο εσωτερικό τους τα εκπληκτικά σοκολατάκια του ζαχαροπλαστείου αυτού. Επίσης, θα βρούμε αυγά κατακόκκινα, με πασχαλινά σχέδια.
Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3330546
Épik Gelato

To Épik δεν έχει μόνο παγωτά, το έχουμε μάθει πλέον. Για το φετινό Πάσχα ετοίμασε τρία αυγά που πρέπει να δοκιμάσουμε. Το ένα έχει χειροποίητη καρδιά από πραλίνα φουντουκιού, semifreddo πραλίνα φουντουκιού και είναι βουτηγμένο σε σοκολάτα γάλακτος με καραμελωμένα φουντούκια. Το δεύτερο, με χειροποίητη καρδιά από πραλίνα φουντουκιού, semifreddo Αρμενοβίλ και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας με καραμελωμένα αμύγδαλα, είναι εξίσου λαχταριστό. Last but not least, το αυγό φιστίκι. Με χειροποίητη καρδιά από μαρμελάδα βατόμουρο, semifreddo από 100% πάστα φιστικιού Αιγίνης και επικάλυψη λευκής σοκολάτας, αρωματισμένη με πάστα φιστικιού Αιγίνης και κομμάτια φιστικιού Αιγίνης, έχει αυτό το «κάτι».
Δορυλαίου 2, Αθήνα, 210 6464105
Yum Guilt Free

Στο Yum Guilt Free βρίσκουμε ένα σοκολατένιο αυγό… με έκπληξη. Είναι, φυσικά, sugar-free. Έχει, φυσικά, πλούσια γεύση. Κάνει, όμως, και μια ανατροπή: μόλις το σπάσεις, αποκαλύπτονται οι χειροποίητες τρούφες που κρύβει μέσα του.Ξενοφώντος 40, Γλυφάδα, 210 9613374
ÉSOPHY

Από το ÉSOPHY παίρνουμε αυγά-έκπληξη για ενήλικες. Είναι μικρά, σοκολατένια, μέσα σε αυγοθήκες και προσφέρονται σε δύο εκδοχές: είτε με λευκή και μαύρη σοκολάτα, είτε με μαύρη σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος. Πάντα, βέβαια, μπορούμε να πάρουμε και τα δύο, για να αποφύγουμε το δίλημμα.
Λεωφ. Κηφισίας 357, Κηφισιά, 210 6230230
Ourse

Φέτος, το Ourse προσφέρει δύο εξίσου εντυπωσιακές επιλογές. Η πρώτη αποτελείται από αυγά το ένα μέσα στο άλλο. Το μεγάλο είναι από σοκολάτα bitter με γέμιση πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα Gianduja. Τα μικρά είναι κι αυτά γεμιστά, με διάφορες γεύσεις: καραμέλα, πραλίνες ξηρών καρπών και σοκολάτας. Η δεύτερη επιλογή είναι μια συλλογή από μικρά σοκολατένια αυγά σε τρεις διαφορετικές γεύσεις (σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα bitter και καραμελωμένη λευκή σοκολάτα), γεμισμένα με ξηρούς καρπούς είτε δικής σου επιλογής, για να το φτιάξεις όπως ακριβώς θέλεις, είτε με έτοιμες συνθέσεις από τους ειδικούς του Ourse. Δεν τελειώνουμε εδώ – θα υπάρξει και μια limited εκδοχή του περσινού αυγού. Το εξωτερικό θα είναι από καραμελωμένη σοκολάτα, ενώ μέσα θα περιέχει τραγανή γέμιση κανέλας.
Μυστρά 39, Γλυφάδα, 212 1067019