Αλλάζει το κέντρο βάρους για το Pacha στην Ίμπιζα

Αλλάζει το κέντρο βάρους για το Pacha στην Ίμπιζα Facebook Twitter
1
Αλλάζει το κέντρο βάρους για το Pacha στην Ίμπιζα Facebook Twitter

Ένα μοναδικό κλαμπ, το Pacha, κυριαρχεί στον Ισπανικό παράδεισο του κλάμπινγκ , την Ίμπιζα. Χτισμένη σε έδαφος βάλτων, αυτή η νησιώτικη ντίσκο και τα ολονύχτια πάρτι της έγιναν παγκόσμια σύμβολα ηδονιστικού γκλάμουρ και η επιχείρηση επεκτάθηκε στο Μπουένος Άιρες, τη Νέα Υόρκη και παραπέρα. Το Pacha άνοιξε τις πόρτες του το 1973, και έκτοτε συμβολίζει την μεγαλειώδη κραιπάλη και την απόδραση από το συντηρητισμό. 

Πρόσφατα τα κέρδη του Pacha  αυξήθηκαν, μαζί με την αύξηση της δημοτικότητας της ηλεκτρονικής μουσικής. Αυξήθηκαν όμως και οι οικονομικές απαιτήσεις των κορυφαίων D.J, προς ενόχληση του Ricardo Urgell, του εβδομηνταπεντάχρονου πατριάρχη, που διευθύνει το κλαμπ σαν οικογενειακή επιχείρηση. Πέρσι αποφάσισε ότι το ποτήρι ξεχείλισε. Απέλυσε τον μουσικό διευθυντή του, Danny Whittle και δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του Eric Morillo, σταθερού ονόματος στο Pacha για πάνω από μια δεκαετία. Ακολούθησε μια αλυσίδα αποχωρήσεων, όπως αυτή του Tiësto του Luciano και του Pete Tong, οι οποίοι θα προτιμήσουν να κάνουν εμφανίσεις στο Las Vegas, όπου και θα έχουν καλύτερες απολαβές. Μόνο ο David Guetta θα επιστρέψει αυτό το καλοκαίρι ώστε να προστατέψει το όνομά του, το οποίο και έχτισε στο κλαμπ.

«Oι D.J ζητούν περισσότερα για να παίξουν λιγότερο» δήλωσαν οι ιδιοκτήτες του Pacha, «σούπερσταρ όπως ο Τiësto θέλουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να παίξουν στα μέρη όπου κάποτε δεν τους ήξερε κανείς, είτε είναι εδώ, είτε στο Las Vegas». Στο τέλος όμως αυτό δεν έχει και τόση σημασία  για τους Urgell, αφού θέλουν να επαναφέρουν την ατμόσφαιρα του παρελθόντος της Ίμπιζα και θα χρησιμοποιήσουν νέα ονόματα όπως ο Guy Gerber για να το κάνουν. O Gerber υποσχέθηκε να φέρει συγκροτήματα Indie, μάγους, χαρτορίχτρες, ίσως και μαριονετίστες. «Θα προσπαθήσω να σχεδιάσω βραδιές που θα φέρουν πίσω την παλιά Ίμπιζα, θέλω να σοκάρω τον κόσμο».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Living / «Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς; Ιστορίες –με αίσιο και μη τέλος– για ανθρώπους που χώρισαν εκτός από τους συντρόφους τους και από το κατοικίδιό τους.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
ΕΠΕΞ CHECK «Ο τρόπος που βλέπω το ντύσιμο καθορίστηκε απ’ τον αυτισμό μου»

Living / «Δεν ήμουν το παράξενο παπί, απλώς δεν ήμουν ποτέ πάπια»: Όταν μια γυναίκα της μόδας διαγνώστηκε με αυτισμό στα 50

Για τη Ζ. τα ρούχα δεν είναι απλώς αισθητική επιλογή – είναι μια γλώσσα. Η διάγνωση της νευροδιαφορετικότητάς της την έκανε να ξαναδεί τη ζωή της, την αφοσίωσή της στα υλικά και την υφή τους μέσα από αυτό το πρίσμα.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Living / Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Με αφορμή το ο νέο microtrend «no buy challenge» του TikTok, τέσσερις άνθρωποι εξιστορούν τι έκοψαν και πώς, για να εξοικονομήσουν χρήματα και να κάνουν τους μικρούς οικονομικούς τους στόχους πραγματικότητα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

1 σχόλια