Μια καλή σύζυγος ξέρει πάντα τη θέση της

Facebook Twitter
0

Οι γυναίκες μαγειρεύουν για να ταΐσουν την οικογένεια- οι άντρες μαγειρεύουν για να εντυπωσιάσουν και αφήνουν το πλύσιμο των πιάτων στη γυναίκα. Αυτή είναι η κατάσταση που κυριαρχεί, όσο κι αν κάποιοι από εσάς διαφωνούν, εγώ δεν μεταπείθομαι.

Η καθημερινή απόφαση «τι να μαγειρέψω αύριο» είναι ένα τεράστιο βάρος για τις γυναίκες που ταΐζουν άντρες και παιδιά- ο ένας δεν τρώει το ένα, ο άλλος δεν τρώει το άλλο και η μόνιμη επωδός είναι «πάαααλι αυτό;» Αν νομίζετε ότι τώρα ζείτε δύσκολα, δείτε άρθρο του 1955 από το περιοδικό Housekeeping Monthly με τίτλο «Οδηγός της καλής συζύγου». Έχει έμμεση σχέση με το φαγητό αλλά ήταν αδύνατον να μην το μοιραστώ μαζί σας.


  • Να έχετε έτοιμο το βραδινό. Κάντε εγκαίρως τις προετοιμασίες, ακόμα και το προηγούμενο βράδι αν χρειαστεί, προκειμένου να έχετε ένα υπέροχο δείπνο έτοιμο την ώρα που αυτός θα γυρίσει. Αυτός είναι ένας τρόπος για να του πείτε ότι τον σκέφτεστε και οι ανάγκες του σας απασχολούν. Οι περισσότεροι άντρες είναι πεινασμένοι όταν φτάνουν σπίτι και η προοπτική ενός καλού δείπνου είναι μέρος της θερμής υποδοχής που χρειάζονται.
  • Προετοιμαστείτε. Ξεκουραστείτε για 15 λεπτά ώστε να είσαστε αναζωογονημένη όταν αυτός φτάσει. Διορθώστε το make-up σας, βάλτε μία κορδέλα στα μαλλιά ώστε να είσαστε φρέσκια. Ο άντρας σας ήταν στη δουλειά μαζί με κουρασμένους ανθρώπους.

  • Να είσαστε χαρούμενη και να δείχνετε ενδιαφέρον. Η βαρετή του ημέρα χρειάζεται να γίνει καλύτερη και μία από τις υποχρεώσεις σας είναι να κάνετε αυτό πραγματικότητα.
  • Φροντίστε να μην υπάρχει ακαταστασία. Κάντε ένα πέρασμα από τα κεντρικά σημεία του σπιτιού λίγο πριν φτάσει σπίτι ο άντρας σας. Περάστε τα τραπέζια με ένα ξεσκονόπανο.
  • Κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών φροντίστε να έχετε ανάψει μία φωτιά. Ο άντρας σας θα νιώσει ότι έχει φτάσει σε ένα ασφαλές λιμάνι, κάτι που θα ικανοποιήσει κι εσάς τις ίδιες. Στο κάτω κάτω, το να φροντίζετε την ικανοποίησή του θα σας δώσει κι εσάς τεράστια ευχαρίστηση.

  • Ελαχιστοποιήστε τους θορύβους. Την ώρα της άφιξής του, κλείστε το πλυντήριο και την ηλεκτρική σκούπα. Παροτρύνετε και τα παιδιά να είναι ήσυχα.
  • Να είσαστε χαρούμενη που τον είδατε.
  • Χαιρετήστε τον με ένα ζεστό χαμόγελο και δείξτε ειλικρίνεια στην προσπάθειά σας να τον ευχαριστήσετε.
  • Ακούστε τον. Μπορεί να έχετε ένα σωρό πράγματα να του πείτε, αλλά δεν είναι η ώρα της άφιξής του η κατάλληλη. Αφήστε τον να μιλήσει πρώτος-θυμηθείτε, τα δικά του θέματα είναι πιο σημαντικά από τα δικά σας.

  • Μη τον υποδέχεστε με παράπονα και προβλήματα.
  • Μην παραπονιέστε αν αργήσει για το φαγητό ή αν μείνει εκτός όλο το βράδυ. Δείτε το ως ασήμαντο σε σχέση με αυτά που περνάει στη δουλειά.
  • Κάντε τον να νιώσει άνετα. Βάλτε τον να καθίσει σε μία άνετη πολυθρόνα ή να ξαπλώσει στο κρεβάτι. Να έχετε ένα ζεστό ή κρύο ποτό να τον περιμένει.

  • Φτιάξτε το μαξιλάρι του και βγάλτε του τα παπούτσια. Μιλήστε του με χαμηλή, ευχάριστη και ήρεμη φωνή.
  • Μην του κάνετε ερωτήσεις και μην αμφισβητείτε την κρίση του ή την ακεραιότητά του. Να θυμόσαστε ότι είναι ο αρχηγός του σπιτιού κι ως τέτοιος θα εξασκεί την εξουσία του πάντα δίκαια και σωστά. Δεν έχετε δικαίωμα να τον αμφισβητείτε.
  • Μια καλή σύζυγος ξέρει πάντα τη θέση της.

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT