Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη

0
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Αυτό που κάνει τη νέα Αίγλη πραγματικά ξεχωριστή είναι η διάθεση να προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες και να προσελκύσει διαφορετικά κοινά. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Μετά από 120 χρόνια ζωής, το ιστορικό αυτό σημείο δεν περιορίζεται πλέον σε μια κλασική εμπειρία, αλλά επαναπροσδιορίζεται πλήρως. Η Αίγλη Ζαππείου επιστρέφει με φρέσκο αέρα και μια νέα, πιο ανοιχτή ταυτότητα που την κάνει προορισμό για όλους. Γίνεται πολυσυλλεκτική και προσφέρει γεύσεις και στιγμές που μπορούν να καλύψουν διαφορετικά γούστα και ανάγκες. Είναι ένας χώρος όπου η παράδοση συναντά το σύγχρονο lifestyle και αυτός ο συνδυασμός αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις και να τραβήξει την προσοχή των Αθηναίων που δεν την είχαν καν στο ραντάρ τους. 

Από τους έξι συνολικά νέους χώρους της Αίγλης, μέσα στις επόμενες μέρες θα μπορούμε να επισκεφθούμε τους δύο χώρους εστίασης -ένα all day bar restaurant και ένα εστιατόριο- που προσφέρουν από casual προτάσεις, αυγά και πίτσες με ζυμάρι αργής ωρίμανσης, μέχρι εκλεπτυσμένα πιάτα, όπως μια entrecôte ή ένα φιλέτο ψαριού στη σχάρα. Η Αίγλη είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους πάντες, όλες τις ώρες, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για μουσικές και fine drinking. Ειδικά σχεδιασμένα μενού για παιδιά και κατοικίδια κάνουν τον χώρο ακόμα πιο φιλόξενο. Στο Ζάππειο πια δεν υπάρχει μία μόνο ταυτότητα – ο καθένας μπορεί να βρει τη δική του Αίγλη και να την απολαύσει με τον τρόπο που προτιμά. 

Η Αίγλη Ζαππείου δεν είναι απλώς ένα ανακαινισμένο τοπόσημο, αλλά μια τοποθεσία που θα γίνει το επίκεντρο νέων συζητήσεων και αναμνήσεων.

Το all day bar-restaurant προσαρμόζεται με φυσικότητα από τον ήρεμο πρωινό καφέ σε βραδινό προορισμό για cocktails και φαγητό. Ο χώρος αναπνέει με την πόλη και αλλάζει ρυθμό μαζί της. Το πρωί προσφέρει χαλαρές γωνιές για δουλειά και χαλάρωση, ενώ το βράδυ μεταμορφώνεται σε σημείο συνάντησης με μουσική, ποτά και ενέργεια. Με κλασικές γεύσεις, ελληνικές αλλά και διεθνείς αναφορές, το εστιατόριο θέλει να γίνει ένα στέκι όπου οι επισκέπτες θα έχουν το αγαπημένο τους πιάτο.  

Αυτό που κάνει τη νέα Αίγλη πραγματικά ξεχωριστή είναι η διάθεση να προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες και να προσελκύσει διαφορετικά κοινά. Δεν είναι απλώς ένα ανακαινισμένο τοπόσημο, αλλά μια τοποθεσία που θα γίνει το επίκεντρο νέων συζητήσεων και αναμνήσεων. Από τους παραδοσιακούς θαμώνες μέχρι νέους επισκέπτες που αναζητούν κάτι φρέσκο και ιδιαίτερο, η Αίγλη στοχεύει να γίνει προορισμός που οι Αθηναίοι θα συστήνουν μεταξύ τους. 

Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ