Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη

Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Αυτό που κάνει τη νέα Αίγλη πραγματικά ξεχωριστή είναι η διάθεση να προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες και να προσελκύσει διαφορετικά κοινά. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Μετά από 120 χρόνια ζωής, το ιστορικό αυτό σημείο δεν περιορίζεται πλέον σε μια κλασική εμπειρία, αλλά επαναπροσδιορίζεται πλήρως. Η Αίγλη Ζαππείου επιστρέφει με φρέσκο αέρα και μια νέα, πιο ανοιχτή ταυτότητα που την κάνει προορισμό για όλους. Γίνεται πολυσυλλεκτική και προσφέρει γεύσεις και στιγμές που μπορούν να καλύψουν διαφορετικά γούστα και ανάγκες. Είναι ένας χώρος όπου η παράδοση συναντά το σύγχρονο lifestyle και αυτός ο συνδυασμός αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις και να τραβήξει την προσοχή των Αθηναίων που δεν την είχαν καν στο ραντάρ τους. 

Από τους έξι συνολικά νέους χώρους της Αίγλης, μέσα στις επόμενες μέρες θα μπορούμε να επισκεφθούμε τους δύο χώρους εστίασης -ένα all day bar restaurant και ένα εστιατόριο- που προσφέρουν από casual προτάσεις, αυγά και πίτσες με ζυμάρι αργής ωρίμανσης, μέχρι εκλεπτυσμένα πιάτα, όπως μια entrecôte ή ένα φιλέτο ψαριού στη σχάρα. Η Αίγλη είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους πάντες, όλες τις ώρες, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για μουσικές και fine drinking. Ειδικά σχεδιασμένα μενού για παιδιά και κατοικίδια κάνουν τον χώρο ακόμα πιο φιλόξενο. Στο Ζάππειο πια δεν υπάρχει μία μόνο ταυτότητα – ο καθένας μπορεί να βρει τη δική του Αίγλη και να την απολαύσει με τον τρόπο που προτιμά. 

Η Αίγλη Ζαππείου δεν είναι απλώς ένα ανακαινισμένο τοπόσημο, αλλά μια τοποθεσία που θα γίνει το επίκεντρο νέων συζητήσεων και αναμνήσεων.

Το all day bar-restaurant προσαρμόζεται με φυσικότητα από τον ήρεμο πρωινό καφέ σε βραδινό προορισμό για cocktails και φαγητό. Ο χώρος αναπνέει με την πόλη και αλλάζει ρυθμό μαζί της. Το πρωί προσφέρει χαλαρές γωνιές για δουλειά και χαλάρωση, ενώ το βράδυ μεταμορφώνεται σε σημείο συνάντησης με μουσική, ποτά και ενέργεια. Με κλασικές γεύσεις, ελληνικές αλλά και διεθνείς αναφορές, το εστιατόριο θέλει να γίνει ένα στέκι όπου οι επισκέπτες θα έχουν το αγαπημένο τους πιάτο.  

Αυτό που κάνει τη νέα Αίγλη πραγματικά ξεχωριστή είναι η διάθεση να προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες και να προσελκύσει διαφορετικά κοινά. Δεν είναι απλώς ένα ανακαινισμένο τοπόσημο, αλλά μια τοποθεσία που θα γίνει το επίκεντρο νέων συζητήσεων και αναμνήσεων. Από τους παραδοσιακούς θαμώνες μέχρι νέους επισκέπτες που αναζητούν κάτι φρέσκο και ιδιαίτερο, η Αίγλη στοχεύει να γίνει προορισμός που οι Αθηναίοι θα συστήνουν μεταξύ τους. 

Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ