Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη

Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Αυτό που κάνει τη νέα Αίγλη πραγματικά ξεχωριστή είναι η διάθεση να προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες και να προσελκύσει διαφορετικά κοινά. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Μετά από 120 χρόνια ζωής, το ιστορικό αυτό σημείο δεν περιορίζεται πλέον σε μια κλασική εμπειρία, αλλά επαναπροσδιορίζεται πλήρως. Η Αίγλη Ζαππείου επιστρέφει με φρέσκο αέρα και μια νέα, πιο ανοιχτή ταυτότητα που την κάνει προορισμό για όλους. Γίνεται πολυσυλλεκτική και προσφέρει γεύσεις και στιγμές που μπορούν να καλύψουν διαφορετικά γούστα και ανάγκες. Είναι ένας χώρος όπου η παράδοση συναντά το σύγχρονο lifestyle και αυτός ο συνδυασμός αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις και να τραβήξει την προσοχή των Αθηναίων που δεν την είχαν καν στο ραντάρ τους. 

Από τους έξι συνολικά νέους χώρους της Αίγλης, μέσα στις επόμενες μέρες θα μπορούμε να επισκεφθούμε τους δύο χώρους εστίασης -ένα all day bar restaurant και ένα εστιατόριο- που προσφέρουν από casual προτάσεις, αυγά και πίτσες με ζυμάρι αργής ωρίμανσης, μέχρι εκλεπτυσμένα πιάτα, όπως μια entrecôte ή ένα φιλέτο ψαριού στη σχάρα. Η Αίγλη είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους πάντες, όλες τις ώρες, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για μουσικές και fine drinking. Ειδικά σχεδιασμένα μενού για παιδιά και κατοικίδια κάνουν τον χώρο ακόμα πιο φιλόξενο. Στο Ζάππειο πια δεν υπάρχει μία μόνο ταυτότητα – ο καθένας μπορεί να βρει τη δική του Αίγλη και να την απολαύσει με τον τρόπο που προτιμά. 

Η Αίγλη Ζαππείου δεν είναι απλώς ένα ανακαινισμένο τοπόσημο, αλλά μια τοποθεσία που θα γίνει το επίκεντρο νέων συζητήσεων και αναμνήσεων.

Το all day bar-restaurant προσαρμόζεται με φυσικότητα από τον ήρεμο πρωινό καφέ σε βραδινό προορισμό για cocktails και φαγητό. Ο χώρος αναπνέει με την πόλη και αλλάζει ρυθμό μαζί της. Το πρωί προσφέρει χαλαρές γωνιές για δουλειά και χαλάρωση, ενώ το βράδυ μεταμορφώνεται σε σημείο συνάντησης με μουσική, ποτά και ενέργεια. Με κλασικές γεύσεις, ελληνικές αλλά και διεθνείς αναφορές, το εστιατόριο θέλει να γίνει ένα στέκι όπου οι επισκέπτες θα έχουν το αγαπημένο τους πιάτο.  

Αυτό που κάνει τη νέα Αίγλη πραγματικά ξεχωριστή είναι η διάθεση να προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες και να προσελκύσει διαφορετικά κοινά. Δεν είναι απλώς ένα ανακαινισμένο τοπόσημο, αλλά μια τοποθεσία που θα γίνει το επίκεντρο νέων συζητήσεων και αναμνήσεων. Από τους παραδοσιακούς θαμώνες μέχρι νέους επισκέπτες που αναζητούν κάτι φρέσκο και ιδιαίτερο, η Αίγλη στοχεύει να γίνει προορισμός που οι Αθηναίοι θα συστήνουν μεταξύ τους. 

Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ