Κάτι οριακά ασεβές: η εικονογράφηση της Βίβλου

Facebook Twitter
2

Μοιάζει σχεδόν άσεμνο και πιθανόν να ενοχλεί το θρησκευτικό αίσθημα, όμως έγινε από κάποιον που είχε στόχο να «διαβάζει περισσότερο τη Βίβλο» και η Βίβλος, όπως και να το κάνουμε, είναι και λογοτεχνία.

Ο Jim Lepage εξηγεί:

Δεν έχω αυτοπειθαρχία

Στο παρελθόν δοκίμασα την προσέγγιση «από σήμερα, θα διαβάζω τη Βίβλο για 20 λεπτά την ημέρα.» Κάποιες φορές το κατάφερνα για μία εβδομάδα ή και για ένα μήνα (μερικές φορές περισσότερο) αλλά μοιραία σταματούσα γιατί δεν έχω την πειθαρχία για κάτι τέτοιο. Κατάλαβα ότι αυτή η προσέγγιση δεν μου ταίριαζε και προσπάθησα να βρω μια νέα στρατηγική.

Ξεκίνησα σκεπτόμενος τα πράγματα που μου αρέσουν και θέλω να κάνω. Αυτό που μου ερχόταν συνέχεια στο μυαλό ήταν το design. Έτσι προσπάθησα να συνδυάσω την αγάπη μου για το design με την επιθυμία μου να διαβάζω τη Βίβλο. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά που λέγεται Word.
















Βιβλίο
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιχάλης Γκανάς: Ο ποιητής της συλλογικής μας μνήμης

Απώλειες / Μιχάλης Γκανάς (1944-2024): Ο ποιητής της συλλογικής μας μνήμης

«Ό,τι με βασανίζει κατά βάθος είναι η οριστική απώλεια ανθρώπων, τόπων και τρόπων και το ανέφικτο της επιστροφής». Ο σημαντικός Έλληνας ποιητής έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
«Queer»: Το μυθιστόρημα της στέρησης που πόνεσε τον Μπάροουζ

Βιβλίο / «Queer»: Το μυθιστόρημα της στέρησης που πόνεσε τον Μπάροουζ

Μια αναδρομή στην έξοχη, προκλητική όσο και «προφητική» νουβέλα του Ουίλιαμ Μπάροουζ στην οποία βασίστηκε η πολυαναμενόμενη ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο που βγαίνει σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Βιογραφίες: Aπό τον Γκαρσία Μάρκες στην Άγκελα Μέρκελ

Βιβλίο / Πώς οι βιογραφίες, ένα όχι και τόσο δημοφιλές είδος στη χώρα μας, κατάφεραν να κερδίσουν έδαφος

Η απόλυτη επικράτηση των βιογραφιών στη φετινή εκδοτική σοδειά φαίνεται από την πληθώρα των τίτλων και το εύρος των αφηγήσεων που κινούνται μεταξύ του autofiction και των βιωματικών «ιστορημάτων».
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
ΕΠΕΞ Λευτέρης Αναγνώστου, ένας μεταφραστής

Λοξή Ματιά / Λευτέρης Αναγνώστου (1941-2024): Ένας ορατός και συγχρόνως αόρατος πνευματικός μεσολαβητής

Ο Λευτέρης Αναγνώστου, που έτυχε να πεθάνει την ίδια μέρα με τον Θανάση Βαλτινό, ήταν μεταφραστής δύσκολων και σημαντικών κειμένων από τη γερμανική και αυστριακή παράδοση.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Κυκλοφόρησε η πιο διεξοδική μελέτη της δεκαετίας 1910-1920, μια τρίτομη επανεκτίμηση της «μεγαλοϊδεατικής» πολιτικής του Βενιζέλου

Βιβλίο / Κυκλοφόρησε η πιο διεξοδική μελέτη της δεκαετίας 1910-1920, μια τρίτομη επανεκτίμηση της «μεγαλοϊδεατικής» πολιτικής του Βενιζέλου

Ο Ιωάννης Στεφανίδης, καθηγητής Διπλωματικής Ιστορίας στη Νομική του ΑΠΘ και επιμελητής του τρίτομου έργου του ιστορικού Νίκου Πετσάλη-Διομήδη, εξηγεί γιατί πρόκειται για ένα κορυφαίο σύγγραμμα για την εποχή που καθόρισε την πορεία του έθνους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μανώλης Ανδριωτάκης: «Δεν φοβάμαι τις μηχανές, τους ανθρώπους φοβάμαι»

Βιβλίο / Μανώλης Ανδριωτάκης: «Δεν φοβάμαι τις μηχανές, τους ανθρώπους φοβάμαι»

Με αφορμή το τελευταίο του μυθιστόρημα «Ο θάνατος του συγγραφέα» ο δημοσιογράφος μιλά για την τεχνητή νοημοσύνη, την εικονική πραγματικότητα και την υπαρξιακή διάσταση της τεχνολογίας.
ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

σχόλια

1 σχόλια
Εγώ πάλι δεν το θεωρώ καθόλου ασεβές, αντιθέτως είναι κάτι που θα με έκανε να διαβάσω τη βίβλο για πρώτη φορά στη ζωή μου. Ας ασχοληθούμε με την ασέβεια των παπάδων και όλων των φαινομενικά θεοσεβούμενων που έχουν απομακρύνει τον κόσμο από την εκκλησία.