ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

O Nobu Matsuhisa πολεμάει το Jet Lag

Facebook Twitter
0

[via bon appétit]

Στην εποχή των παγκοσμιοποιημένων σεφ ο Nobu Matsuhisa είναι ο πιο αναγνωρίσιμος επιχειρηματίας, ο οποίος επιβλέπει εστιατόρια σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Ο 63χρονος ταξιδεύει δέκα μήνες το χρόνο, μεταξύ 24 εστιατορίων σε 13 χώρες κι έχει σπίτια στο Λος Άντζελες, στη Νέα Υόρκη και στο Τόκιο.

Πείτε μας τα ταξίδια ενός μήνα.

Nobu Matsuhisa: Λονδίνο-Ντουμπάι. Ντουμπάι-Αυστραλία. Αυστραλία-Παρίσι. Παρίσι-Λος Άντζελες. Και κάθε μήνα περνάω λίγες μέρες στο Τόκιο για να επισκεφτώ τα εγγόνια μου.

Αυτό σημαίνει πολύ φαγητό αεροπλάνου. Κοτόπουλο ή μοσχάρι;

Τίποτα από τα δύο. Πάντα τρώω στο σπίτι πριν φύγω για το αεροδρόμιο οπότε στο αεροπλάνο τρώω μόνο τη σούπα και τη σαλάτα. Το πολύ φαγητό πάνω στο αεροπλάνο δεν είναι καλό για το jet lag.

Πώς αντιμετωπίζετε το jet lag;

Γυμνάζομαι κάθε πρωί, ό,τι και να γίνει. Μερικές φορές είναι δύσκολο να το κάνεις μόλις βγεις από το αεροπλάνο αλλά μετά από δέκα λεπτά αρχίζεις να ιδρώνεις και πάντα αισθάνεσαι καλύτερα.

Βαλίτσα μέσα στην καμπίνα ή στο check in;

Και τα δύο. Όταν είναι χειμώνας στο Τόκιο είναι καλοκαίρι στην Αυστραλία οπότε δίνω μια μεσαίου μεγέθους βαλίτσα με ρούχα κατάλληλα για τις δύο εποχές. Μέσα στην καμπίνα παίρνω μια τσάντα ώμου και μία βαλίτσα με ροδάκια.

Τι υπάρχει πάντα μέσα στις αποσκευές σας;

Ρούχα γυμναστικής. Γυαλιά πισίνας. Ακουστικά που μειώνουν το θόρυβο.

Αγαπημένη αεροπορική εταιρία;

Τελευταία πετάω με Singapore Airlines. Η πρώτη θέση έχει αρκετή ιδιωτικότητα και άνεση. Ο χρόνος πτήσης είναι σημαντικός για μένα, για την ακρίβεια προτιμώ τις μεγάλες πτήσεις. Έτσι έχω χρόνο να διαβάσω ένα βιβλίο, να δω ταινίες και να σκεφτώ νέα πιάτα.

Παράθυρο ή διάδρομος;

Παράθυρο. Αν μπορώ διαλέγω την θέση 1Α.

Η καλύτερη συμβουλή για τους υπερατλαντικούς ταξιδιώτες;

Κάντε αίτηση για προγράμματα που επιτρέπουν το γρήγορο πέρασμα από το τελωνείο. Στο LAX και στο Τόκιο χρησιμοποιώ την κάρτα Global Entry. Στο Λονδίνο κάνω το σκανάρισμα της ίριδας.

Αυτό το χρόνο θα ανοίξετε ένα ξενοδοχείο Nobu στο Caesars Palace του Λας Βέγκας. Η ατμόσφαιρα θα είναι επηρεασμένη από τις ταξιδιωτικές σας εμπειρίες;

Θέλω ένα απλό, λιτό σχέδιο και απαλά λινά στρωσίδα. Θα ήθελα πράσινο τσάι και μια τσαγέρα σε κάθε δωμάτιο. Και δεν θέλω να είναι κρύο το κάθισμα της λεκάνης, οπότε θέλω τις γιαπωνέζικες λεκάνες Toto με θερμαινόμενα καθίσματα.

Γεύση
0

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT