Οι άντρες που έχουν εμμονή με τις selfies έχουν περισσότερες ψυχοπαθητικές τάσεις

Οι άντρες που έχουν εμμονή με τις selfies έχουν περισσότερες ψυχοπαθητικές τάσεις Facebook Twitter
7

Η εικόνα για τους φανατικούς των selfies σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram δεν είναι και τόσο ενθαρρυντική σύμφωνα με την νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Οχάιο.

Η μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες που δημοσιεύουν online πολλές φωτογραφίες του εαυτού τους, συγκέντρωσαν πολύ μεγαλύτερη βαθμολογία στα τεστ του ναρκισσισμού και της ψυχοπάθειας.

Επιπλέον, οι άνδρες που προχωρούσαν σε περισσότερη επεξεργασία των selfies τους πριν από την δημοσίευση, συγκέντρωσαν υψηλότερη βαθμολογία στο ναρκισσισμό και την αντικειμενοποίηση του εαυτού τους, η οποία υποδεικνύει την προτεραιότητα στην εμφάνισή τους.

"Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνδρες που τραβούν πολλά selfies και περνούν περισσότερο χρόνο στην επεξεργασία τους είναι πιο ναρκισσιστές, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται σε μία μελέτη," δήλωσε η Jesse Fox, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και επίκουρος καθηγητής της επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο. "Το πιο ενδιαφέρον εύρημα είναι ότι έχουν επίσης υψηλότερη βαθμολογία σε αντι-κοινωνικά χαρακτηριστικά και είναι πιο επιρρεπείς να αυτο-αντικειμενοποίηση" συμπλήρωσε.

Η Fox τόνισε ότι τα αποτελέσματα δεν σημαίνουν ότι οι άνδρες αυτοί είναι απαραίτητα ναρκισσιστές ή ψυχοπαθείς, αλλά πως συγκέντρωσαν τα υψηλότερα από το μέσο όρο επίπεδα αυτών των αντι-κοινωνικών χαρακτηριστικών.

Το δείγμα περιλάμβανε 800 άνδρες ηλικίας 18-40 που συμμετείχαν σε μια online έρευνα και συμπλήρωσαν και ερωτηματολόγια για αντι-κοινωνικές συμπεριφορές.

Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Living / Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Πολλές από τις μελέτες που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις των ψυχδελικών ουσιών όπως το MDMA συχνά αμαυρώνονται από τη νοοτροπία οπαδού ή γκουρού που διακρίνει κάποιους από τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μη δηλώνονται πλήρως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.
THE LIFO TEAM
Η εκδίκηση του γραφείου

Living / Η εκδίκηση του γραφείου

Πολλά διευθυντικά στελέχη αμφισβητούν έντονα πλέον την τηλεργασία και πιστεύουν ότι το να βρίσκονται οι εργαζόμενοι κάθε μέρα στο γραφείο είναι καλό για την επιχείρηση – και το να βρίσκονται στο γραφείο όσο περισσότερες ώρες γίνεται, είναι ακόμη καλύτερο.
THE LIFO TEAM