Πόσοι έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Δημόσιου Χρέους;
Από τις 3 Μαρτίου έχουν υπογράψει 27.000 άνθρωποι.
Είναι ικανοποιητικός αυτός ο αριθμός;
Δεν περιμέναμε να βρούμε τόσο μεγάλη ανταπόκριση, αφού δεν κάναμε και την απαιτούμενη δημόσια καμπάνια. Οι περισσότεροι υπέγραψαν αυτοβούλως.
Μπορείτε, όμως, να χρησιμοποιήστε τις υπογραφές ως μέσο πίεσης;
Είναι δύσκολο ν’ απαντήσω. Αυτές οι υπογραφές εκφράζουν ένα μέρος της απήχησης που έχει στην κοινωνία το αίτημά μας. Το θέμα αυτό, όπου έχει τεθεί, έχει γνωρίσει την αποδοχή του κόσμου που πιστεύει πως αυτός είναι ένας τρόπος να μάθει πόσα χρωστάει και πού.
Η συγκρότηση της επιτροπής δεν θα καθυστερήσει πάρα πολύ την πορεία της ελληνικής οικονομίας;
Εμείς επιδιώκουμε να μεταδώσουμε το μήνυμα ώστε να δημιουργηθεί αυτή η επιτροπή. Από εκεί και πέρα, μόνο με κυβερνητική απόφαση μπορεί να συγκροτηθεί η επιτροπή ώστε να έχει συγκεκριμένες εξουσίες και πρόσβαση σε έγγραφα που μέχρι τώρα αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό.
Αυτό που κάνετε λέγεται «πολιτικός ακτιβισμός»;
Θα το έλεγα «η διεκδίκηση στοιχειωδών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού». Οφείλει να ξέρει σε ποιον οφείλει.
Τι μπορεί να περιμένει κανείς από το Συνέδριο της ΕΛΕ στη Νομική στις 06/05;
Να ενημερωθούμε στην Ελλάδα σχετικά με την τεχνογνωσία του ελέγχου του δημόσιου χρέους που υπάρχει στον υπόλοιπο κόσμο. Θα έρθουν στην Ελλάδα επιστήμονες και αγωνιστές από την υπόλοιπη Ευρώπη που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και είδαν στην κίνησή μας ένα θετικό προηγούμενο. Ο δεύτερος στόχος μας είναι να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους αγώνες που γίνονται σήμερα ενάντια στα προγράμματα λιτότητας, τα οποία απειλούν να γυρίσουν όλη την Ευρώπη στην προπολεμική εποχή.
σχόλια