Βγες έξω επιτέλους / Βγές έξω επιτελους!Τα νέα τραπέζια της πόλης. Facebook Twitter ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 18.9.2013 | 21:43 18.9.2013 | 21:43 Facebook Twitter E-mail 0 Facebook Twitter Οι γευστικές προτάσεις της εβδομάδας, στον city guide του LiFO.gr. Facebook Twitter E-mail 0 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΠώς έγινε το τροχαίο στην Κατεχάκη: Τα δύο σενάρια που εξετάζει η αστυνομία ΡΕΠΟΡΤΑΖΒασιλίσσης Όλγας: Ένα σίριαλ που δεν λέει να τελειώσει DAILYΤα πιο βαρετά κι αμήχανα Όσκαρ που είδαμε ποτέ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑΜέσα στο ατελιέ του Γιάννη Μόραλη ΔΙΕΘΝΗΣερβία: Άναψαν καπνογόνα μέσα στο κοινοβούλιο - Υπέστη εγκεφαλικό μία βουλευτής ΕΛΛΑΔΑΤέμπη: Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γεύση / 10 στάσεις για καλοπέραση στον Πειραιά10 μέρη για φαγητό και ποτό, για εξόδους και βόλτες στο λιμάνι, από το πρωί μέχρι το βράδυ.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 4.3.2025 Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 2.3.2025 Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.M. HULOT 2.3.2025 Γεύση / Χαλβάς, ξεροτήγανα, σκαλτσούνια και άλλες συνταγές για απολαυστικά νηστίσιμα γλυκά6 συνταγές για νηστίσιμα γλυκά για να ετοιμάζεστε από σήμερα για την Καθαρά Δευτέρα. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 26.2.2025 Γεύση / Κολοκάσι με χοιρινό και Αφέλια: Η κυπριακή κουζίνα δεν μοιάζει καθόλου με την ελληνικήΓαστρονομικό ταξίδι στην Κύπρο μέσα από τις δύο πιο ξεχωριστές της συνταγές.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 24.2.2025 Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο ΠολύγωνοΜια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 23.2.2025 Γεύση / Suma gastrobar: Η νέα άφιξη στην Καλαμιώτου είναι χαλαρή και πολύ νόστιμη Οι σεφ Δημήτρης Κωστόπουλος και Σείριος Κομιχείλης έφτιαξαν έναν φιλόξενο χώρο στο κέντρο της πόλης και προτείνουν ένα ευέλικτο μενού με δέκα πιάτα που θα ανανεώνεται πολύ συχνά.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 21.2.2025 Ηχητικά Άρθρα / Τσίκνα: Η ιστορία μιας ακαταμάχητης μυρωδιάςΜε ποιο τρόπο ανακάλυψαν οι άνθρωποι το ψήσιμο του κρέατος στη φωτιά; Ένα αφιέρωμα σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές μυρωδιές φαγητού.M. HULOT 20.2.2025 Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.THE LIFO TEAM 19.2.2025 Γεύση / Παλαιό Φάληρο και Νέα Σμύρνη: 13 μέρη για φαγητό και ποτό που αγαπάμεΝέες γαστροταβέρνες, πολύ καλό ψάρι, ιταλική κουζίνα και πολλά ακόμα να φας και να πιεις στις δύο αγαπημένες περιοχές!ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 17.2.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίαςΕίναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.THE LIFO TEAM 16.2.2025 Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 15.2.2025 Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 14.2.2025 Γεύση / Φάε έναν ΒαλεντίνοΌπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 12.2.2025 Γεύση / Δώδεκα μέρη για φαγητό και ποτό που αγαπάμε στα Δυτικά ΠροάστιαΨάχνετε brunch και specialty καφέ; Ή μήπως ιταλικό; Sushi ή μεζέδες και τσίπουρα; Μπυραρία ή wine bar; Στις πιάτσες του Περιστερίου και στις ανηφόρες της Πετρούπολης θα τα βρείτε όλα.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 10.2.2025 Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.THE LIFO TEAM 8.2.2025 Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 7.2.2025 Γεύση / 10 στάσεις στα Πετράλωνα Όποια κουζίνα κι αν θέλεις να δοκιμάσεις, στα Πετράλωνα θα βρεις επιλογές που θα σε ταξιδέψουν γευστικά σε όλο τον κόσμο. Uber. Δεν κρίνει. Απλά σε πάει.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 4.2.2025 Γεύση / Στο Ella του Συντάγματος για γίγαντες στον ξυλόφουρνο και ζυγούρι γιουβέτσιΜε φρέσκα εποχικά υλικά, ακολουθώντας την παράδοση και βάζοντας λίγη φαντασία, η Νένα Ισμυρνόγλου κάνει μια κουζίνα σπιτική που έχει εκλείψει από την καρδιά του κέντρου.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 1.2.2025 Γεύση / Εστέτ: Πώς ένα μικρό καφέ έγινε η πιο χοτ άφιξη της Θεσσαλονίκης Με καλές πρώτες ύλες από φίλους, ταλέντο και μια τοστιέρα, μπορούν να γίνουν θαύματα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 31.1.2025 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Γεύση / 10 στάσεις για καλοπέραση στον Πειραιά10 μέρη για φαγητό και ποτό, για εξόδους και βόλτες στο λιμάνι, από το πρωί μέχρι το βράδυ.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 4.3.2025
Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 2.3.2025
Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.M. HULOT 2.3.2025
Γεύση / Χαλβάς, ξεροτήγανα, σκαλτσούνια και άλλες συνταγές για απολαυστικά νηστίσιμα γλυκά6 συνταγές για νηστίσιμα γλυκά για να ετοιμάζεστε από σήμερα για την Καθαρά Δευτέρα. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 26.2.2025
Γεύση / Κολοκάσι με χοιρινό και Αφέλια: Η κυπριακή κουζίνα δεν μοιάζει καθόλου με την ελληνικήΓαστρονομικό ταξίδι στην Κύπρο μέσα από τις δύο πιο ξεχωριστές της συνταγές.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 24.2.2025
Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο ΠολύγωνοΜια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 23.2.2025
Γεύση / Suma gastrobar: Η νέα άφιξη στην Καλαμιώτου είναι χαλαρή και πολύ νόστιμη Οι σεφ Δημήτρης Κωστόπουλος και Σείριος Κομιχείλης έφτιαξαν έναν φιλόξενο χώρο στο κέντρο της πόλης και προτείνουν ένα ευέλικτο μενού με δέκα πιάτα που θα ανανεώνεται πολύ συχνά.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 21.2.2025
Ηχητικά Άρθρα / Τσίκνα: Η ιστορία μιας ακαταμάχητης μυρωδιάςΜε ποιο τρόπο ανακάλυψαν οι άνθρωποι το ψήσιμο του κρέατος στη φωτιά; Ένα αφιέρωμα σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές μυρωδιές φαγητού.M. HULOT 20.2.2025
Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.THE LIFO TEAM 19.2.2025
Γεύση / Παλαιό Φάληρο και Νέα Σμύρνη: 13 μέρη για φαγητό και ποτό που αγαπάμεΝέες γαστροταβέρνες, πολύ καλό ψάρι, ιταλική κουζίνα και πολλά ακόμα να φας και να πιεις στις δύο αγαπημένες περιοχές!ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 17.2.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίαςΕίναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.THE LIFO TEAM 16.2.2025
Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 15.2.2025
Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 14.2.2025
Γεύση / Φάε έναν ΒαλεντίνοΌπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 12.2.2025
Γεύση / Δώδεκα μέρη για φαγητό και ποτό που αγαπάμε στα Δυτικά ΠροάστιαΨάχνετε brunch και specialty καφέ; Ή μήπως ιταλικό; Sushi ή μεζέδες και τσίπουρα; Μπυραρία ή wine bar; Στις πιάτσες του Περιστερίου και στις ανηφόρες της Πετρούπολης θα τα βρείτε όλα.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 10.2.2025
Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.THE LIFO TEAM 8.2.2025
Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 7.2.2025
Γεύση / 10 στάσεις στα Πετράλωνα Όποια κουζίνα κι αν θέλεις να δοκιμάσεις, στα Πετράλωνα θα βρεις επιλογές που θα σε ταξιδέψουν γευστικά σε όλο τον κόσμο. Uber. Δεν κρίνει. Απλά σε πάει.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 4.2.2025
Γεύση / Στο Ella του Συντάγματος για γίγαντες στον ξυλόφουρνο και ζυγούρι γιουβέτσιΜε φρέσκα εποχικά υλικά, ακολουθώντας την παράδοση και βάζοντας λίγη φαντασία, η Νένα Ισμυρνόγλου κάνει μια κουζίνα σπιτική που έχει εκλείψει από την καρδιά του κέντρου.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 1.2.2025
Γεύση / Εστέτ: Πώς ένα μικρό καφέ έγινε η πιο χοτ άφιξη της Θεσσαλονίκης Με καλές πρώτες ύλες από φίλους, ταλέντο και μια τοστιέρα, μπορούν να γίνουν θαύματα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 31.1.2025
σχόλια