Κάτω στον Πειραιά

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter
0

Red Bar

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter


Μαγαζί με χαρακτήρα, που χωρίς πολλή σκέψη επιλέγεις για στέκι, ακόμα και αν πρέπει να τραβηχτείς μέχρι τον Πειραιά από την άλλη άκρη της Αθήνας. Ντυμένο σε βαθύ κόκκινο χρώμα και διακοσμημένο με προσωπικό γούστο και μεράκι, το Red Bar στον Πειραιά είναι ένας χώρος που θα σας κάνει να νιώσετε σαν να τα πίνετε στο σπίτι με παρέα. Δυνατό του χαρτί, βέβαια, η μουσική, με γνήσιες ροκιές απ' όλες τις δεκαετίες, επιλογές από ροκ, μέταλ μέχρι πανκ ροκ και συχνά DJ sets από μουσικούς γνωστών γκρουπ. Εδώ σίγουρα θα ακούσετε κάτι που θα σας αρέσει και κάτι που δεν ακούτε πουθενά αλλού! Να είστε, λοιπόν, έτοιμοι για όλα, γιατί πολλές φορές οι βραδιές στο Red Bar μπορεί να γίνουν πρωινά.

Ακτή Μουτσοπούλου 50 & Ζαννή 1, Πειραιάς, 210 4129223
Facebook/Red-Bar

Beluga Art

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter


Το νέο σημείο αναφοράς στον Πειραιά που έφερε έναν αέρα εξωτερικού στη συνοικία της Τρούμπας ακούει στο όνομα Beluga Art. Ένας artistic πολυχώρος, με σεβασμό στην ιστορία της περιοχής και την υπογραφή του Σπύρου Μητρόπουλου και του Σάββα Παντελίδη, που αν και μετρά μόλις δύο μήνες παρουσίας, έχει περάσει με επιτυχία τις «εξετάσεις» σε όλα τα επίπεδα. Εξαιρετικό φαγητό, καλή μουσική, εμπνευσμένα κοκτέιλ και, φυσικά, αρκετές εκδηλώσεις για τα... ανήσυχα πνεύματα. Θα σας εντυπωσιάσει η κομψή αισθητική του, που «έχει παντρέψει» αρμονικά το ρετρό με μοντέρνα στοιχεία, και θα σας δώσει την αίσθηση ενός μουσείου, καθώς θα πίνετε τον καφέ σας, έχοντας μοναδικά γλυπτά ακριβώς κάτω από τα πόδια σας και δεκάδες άλλα έργα τέχνης που κάνουν ξεχωριστή κάθε γωνιά του. Στον εντυπωσιακό χώρο του εστιατορίου θα γευθείτε προσεγμένα πιάτα με έμφαση στις ελληνικές πρώτες ύλες αλλά και διεθνείς γαστρονομικές δημιουργίες που θα συνδυάσετε με κάποιο κρασί από την πλούσια λίστα της κάβας του, ακούγοντας ευχάριστες τζαζ και σουίνγκ μελωδίες.

2ας Μεραρχίας 8-10, Πειραιάς, facebook/Beluga-Art

Το Καφέ των Αισθήσεων

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter

Το Καφέ των Αισθήσεων λειτουργεί από το Νοέμβρη του 1984 και γίνεται ένα αγαπημένο στέκι. Η αισθητική του χώρου, η φιλοξενία και τα επιλεγμένα προϊόντα το έκαναν να είναι η πρώτης σας επιλογή. Ανοίγει στις 10:00 το πρωί με καφέδες, σνακ και χυμούς και αλλάζει κάθε που βραδιάζει. με χαμηλωμένα φώτα σε μια ατμόσφαιρα που σου επιτρέπει να βρίσκεσαι ευχάριστα, να ακούς, να κουβεντιάζεις. Η υπέροχη μουσική απογειώνει τις αισθήσεις. Σκέφτεσαι, αναλύεις, σχεδιάζεις και ονειρεύεσαι ένα κόσμο διαφορετικό.

Κουντουρώτου 164, Πειραιάς, τηλ.: 210 4220672

Πισίνα

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter
Φωτό: Βασίλης Πέττας


Η μυρωδιά της θάλασσας μπλέκει με αυτή των πολύχρωμων ανθισμένων κήπων καθώς περνάς την επιβλητική πόρτα της Πισίνας. Ανεβαίνοντας, το βλέμμα πέφτει σε έναν μεγάλο lounge χώρο με προσωπικότητα και στυλ, που δένει αρμονικά με την τεράστια πισίνα στο κέντρο. Η θέα στη μαρίνα Ζέας με τα σκάφη είναι εκπληκτική. Στον εσωτερικό χώρο, η ζεστασιά της φυσικής πέτρας και του ξύλου συνθέτει το σκηνικό για χαλαρές στιγμές. Στο εστιατόριο, ο ανοιχτός χώρος της κουζίνας επιτρέπει την οπτική πρόσβαση στην προετοιμασία των εμπνευσμένων και δημιουργικών πιάτων. Οι προτάσεις του σεφ διακρίνονται από την απλότητά τους, χωρίς να στερούνται φαντασίας. Δεν μπορείτε παρά να απολαύσετε, δοκιμάζοντας για αρχή, mille-feuille λαχανικών με χαλούμι που βγαίνει από το τσέρκι του σαν μια μικρή τούρτα, φέτα τυλιγμένη σε φύλλο κρούστας με μέλι και σουσάμι, ριζότο milanese με σαφράν και παρμεζάνα. Το μενού συνεχίζεται με ψαρονέφρι σοτέ πάνω σε κόκκινο λάχανο με σος από θυμάρι και πατάτες baby, ταλιάτα μοσχαρίσια στη σχάρα με πουρέ μανιταριών και σος από lemon grass. Τελειώνοντας το γεύμα σας, τα επιδόρπιά μας θα σας ξετρελάνουν! Moυς μασκαρπόνε με λευκή σοκολάτα και μάνγκο, μπανόφι με τραγανό μπισκότο βουτύρου, μπανάνα, καραμέλα και σος σοκολάτας, μηλόπιτα με παγωτό βανίλια αρωματισμένη με σος anglaise. Πολυσυλλεκτική η λίστα των κρασιών, με καλή τιμολόγηση. Ανοιχτά καθημερινά πρωί και βράδυ, άνετo πάρκινγκ.

Ακτή Θεμιστοκλέους 25, Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 210 4511324, fax: 210 4511325
Facebook/Pisinamarinazeas, Instagram pisina_marina_zeas, e-mail : [email protected]
www.pisinacafe.gr

Ιστιοπλοϊκός

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter

Εγγυημένη επιλογή για όσους λατρεύουν τη θάλασσα, ο Ιστιοπλοϊκός στο Μικρολίμανο με τη μοναδική θέα στον Σαρωνικό το σίγουρο είναι ότι θα σε ταξιδέψει μακριά από τη βουή της πόλης.


Θα χαλαρώσεις στους σούπερ άνετους καναπέδες στο πάνω επίπεδο του μαγαζιού συντροφιά με ένα καφέ ή πίνοντας δυνατά κοκτέιλ μέχρι αργά το βράδυ και θα γευτείς ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά στο εντυπωσιακό εστιατόριο που λειτουργεί στον κάτω χώρο.


Αυτό το all day bar – restaurant τα έχει όλα: Καλό φαγητό, ωραία μουσική, άψογη εξυπηρέτηση και minimal κομψή αισθητική, όπως ταιριάζει δίπλα στη θάλασσα.


Από το πρωί με καλό καφέ και γευστικά σνακ για να ξεκινήσεις τη μέρα σου χαζεύοντας τα σκάφη και έπειτα για δυνατές γαστρονομικές εμπειρίες.


Εδώ θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε ψάρια και όστρακα που δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Αχνιστά μύδια με μαλαγουζιά και μοσχολέμονο, λαβράκι carpaccio, καλαμάρι με βασιλικό πάνω σε φρυγανισμένη πατάτα, καραβιδόψυχα τηγανητή με σάλτσα κάπαρης, μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες, ζυμαρικά με βάση τα φρούτα της θάλασσας και ζουμερά φιλέτα ψαριού.


Και τι καλύτερο για να τα συνοδεύσετε με το κατάλληλο κρασί επιλέγοντας από μια πλούσια οινική λίστα με εξαιρετικές προτάσεις.


Extra tip: Τις Κυριακές τα parties με ελληνικά είναι παράδοση στον Ιστιοπλοϊκό

Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, 210 4134084, www.istioploikos.gr
facebook.com/pages/Ιστιοπλοϊκός-Όμιλος

 

Corks & Forks

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Όταν το μεράκι και η γνώση του καλού φαγητού και κρασιού συναντιούνται σε μια παρέα νέων, δημιουργικών ανθρώπων, γεννιούνται χώροι που έχουν κάτι να πουν, όπως το Corks & Forks στον Πειραιά. Μια wine pub με μοντέρνα αισθητική, που αξίζει να κάνετε στέκι. Στην ενημερωμένη του κάβα θα βρείτε σχεδόν 100 ετικέτες κρασιών, με πολλά από αυτά να έρχονται και στο ποτήρι, και με έμφαση στους μικρούς παραγωγούς. Φυσικά, θα πάρετε και μια ιδέα από πού έρχεται το κρασί που θα επιλέξετε, ρίχνοντας μια ματιά στον μαυροπίνακα που κοσμεί την μπάρα, με τους χάρτες Ελλάδας, Ιταλίας και Γαλλίας να δίνουν το στίγμα των βασικών ποικιλιών αμπέλου ανά περιοχή. Στο μενού του θα βρείτε πιάτα με επιρροές από διάφορα μέρη του κόσμου, ακολουθώντας κυρίως την τάση του comfort food. Φαγητό με ιδιαίτερη πρώτη ύλη και σπιτική εκτέλεση, όπως ακριβώς θα συναντούσες σε μια pub του εξωτερικού. Δοκιμάστε το μοσχαράκι μπρεζέ πάνω σε πολέντα με κατσικίσιο τυρί, μεξικάνικη σαλάτα καθώς και την τρυφερή σπαλομπριζόλα, ελληνικής προέλευσης, ωρίμανσης 17 ημερών.

Ακτή Θεμιστοκλέους 40 & Πάργας 1, Πειραιάς, 215 5159792
Facebook/CORKS & FORKS-Wine Pub, www.corksandforks.gr

Εστιατόριο Βασίλαινας

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter


Ιστορικό όνομα στον κόσμο της γαστρονομίας, με ουκ ολίγες διακρίσεις και πολύ προσεγμένο μενού, όπου θα φάτε πιάτα που θα ξυπνήσουν όλες σας τις αισθήσεις. Στη φωτεινή και ψηλοτάβανη σάλα του, σε έναν χώρο που ξεκίνησε το 1920 ως μπακάλικο για να φτάσει σήμερα να στεγάζει ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, θα γευθείτε κυρίως ολόφρεσκα ψάρια, για τα οποία και φημίζεται, χωρίς να λείπουν και οι κρεατοφαγικές προτάσεις και πιάτα με σύγχρονα χαρακτηριστικά που επιμελείται ο σεφ του μαγαζιού Άνταμ Κοντοβάς. Όντας το πρώτο εστιατόριο που καθιέρωσε το menu degustation στην Ελλάδα, ο Βασίλαινας σας προτείνει, επίσης, ένα μενού 10 πιάτων το οποίο ανανεώνεται ανάλογα με τις πρώτες ύλες κάθε εποχής και, φυσικά, σε τιμή value for money. Η λίστα κρασιών είναι σχεδιασμένη ώστε να αναδεικνύει και να συνοδεύει ιδανικά τη γαστρονομική εμπειρία, με μεγάλο αριθμό παραγωγών από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες, και ανανεώνεται κάθε μήνα σχεδόν. Ανοιχτά από Τρίτη έως Σάββατο, μετά τις 19:00, και την Κυριακή 13:00-17:30.

Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457, facebook.com/VasilenasRestaurant

 

Δουράμπεης

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του ψαριού, ο Δουράμπεης στον Πειραιά αποτελεί επιλογή-εγγύηση για εκείνους που προτιμούν τα θαλασσινά εδέσματα. Με ιστορία 80 χρόνων και πλέον, συνεχίζει πιστό στη φιλοσοφία των εξαιρετικών πρώτων υλών και, φυσικά, στο φρέσκο ψάρι και στα όστρακα, που θα βρείτε μαγειρεμένα σε διάφορες λαχταριστές εκδοχές. Τα όστρακά του φημίζονται ως τα καλύτερα της Αθήνας και το ψήσιμο του ψαριού θεωρείται το κορυφαίο στην πρωτεύουσα. Από τις πιο «δυνατές» επιλογές του μενού το καραβιδάκι σούσι, οι αχνιστοί πετροσωλήνες, η γαριδόσουπα και, φυσικά, η πληθωρική πράσινη σαλάτα «Δουράμπεης» με τις ξεφλουδισμένες ντομάτες, τις πιπεριές τουρσί και τα ραπανάκια, που έχει γράψει ιστορία. Εδώ κάθε μέρα θα ανακαλύψετε και διαφορετικές γευστικές προτάσεις που ποικίλλουν ανάλογα με τα είδη που οι ψαράδες θα έχουν προμηθεύσει τον Δουράμπεη. Και για να κλείσετε γλυκά το γεύμα σας, τι καλύτερο από αφράτους λουκουμάδες, βουτηγμένους σε θυμαρίσιο μέλι ή παγωτό, χειροποίητα γλυκά του κουταλιού από φρούτα εποχής ή υπέροχη τούρτα αχλάδι.

Ακτή Δηλαβέρη 29, Μικρολίμανο, Πειραιάς, 210 4122092, facebook/Dourabeis Estiatorio

 

Belle Amie

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter

Καλή χρονιά και καλή ζωή πάνε μαζί στο Belle Amie, στο πανέμορφο νεοκλασικό του 19ου αιώνα που δεσπόζει μπροστά από το Πασαλιμάνι, στον πεζόδρομο της Αγγέλου Μεταξά.


Για το πρώτο τρίμηνο του 2016, το μενού περιλαμβάνει γαστρονομικά events, εβδομαδιαία μουσικά live και κοκτέλειες βραδιές, που, αν μη τι άλλο, υπόσχονται να μας κρατήσουν σε συνεχή διασκεδαστική εγρήγορση μέχρι το τέλος Μαρτίου!


Πιο συγκεκριμένα, κάθε 2η Πέμπτη το γαστρονομικό επιτελείο, με πρωτοστάτη τον executive chef Χρήστο Τζιέρα, φιλοδοξεί να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των ουρανίσκων μας με θεματικές γευστικές βραδιές που θα μας ταξιδέψουν από την Καταλωνία μέχρι το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Μπουένος Άιρες και τη Σύρο, αρχής γενομένης στις 21 Ιανουαρίου, με πρώτη στάση τη Βαρκελώνη.


Κάθε Τετάρτη, οι BeJeezus και oι Walkman The Band εναλλάξ θα μας παρασύρουν με τα live parties τους σε χορευτικές «εξτραβαγκάντζες» από τα '80s και τα '90s και τη σύγχρονη πoπ και ρoκ σκηνή, ενώ θεματικά happenings φλαμένγκο, τάνγκο και σάμπα θα συνοδεύουν τα γαστρονομικά events της Πέμπτης.


Κατά τα άλλα, η ζωή κυλάει όμορφα στο Belle Amie, με τα κλασικά assets του μαγαζιού σε πλήρη φόρμα. Ο Αριστοτέλης και η Δώρα συνεχίζουν να μιξάρουν τέλεια κοκτέιλ κάθε βράδυ, ο resident DJ Panos Tsopanos να εμπλουτίζει τις βραδιές μας με τις μελωδίες της ευτυχίας και η κουζίνα να μας υποδέχεται κάθε μέρα με πλούσιο Greek Breakfast, σερβίροντας τις ελληνομεσογειακές γεύσεις στις οποίες μας έχει καλομάθει από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

Καλή χρονιά με καλή ζωή, στο Belle Amie!

Αγγέλου Μεταξά 11, Πασαλιμάνι-Πειραιάς, 210 4175740 www.belleamie.gr
facebook.com/belleamiegr
instagram.com/belleamiepiraeus

Mπαρ Μπεε Κιου

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Ένα από τα καλύτερα μπεργκεράδικα της πόλης, με φήμη αντάξια της ποιότητας που προσφέρει. Δεν είναι τυχαίες, εξάλλου, οι ουρές που σχηματίζονται μέχρι να ανοίξει κάθε απόγευμα στις 6 και, φυσικά, οφείλονται στα λαχταριστά και ιδιαίτερα μπέργκερ του που το έκαναν διάσημο μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο λόγος βασικά για το «γενναίο» μπέργκερ του Μπαρ Μπεε Κιου, ένα από τα καλύτερα που θα φας στον κόσμο, τουλάχιστον σύμφωνα με το «List». Η αλήθεια, όμως, είναι ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση να ξεχωρίσεις ποιο να διαλέξεις, βλέποντας το μενού. Μπιφτεκόψωμα με ψαγμένα ονόματα (Κλασικό, Βελζεβούλης, Μπλε του μπέικον, Μπαρ-Μπεε-Κιου, Άγγλος Ασθενής, Σλόπι Τζο, Γενναίος, 50/50, ΝΤΕΛΙ, Το Κάππα Της Δοκίας), φτιαγμένα με εξαιρετικής ποιότητας κιμά (Βlack Αngus Ιρλανδίας), φτάνουν πάντα ζουμερά στο πιάτο μέσα σε χειροποίητο ψωμάκι και με ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες. Και επειδή εδώ το μενού δεν μένει ποτέ στατικό, το μπιφτεκόψωμο του μήνα είναι αφιερωμένο στον Lemmy! Διπλό μπιφτέκι, διπλό τσένταρ, πικάντικη μαγιονέζα με καπνιστό ταμπάσκο, onion rings, δύο χοντροκομμένες φέτες μπέικον Σαρήμπογια και μπάρμπεκιου σος με Jack Daniels που θα σας απογειώσει!

Φρεαττύδος 13, Πειραιάς, 210 4518129, Μπαρ Μπεε Κιου Delivery, λεωφ. Παπαναστασίου 116, Καστέλλα, Πειραιάς, 210 4126222, facebook.com/mparmpeekiou.gr

Darling

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter


Το νέο talk of the town στον Πειραιά, κάπου ανάμεσα στο λιμάνι, τον λόφο του Προφήτη Ηλία και την Πειραϊκή, μετρά μόνο λίγους μήνες ζωής και έχει δημιουργήσει ήδη πιστό κοινό. Σε απόσταση αναπνοής από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στον πεζόδρομο της Δραγάτση, το all day bar Darling σας περιμένει από νωρίς το πρωί με εξαιρετικά χαρμάνια καφέ που παρουσιάζονται με εντυπωσιακές πινελιές latte art και γλυκές απολαύσεις που θα σας ξετρελάνουν. Στο κοσμοπολίτικο και ζεστό περιβάλλον θα γευτείτε πλούσια πιάτα και χορταστικές μερίδες από ζυμαρικά, μπέργκερ, δροσερές σαλάτες και πιάτα-έκπληξη ανάλογα με την ημέρα. Θα τα συνδυάσετε απολαυστικά με μια μεγάλη ποικιλία σε κρασιά και πρωτοποριακά κοκτέιλ που ετοιμάζει το έμπειρο team του μπαρ, ακούγοντας χαλαρωτικούς τζαζ, φανκ και σόουλ ήχους. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση και τις καλές τιμές, κάνουν το Darling αγαπημένο προορισμό στον Πειραιά και ένα από τα μαγαζιά που αξίζει να προσθέσετε στην ατζέντα σας.

Δραγάτση 8, Πειραιάς, 210 4101410, facebook.com/thedarlingbar

Sud Pizza Bar

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter


Γνωστό για την αυθεντική ιταλική πίτσα του, τα ζυμαρικά του αλλά και τα εμπνευσμένα κοκτέιλ που φτιάχνουν οι έμπειροι bartenders του, το Sud Pizza Bar ήρθε για να μείνει στον Πειραιά κι έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Στον οικείο χώρο του με country ύφος και industrial πινελιές θα απολαύσετε το ποτό σας, τσιμπολογώντας γευστικότατες πίτσες και ακούγοντας προσεκτικά επιλεγμένες μουσικές. Εδώ θα βρεις 14 διαφορετικές πίτσες με τραγανή λεπτή ζύμη, ψημένες σε φούρνο με πυρότουβλα, και με αυθεντικά ιταλικά αλλαντικά και τυριά που θα ικανοποιήσουν κάθε λάτρη του είδους. Κορυφαία επιλογή η γλυκιά πίτσα με σοκολάτα, μπισκότα και φουντούκια καραμελωμένα για να κλείσετε γλυκά το γεύμα σας. To κατάστημα ανοίγει από τις 14:00. Extra tip: Διαθέτει και delivery.

Ανδρούτσου 172 & Σωτήρος, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, 210 4129867
facebook/ sud pizza bar, www.sud.gr

Barouge

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter


Μία από τις νέες και πολλά υποσχόμενες αφίξεις στην ανερχόμενη γειτονιά της Τρούμπας που θα σας κατακτήσει από την πρώτη επίσκεψη. Το Barouge, το νέο cocktail-bar στην ιστορική περιοχή της Τρούμπας, με δυνατή λίστα από κοκτέιλ και όνομα που συνδέεται με το... αμαρτωλό παρελθόν της συνοικίας, είναι ένας άνετος χώρος με industrial χαρακτηριστικά, κατάλληλος για όλη την ημέρα. Από το πρωί για καφέ με εκλεκτές ποικιλίες espresso και γευστικά σνακ και έπειτα για φαγητό, μέχρι αργά το βράδυ για ποτό και καλά επιλεγμένες μουσικές από mainstream και soul μέχρι swing και electro-swing ήχους. Τα dexx αναλαμβάνουν καθημερινά γνωστοί DJs της πόλης, ενώ κάθε Κυριακή θα διασκεδάσετε από νωρίς, ακούγοντας ρετρό ελληνικές επιλογές από τα '80s και '90s. Στην κουζίνα του σας περιμένουν αρκετές γευστικές εκπλήξεις από τον σεφ Γιώργο Παπουτσή που ετοιμάζει μοναδικά μπέργκερ, πρωτότυπες σαλάτες και special tapas, ενώ συχνά ετοιμάζει events με θεματικές βραδιές γεύσης, από sushi μέχρι mexican food.

Φίλωνος 91, Πειραιάς, 213 0375221, Facebook/barougetrouba

 

Κρεατοπωλείο

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter


Πιστό στη φιλοσοφία του καλού φαγητού και με γνώση για το κρέας, το Κρεατοπωλείο στην Πειραϊκή συνεχίζει να επιβεβαιώνει τις καλές εντυπώσεις που άφησε με τα πρώτα του κιόλας δείγματα. Οι συχνές πινελιές ανανέωσης στον όμορφο χώρο του με την άπλετη θέα στη θάλασσα, σε συνδυασμό με τις ανάλογες νέες γευστικές προτάσεις που συχνά προστίθενται στο μενού, δίνουν πάντα μια φρεσκάδα και σε καλούν να τις ανακαλύψεις. Ο παράδεισος του κρεατοφαγά με πλούσιες μερίδες, εξαιρετικά κρέατα, ψημένα με μαεστρία, και φυσικά σε τιμές value for money. Ξεχωρίζουν η ταλιάτα, το ψητό διάφραγμα, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κοπές βοδινού κρέατος, με γευστικό βάθος και αγριωπή τρυφεράδα, αλλά και το πληθωρικό Rib Εye. Φυσικά, θα τα συνδυάσετε με χορταστικές σαλάτες και νόστιμα ορεκτικά ή μπορείτε να προτιμήσετε κάποιο από τα πιάτα ημέρας, που θα σας αποζημιώσει εξίσου. Στα συν του μαγαζιού η πλούσια λίστα σε κρασιά, που έρχονται επίσης σε πολύ καλές τιμές.

Ακτή Θεμιστοκλέους 68, Φρεαττύδα, Πειραιάς, 210 4520720 facebook/ΚΡΕΑΤΟΠΩΛΕΙΟΝ

 

6ος Στόλος

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter


Με όνομα που παραπέμπει στον διαβόητο 6ο Αμερικανικό Στόλο, που όταν έφτανε στον Πειραιά τη δεκαετία του '60 μόνο καμπάνες δεν χτύπαγαν, αποτελεί μια ακόμα δυνατή παρουσία στην ανερχόμενη περιοχή της Τρούμπας. Το μέρος που πρέπει να επισκεφθεί κάθε Πειραιώτης, και όχι μόνο, που διασκεδάζει με ελληνική μουσική και το ελληνάδικο όπου θα αράξετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Στον 6ο Στόλο, το μικρό αδελφάκι του Beluga, θα ακούσετε την καλύτερη ελληνική μουσική από resident DJs αλλά και γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και θα διασκεδάσετε πραγματικά με την ψυχή σας.

Φίλωνος 52, Τρούμπα, Πειραιάς, 210 4116531, facebook/6ος-Στόλος

Madama

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter


Βγαλμένη από μια άλλη εποχή, τότε που η Τρούμπα με το... αμαρτωλό παρελθόν ήταν σημείο αναφοράς, κυρίως για τους ναυτικούς, η Madama αποτελεί μια έκπληξη στο λιμάνι. Σε ένα κατακόκκινο σκηνικό με εντυπωσιακό ντεκόρ, γεωμετρικά φωτιστικά οροφής, πάγκους που ενώνονται με την μπάρα και ντελικάτα κοκτέιλ, μας μαθαίνει πώς να είμαστε του σαλονιού αλλά και του... δρόμου. Θα σας μαγέψει η προκλητική Lolita, με βότκα, βανίλια Μαδαγασκάρης και φράουλες, θα σας ιντριγκάρει η Miss Mulata, με γλυκές νότες από κακάο και καφέ σε λευκό ρούμι και φρεσκοστυμμένο χυμό lime, ενώ θα σας βάλει «φωτιές» η Miss Lucifer, με tequila blanco, μπλε αγαύη, καυτερή πιπεριά και mezcal. Αυτά και άλλα πολλά κοκτέιλ που δεν βάζει ο νους σας θα συνοδεύσετε με απολαυστικές ποικιλίες με ισπανικό χαμόν, σαλάτα Caprese, πενταλογία κροστίνι ή φρούτα και ποικιλία τυριών. 

Μεραρχίας 9 & Φίλωνος 101, Πειραιάς, 210 4174591, Facebook/madamagr

Πώς το τρίβουν το πιπέρι

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter


Στο λιμάνι του Πειραιά, ακριβώς απέναντι από τον Ηλεκτρικό, έχετε την ευκαιρία να βιώσετε μια μυσταγωγική εμπειρία, δοκιμάζοντας παραδοσιακό σουβλάκι με γεύσεις από τα παλιά χρόνια, όταν όλα ήταν χειροποίητα και ψήνονταν στα κάρβουνα. Χειροποίητοι γύροι από χοιρινό και κοτόπουλο, χειροποίητα καλαμάκια από χοιρινό και κοτόπουλο, με φρέσκα κρέατα και σπιτικές μαρινάδες, αλάδωτες πίτες που ψήνονται στα κάρβουνα, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες σαν της μαμάς, υπέροχες φρεσκοκομμένες σαλάτες, χειροποίητο τζατζίκι και υπέροχη τυροκαυτερή, πεντακάθαρο μπιφτεκάκι για το παιδί, χειροποίητο πολίτικο κεμπάπ και το καλύτερο σουτζούκι για τους νοσταλγούς της ανατολίτικης κουζίνας, που συνοδεύονται, αν το επιθυμείτε, με σπιτική κόκκινη σάλτσα, σε ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον, συνθέτοντας μια μοναδική εμπειρία, γευστικής και όχι μόνο απόλαυσης. Καθημερινά σάς περιμένουμε από τις 10:30 το πρωί ως τα μεσάνυχτα ή ερχόμαστε εμείς εκεί που είστε, με ένα τηλεφώνημα και λίγη υπομονή, γιατί το πραγματικά καλό φαγητό δεν είναι ποτέ το πιο γρήγορο.

Πλατεία Λουδοβίκου 2, Πειραιάς, 210 4121120

Chez M

coffee and cocktails

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter


Προσπαθώντας να υποστηρίξουμε το όνομα που μας ακολουθεί (chez M - στο σπίτι του Μ), δημιουργήσαμε το πρώτο πραγματικό cocktail-bar στον Πειραιά, σε έναν χώρο ιδιαίτερα οικείο και φιλικό, με ωραία πίσω αυλή, δίνοντας μεγάλη έμφαση στις γεύσεις. Μοναδική ποικιλία ιταλικού καφέ 100% arabica, απολαυστικά ροφήματα, φυσικοί χυμοί που σίγουρα δεν έχετε ξαναπιεί και σπιτικά γλυκά φτιαγμένα στην κουζίνα της γιαγιάς. Μεγάλη ποικιλία ετικετών από τζιν και ρούμι και κοκτέιλ που καλείστε να εξερευνήσετε (ακόμα και στον προσωπικό σας χώρο, καθώς υπάρχει και cocktail-delivery) με όλες σας τις αισθήσεις. Απρόσμενες γεύσεις και αρώματα από φρέσκα φρούτα, μπαχαρικά και homemade εκχυλίσματα που θα σας ταξιδέψουν. Και όλα αυτά υπό το μουσικό χαλί soul και funk ακουσμάτων. Tip: Happy Wednesdays με όλα τα κοκτέιλ στα 6 ευρώ και κάθε Πέμπτη Ladies Night out με πολύ χαμηλές τιμές για τις γυναίκες.

Υψηλάντου 176, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, RSVP/delivery, 210 4296990
delivery: 08.00-17.30, Δευτέρα-Παρασκευή

Facebook: chez M coffee and cocktails, instagram @chezM_

Theatron art and food gallery

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter


Έφερε στον Πειραιά ευρωπαϊκό αέρα και γρήγορα απέκτησε φανατικούς θαυμαστές που το έχουν αναδείξει σε έναν από τους must προορισμούς για διασκέδαση. Ο άνετος, ζεστός και artistic πολυχώρος του Theatron art and food gallery στην πλατεία Κοραή συνδυάζει το κλασικό ύφος με τη lounge διάθεση και αποτελεί ιδανικό τόπο συνάντησης για όλη την ημέρα αλλά και hot spot για εκείνους που θέλουν μια πιο glam αίσθηση, πίνοντας το ποτό τους. Γνωρίστε τον φοβερό καφέ του από νωρίς το πρωί ή το πλούσιο πρωινό που σερβίρει και ανακαλύψτε την εκλεκτή κουζίνα του με την παρέα σας ή πιο ρομαντικά... σε ένα δείπνο για δύο. Φημισμένο, εξάλλου, για τα εξαιρετικά του κρασιά, η λίστα των οποίων είναι πλήρως ανανεωμένη, διοργανώνει ειδικές βραδιές με έμπειρους sommeliers για εκείνους που θέλουν πιο δυνατές εμπειρίες οινοποσίας. Και επειδή η τέχνη... κυλάει στο αίμα τους, στο Theatron θα συναντήσετε συχνά εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, μουσικοθεατρικές παραστάσεις και τακτικά live με γνωστούς αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες. Σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση και τις προσιτές τιμές, δεν μπορεί παρά να σας παρακινήσει να το επισκεφθείτε ξανά και ξανά!

Καραΐσκου 115, Πειραιάς, 210 4117897, 210 4224637
Facebook/totheatron

 

Street Souvlaki

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter


Έγραψε ιστορία στον Πειραιά, μέσα στα λίγα κιόλας χρόνια παρουσίας του, για τις πλούσιες και ιδιέταιρες γευστικές του προτάσεις και γιατί ήταν το πρώτο σουβλατζίδικο που επιχείρησε το delivery με roller skates. Το Street Souvlaki είναι ένα μοντέρνο στη διακόσμηση ψητοπωλείο, που όμως διατηρεί αναλλοίωτες τις παραδοσιακές γεύσεις που έρχονται στον νου όταν μιλάμε για σουβλάκι. Πέρα από τα κλασικά σουβλάκια, θα βρείτε περασμένα σε καλαμάκι ψητά λαχανικά, μανιτάρια αλλά και χαλούμι ή θα τα απολαύσετε τυλιχτά σε πίτα. Θα τα συνοδεύσετε με φρέσκες σαλάτες και φρέσκες τηγανητές πατάτες, που αξίζει να δοκιμάσετε με τριμμένη φέτα, ένα από τα must πιάτα του μαγαζιού. Κάνει έκπτωση 10% σε φοιτητές, ανέργους και πολύτεκνους, ενώ έχει καθημερινά και happy hour, από τις 16:00 μέχρι τις 18:00, με έκπτωση 15% για κάθε τηλεφωνική παραγγελία. Extra tip: Με κάθε τηλεφωνική παραγγελία άνω των 10 ευρώ, δώρο δυο κουτάκια Pepsi 330 ml. Ώρες διανομής: 11:30 το πρωί μέχρι 03:00 την νύχτα και Παρασκευή- Σάββατο μέχρι τις 05:00 το πρωί.

Σωτήρος Διός 37, Πειραιάς, 210 4170866 / Ακτή Μιαούλη 63, Πειραιάς, 210 4293001/ Κολοκοτρώνη 30 , Αθήνα, 210 3253939, streetsouvlaki.gr (online παραγγελίες)

Κλάξον

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter


Αγαπημένο στέκι για εκείνους που αγαπούν το ροκ και ως μουσική και ως φιλοσοφία, το Κλάξον στη Φρεαττύδα έχει αναμφίβολα κερδίσει μια θέση στα κορυφαία μπαρ της περιοχής. Vintage αισθητική και ροκ λεπτομέρειες στη διακόσμηση, όπως τα πορτρέτα θρύλων της μουσικής, οι δερμάτινοι καναπέδες και το μοναδικό τζουκμπόξ, που αποτελεί και σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, συνθέτουν ένα μαγαζί από εκείνα που κουβαλούν μια αίσθηση νοσταλγίας. Εδώ θα ακούσετε ροκ από όλο το φάσμα της σκηνής, από Beatles έως Black Keys και από τον Bowie μέχρι τους Clutch, ενώ θα ταξιδέψετε μουσικά, βλέποντας τα βιντεοκλίπ που προβάλλονται στον τεράστιο προτζέκτορα. Extra tip: Συχνά διοργανώνουν ειδικά αφιερώματα και θεματικά πάρτι.

Φρεαττύδος 42, Πειραιάς, 213 0073893, Facebook/Klaxonbar

Ζωοδόχος Πηγή

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter


Από την ιστορική μπακαλοταβέρνα του Πειραιά έχουν περάσει στρατιές καλοφαγάδων και όχι τυχαία. Από το 1944 που άνοιξε για πρώτη φορά, σερβίροντας μεζέ και ρετσίνα, μέχρι σήμερα που η νέα γενιά της οικογένειας συνεχίζει επάξια την παράδοση της «Ζωοδόχου Πηγής». Ο Αλέξανδρος και Κώστας Τσώτσης έχουν αναλάβει τα ηνία του ιστορικού οινομαγειρείου και έχουν προσθέσει τις δικές τους πινελιές στις παραδοσιακές γεύσεις που έμαθαν από τη γιαγιά τους. Στην κουζίνα του θα βρείτε αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας που θυμίζουν σπιτικό φαγητό αλλά και κάποια ανατολίτικα πιάτα, όπως το χουνκιάρ μπεγεντί ή λιβανέζικες γεύσεις. Θα σας εντυπωσιάσει ο ταραμάς που φτιάχνουν αλλά και το σουφλέ με άγρια χόρτα και μυρωδικά που μαζεύουν οι ίδιοι όταν ξεκουράζονται τις Κυριακές.

Ιωάννου Κατσούλη 77, Πειραιάς, 210 4814438
facebook/ZWODOXOS.PHGH.OINOMAGEIRION

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ