Για μεζεδάκι στην όμορφη Λότζα

Για μεζεδάκι στην όμορφη Λότζα Facebook Twitter
Ένα παλιό καφενείο μεταμορφώθηκε σε έναν χαριτωμένο χώρο με χαρούμενα χρώματα και μεγάλη πράσινη αυλή με σιδερένια τραπεζάκια και κίτρινες, ξύλινες καρέκλες.
0


Φαγάδικα με πρωταγωνιστή το εθνικό μας street food, το σουβλάκι, υπάρχουν πολλά και διαρκώς ανοίγουν περισσότερα. Και πάνω που αναρωτιέσαι τι παραπάνω θα μπορούσε να προσφέρει ένα καινούργιο, συνειδητοποιείς ότι σε αυτές τις περιπτώσεις του παραδοσιακού και του κλασικού δεν μετρά τόσο το να προσφέρεις κάτι διαφορετικό αλλά το να τηρήσεις με ευλάβεια τους βασικούς κανόνες: ποιότητα στις πρώτες ύλες, προσεγμένη παρασκευή, φροντισμένος χώρος και καλό σέρβις. Με αυτές τις προδιαγραφές το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι κακό. Ένα τέτοιο μαγαζί είναι το Λότζα που άνοιξε πριν από έναν μήνα στην Ηλιούπολη.

Ένα παλιό καφενείο μεταμορφώθηκε σε έναν χαριτωμένο χώρο με χαρούμενα χρώματα και μεγάλη πράσινη αυλή με σιδερένια τραπεζάκια και κίτρινες, ξύλινες καρέκλες. Κουζίνα ανοιχτή που αστράφτει από καθαριότητα και ψησταριά με τα κάρβουνα αναμμένα, σε ετοιμότητα. Υπάρχει σπιτική προσέγγιση που ανακαλύπτεις στη σαλάτα «Λότζα» που έρχεται με φρεσκοκομμένο μαρούλι, λόλα, iceberg, φέτες πορτοκάλι, κρουτόν και είναι καλά αρτυμένη με σος μουστάρδας, ενώ στην κορυφή της φιγουράρει ψητό χαλούμι (€6). Δροσερή, με τα λαχανικά όλο φρεσκάδα, τρώγεται ευχάριστα. Η καταγωγή του ιδιοκτήτη από το Αίγιο δίνει και την ιδέα του αιγιώτικου καγιανά με σουτζούκι (€4,50), που του χαρίζει πικάντικη γεύση. Εκτός από τα κλασικά καλαμάκια σουβλάκια με χοιρινό (€1,70) και στήθος κοτόπουλο (€1,80), υπάρχει πρόταση και για χορτοφάγους, με μανιτάρια Πορτομπέλο, χαλούμι και ντομάτα (€2,20). Παραγγείλαμε το γιαουρτλού κεμπάπ και ήρθε στο τραπέζι ένα πιάτο με τρία ζουμερά κεμπάπ που συνοδεύονταν από ψητή ντομάτα, πίτα, ψητή πιπεριά και κρεμμύδι με μαϊντανό (€7). Καλοφτιαγμένο το κεμπάπ, με πλούσια γεύση και διακριτικά πικάντικη επίγευση. Για πιο ψαγμένους κρεατολάγνους σερβίρονται και μπριζολάκια πρόβατο φιλέτο (€6,50). Στη Λότζα, εκτός από το φαγητό, θα χαρείς και τη φιλοξενία και στο τέλος θα σε γλυκάνουν με ένα σφηνάκι παγωτό λεμόνι για καλό κατευόδιο.

☛ Λότζα, Κυπρίων Ηρώων 57, Ηλιούπολη, 210 9950057.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ