4 συνταγές για σπιτικό παγωτό ξυλάκι

4 συνταγές για σπιτικό παγωτό ξυλάκι Facebook Twitter
0
4 συνταγές για σπιτικό παγωτό ξυλάκι Facebook Twitter
Ένας καλός συνδυασμός είναι λεπτές φέτες από ακτινίδιο, κομμάτια από φράουλες, μύρτιλο και φραμπουάζ.

Σου θυμίζει τα παιδικά σου χρόνια. Έχει συνήθως γεύση φρούτου, είναι δροσερό και ελαφρύ. Θυμάσαι να προσπαθείς να το φας γρήγορα για να μη λιώσει, θυμάσαι και τον παράξενο πόνο στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού από την απότομη κατανάλωση. Το παγωτό ξυλάκι εξακολουθεί να υπάρχει, εξακολουθεί να εξελίσσεται ως είδος, με τα ψυγεία των περιπτέρων να είναι γεμάτα από τα πιο παράξενα παγωτά, που το μόνο κοινό σημείο τους είναι το «ξυλάκι» που κρατά τις κρέμες, τις σοκολάτες, τα παγωμένα σορμπέ και άλλα πολλά. Η τάση θέλει φέτος να φτιάχνεις παγωτό ξυλάκι στο σπίτι και υπάρχουν άπειρες συνταγές για σπιτικό παγωτό ξυλάκι. Δυο-τρία βασικά: χρειάζεσαι τα ειδικά καλούπια, αν θες το παγωτό σου να μοιάζει με αυτά του εμπορίου. Αν δεν έχεις, ψάξε τα ντουλάπια της κουζίνας σου, όλο και κάποια μικρά, στενά ποτήρια θα έχεις που να ταιριάζουν. Ξυλάκια θα βρεις στα σούπερ-μάρκετ και στα εξειδικευμένα καταστήματα που διαθέτουν εξοπλισμό κουζίνας. Όποιος κι αν είναι ο συνδυασμός, πρώτα βάλ' τα καμιά ώρα στην κατάψυξη για να παγώσουν και να σφίξει το μείγμα και μετά τοποθέτησε το ξυλάκι στο κάθε καλούπι. Έτσι, θα παραμείνει όρθιο μέσα σε κάθε παγωτό. Tα «ξυλάκια» χρειάζονται ένα γερό εξάωρο στην κατάψυξη πριν να είναι έτοιμα για φάγωμα. Αυτές είναι τέσσερις συνταγές που θα αγαπήσετε κι εσείς. Δεν δίνω ποσότητες, δίνω μόνο υλικά και τρόπο παρασκευής, είναι πανεύκολες!


Σε κάθε καλούπι βάλτε κομμάτια από φρούτα. Αυτοσχεδιάστε. Ένας καλός συνδυασμός είναι λεπτές φέτες από ακτινίδιο, κομμάτια από φράουλες, μύρτιλο και φραμπουάζ. Γεμίζουμε τα καλούπια με νερό καρύδας και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη.


Προσθέτουμε ζάχαρη και εσάνς βανίλιας σε ποσότητα γιαουρτιού. Παράλληλα, φτιάχνουμε πολτούς από φρούτα (φράουλες, ροδάκινα ή όποιο άλλο φρούτο θέλουμε), στους οποίους προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται. Εναλλάσσουμε τα μείγματα στα καλούπια: γιαούρτι, φράουλα, γιαούρτι, ροδάκινο.


Σε μπλέντερ αλέθουμε φράουλες με λίγη ζάχαρη. Περνάμε το μείγμα από σήτα και προσθέτουμε προσέκο ή άλλο αφρώδες κρασί. Αδειάζουμε το μείγμα στα καλούπια και παγώνουμε.


Όλοι οι χυμοί φρούτων γίνονται άνετα παγωτό ξυλάκι. Αν έχετε υπομονή, φτιάξτε πολύχρωμα ξυλάκια, παγώνοντας σταδιακά το κάθε επίπεδο και δημιουργώντας διαφορετικά επίπεδα για κάθε καλούπι.

To άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT