Τα διαφορετικά αρώματα της Τσικνοπέμπτης

Τα διαφορετικά αρώματα της Τσικνοπέμπτης Facebook Twitter
2

Τα διαφορετικά αρώματα της Τσικνοπέμπτης Facebook Twitter
 

 

Σε μια χώρα με σήμα κατατεθέν το σουβλάκι, οι επιλογές της ημέρας του Αγίου Κοψιδιού κυκλοφορούν αμέτρητες για όλες τις διαθέσεις, πόσο μάλλον που στο πνεύμα της ημέρας έχουν μπει όλα τα εστιατόρια, με μενού που τιμούν τα ανναμένα κάρβουνα. Και πιο πολύ από ποτέ, φέτος όλοι έχουμε ανάγκη να θολώσουμε με την πιο νόστιμη κάπνα το θλιβερό τοπίο των ημερών και να φωτίσουμε τη διάθεσή μας με τις φωτιές της ψησταριάς.

 

 

Τσίκνα με άποψη

 

Belle Amie
Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλατεία Κανάρη, Πειραιάς.
Τηλ.: 2104175740
http://www.belleamie.gr/

Το Belle Amie πιστό στην διατήρηση και αναβάθμιση των αξιών που χάνονται, στο ρυθμό της δύσκολης εποχής που βιώνουμε , προτείνει γλέντι με αυθεντικά με ελληνικά αγαπημένα τραγούδια μέχρι το πρωϊ και πραγματικούς αποκριάτικους μεζέδες όπως: Σουβλάκια κοτόπουλο μαριναρισμένα με παστουρμά, Μπιφτεκάκια Σμυρνέικα, Σπλήνα μόσχου γεμιστή με πιπεριές, και κεφαλοτύρι, Γαρδουμπάκια ρούμελης ριγανάτα, Πανσέτα φούρνου με πικάντικη σάλτσα, Παιδάκια, γάλακτος με θυμάρι και σκορδοβούτυρο, Συκωτάκια με μπόλια, Λουκάνικα με λαχανικά και κεφαλοτύρι στη λαδόκολα. 

 

 

Kebab

Πλ. Ελευθερωτών 4, Χαλάνδρι, 2106617353

Τον Δημήτρη Αγοραστό μπορεί να τον ξέρεις ως σεφ της ελληνικής δημιουργικότητας. Ως ψήστη, όμως, θα τον ερωτευτείς. Γιατί με το κρέας διατηρεί μια σχεδόν μεταφυσική σχέση, σαν να μην έψησε ποτέ κανείς πριν απ’αυτόνβετούλι φρικασέ στην κατσαρόλα πάνω στα κάρβουνα, ας πούμε. Θα πας για το μοναδικό κεμπάπ με φυστίκι Αιγίνης, τα παϊδάκια προβατίνας, τη σπαλομπριζόλα, το αρνάκι που ψήνεται κρεμαστό ή σε σις-κεμπάπ, αλλά κινδυνεύεις να «τη βγάλεις» άκρως βετζετέριαν, με τις μοναδικές χειροποίητες, ζεστές πίτες του, τα αβγά με πράσα στο φούρνο ή τη γιοχάδα-σαν πίτσα με ανθότυρο και δυόσμο. 

 

Τηλέμαχος Club

Φραγκοπούλου 22, 6976977888

Το ψήσιμο σε όρθια σούβλα μεταμορφώνει σε υψηλή γαστρονομία μια σουβλιστή μπριζόλα, το κυλότο στα κάρβουνα, η μοσχαρίσια πανσέτα, το σουβλάκι από προβατίνα και τα φιλετάκια από νεροβούβαλο στο πιο αριστοτεχνικό τους ψήσιμο μαρτυρούν τον έρωτα που έγινε επιστήμη, του Γιώργου Τσιλιγκίρη, για το κρέας που ξεχωρίζει και παντρεύεται ιδανικά με τα κρασιά του Νέου Κόσμου από την τεράστια κάβα του. 

 

Meat Square

2107251100

Εδώ, ο chef θα σας προτείνει το ειδικό ψήσιμο για κάθε κομμάτι στην κλίμακα από blue rare μέχρι well done  και σεις θα το εκτιμήσετε για το αργεντίνικο rib-eye του, το angus φιλέτο, την ελληνική σπαλομπριζόλα, το γάλακτος γουρουνάκι που ψήνεται σε κρεμαστή σούβλα και την ελληνική σταυλίσια με το κόκκαλο που κόβεται όπως της αξίζει στο πιάτο σου.

 

Base Grill

Κωνσταντινουπόλεως 64, Μπουρνάζι, 2105757455

Θα πήγαινες μόνο και μόνο για το συκώτι τους, που ψήνεται ολόκληρο για να φιλεταριστεί μπροστά σου χύνοντας τους ροζ χυμούς τους αποκτώντας μια άλλη διάσταση με μερικές σταγόνες αγουρέλαιο και μια ποικιλία από σπάνια αλάτια. Όμως το δίδυμο Λιάκου, ξέρει να μεταχειριστεί αναλόγως μια σπαλομπριζόλα ή μια πικάνια. Ωστόσο, τα χωριάτικα αβγά πάνω στην τραγανή στον τρίφτη τηγανητή πατάτα μπορεί τελικά να κλέψει την παράσταση της τσίκνας.

 

Ο Κρητικός

Αιόλου 49, Παλλήνη, 2106659061

Μπορεί να μην φτιάχνει γαμοπίλαφο, ξέρει από καλό κρέας, όπως λέμε ωραία σιτεμένο ζουμερό rib-eye, t-bone, παϊδάκι και μοσχαρίσιο φιλέτο αλλά και κοκορέτσι. Για να τα ευχαριστηθείτε μην το παρατραβήξετε στα πρώτα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα τιμήσετε οπωσδήποτε τα όλο γλύκα τηγανητά κολοκυθάκια.

 

Metropolitan
Τηλ. Κρατήσεων 210-9471000
Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης στο Avenue Bistro & Bar η αυθεντική Γαλλική ροτισερί ανάβει και τα ψητά έχουν την τιμητική τους. Ο Ηλίας Καριώτογλου ετοιμάζει ένα κρεατένιο μενού άκρως ταιριαστό για τη μέρα. Στο εστιατόριο Le Trocadero η μεγάλη ποικιλία κρεάτων και ο πλούσιος μπουφές με ορεκτικά και άλλα πιάτα συνθέτουν την παραδοσιακή κρεατοφαγία. Τιμή μπουφέ κατ΄άτομο 35€.

 

Τα διαφορετικά αρώματα της Τσικνοπέμπτης Facebook Twitter

 

Με στυλ νεοταβέρνας

 

Bar B.Q.

Ελ. Βενιζέλου 46, Ν. Σμύρνη, 2109319675

Το Bar B.Q. παντρεύει τα μπαχαρικά της Νέας Ορλεάνης και την tex-mex άποψη για έναν χοιρινό καραμελλωμένο σιδηρόδρομο με το πιο κυμινάτο ελληνικό μπιφτεκάκι και μια μεταμοντέρνα άποψη για την πίτα-γύρο. 

 

Το Καστελόριζο

Θησέως & Πεισιστράτου, Καλλιθέα, 2109431765

 Aράζει στη στεριά και στο λιτό σκηνικό του K Grill αφήνει την ψησταριά να κλέψει την παράσταση αλλά και τη νοστιμιά, με χοιρινή λεμονάτη τηγανιά, χειροποίητο σουβλάκι, σουβλιστό σπιτικό γύρο, μοσχαρίσια γάλακτος με σάλτσα φέτας, μπιφτεκάκια με γιαουρτένια σος, αληθινές πατάτες και παστουρμαδοπιτάκια. 

 

Τα διαφορετικά αρώματα της Τσικνοπέμπτης Facebook Twitter

 

Η κλασική γοητεία της χασαποταβέρνας

 

Μουρούζης

Β. Γεωργάκη 2, Καλύβια, 2299048371

Τσίκνα, χύμα κρασί, κοσμοσυροή από κάθε γωνιά του λεκανοπεδίου, ο “Μουρούζης”  ενσαρκώνει περίτρανα το νόημα της ημέρας ψήνοντας μπιφτέκια σε διαστάσεις γηπέδου, τρυφερά παϊδάκια και ζουμερό κοκορέτσι.

 

Κορομηλάς

Ελ. Βενιζέλου 72, Χαλάνδρι, 2106510496

Το παϊδάκι-σπεσιαλιτέ, η απόλυτη ισορροπία: ζουμερό ψήσιμο, όσο λιπάκι χρειάζεται, τρυφερό κρέας, καθόλου έντονη μυρωδιά του ζώου, με τη ριγανίτσα τους, τρώγονται ωραιότατα ακόμη και κρύα. Τα κολοκυθάκια τηγανισμένα σε πλούσιο κουρκούτι, το γαλοτύρι σαν βούτυρο, το ελαιόλαδο της σαλάτας αξίζει από μόνο του τη βόλτα στον Κορομηλά, ιδιαίτερα όταν συνοδεύει το ζεστό, φρυγανισμένο χωριάτικο αληθινό ψωμί. Το ταλέντο του ψήστη διαπρέπει ακόμη και σε ένα άρτιο φιλέτο κοτόπουλου.

 

Μαγγίνας

Πλ. Εθν. Αντιστάσεως 1, Άνω Μελίσσια, 2108046143

Το κοκορέτσι του Μαγγίνα αξίζει όλα μαζί τα αστέρια Michelin της κλασικής κεοφαγίας. Τραγανό ψήσιμο απ’έξω, έντερα σε λεπτή στρώση κι από μέσα ζουμερό και αχνιστό το συκωτάκι με τα γλυκάδια, την άφθονη ριγανίτσα και το πιπεράκι. Ένα κοκορέτσι που σε φέρνει πίσω στην αυθεντική συνταγή με όλη την πλούσια γεύση της, αυτή που έχουμε ξεχάσει στην εκδοχή της νεοταβέρνας, όπου το κορέτσι τρώγεται λάιτ, χωρίς γλυκάδι, και γι’αυτό στεγνό και άνευρο. Κόλαση και το γουρουνόπουλο στη σούβλα, με την καραμελλωμένη, ολόχρυση κρούστα και τη γεμάτη χυμούς και νοστιμιά σάρκα του. Το ιδανικό γουρουνόπουλο συνοδεύει ένα εξίσου πολύ καλό αρνάκι στη σούβλα, με την ωραία, τραγανή πετσούλα του.

 

Τζίμης

Ελ. Βενιζέλου 2, Βύρωνας, 2107658965

Θεϊκή, τραγανή πατάτα κομμένη στο χέρι, κοκορέτσι ρουστίκ και ζουμερό με το λιπάκι που θα του δώσει την περίσια νοστιμιά, συκώτι όσο πρέπει ψημμένο για να κρατά τους χυμούς του, ζουμερό κοντοσούβλι, αλάδωτη πανσέτα, σπιτικότατο μπιφτέκι, άψογες μπριζόλες χοιρινές και πιτούλες ζεστές και φρεσκοψημμένες χωρίς λαδίλες.

 

Ο Κεφαλονίτης

Ρεθύμνης 19 & Τσακάλωφ, Πρ. Ηλίας, 2104114426

Κρασάκι χύμα βαρελίσιο σαν το καλύτερο της παλιάς Αθήνας, το ψωμί καυτό από τη σχάρα με το ελαιόλαδο και τη ρίγανή του, το ψητό σαγανάκι, αλάδωτο και νοστιμότατο. Όλα της σχάρας, η μοσχαρίσια γάλακτος, το παϊδάκι και το συκώτι προδίδουν την καλύτερη πρώτη ύλη, το νόστιμο, ζουμερό ψήσιμο. Το ριγανάτο τσιγαριαστό κατσικάκι λιώνει στο στόμα αλλά η μεγάλη αμαρτία είναι οι τηγανητές πατάτες: ακανόνιστα κομμένες στο χέρι, τραγανές και αλάδωτες.

 

Tα Βλάχικα

Λ. Βάρης 35, Δίλοφο, Βάρη, 2108956141

Έδωσε το όνομά του σε ολόκληρη την περιοχή αλλά και σε ένα ολόκληρο κατεστημένο της σούβλας. Τα Βλάχικα μπορεί να μην βιώνουν την πρώτη τους ακμή, ωστόσο τα “Βλάχικα” της Άρτεμης και του Δημήτρη Κωστάκου επιβιώνουν χάρη στην καλή ποιότητα από ντόπια κατσικάκια και τα χοιρινά της οικογένειας, τη μαεστρία στη σούβλα και στα κάρβουνα, τα καταπληκτικά γαρδουμπάκια, τις πίτες, τις γάστρες και τα μαγειρευτά  της Άρτεμης αλλά και την καλοδιαλεγμένη πατάτα που κόβεται στο χέρι.

 

Μπαμπάς

Φαλήρου 53, Κουκάκι 215.550.5565

Αν είσαι στο κουκάκι σήμερα απόδειξε πόσα λουκάνικα αντέχεις να φας, στην πολύ ωραία μεριά του Μπαμπά. Θα σε περιμένουν από τις εννιά!

 

 

 

 

Γεύση
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

2 σχόλια