To θαύμα του Funky Gourmet

To θαύμα του Funky Gourmet Facebook Twitter
1
To θαύμα του Funky Gourmet Facebook Twitter

Το εξαιρετικό εστιατόριο του Κεραμεικού Funky Gourmet έκανε και πάλι το θαύμα του. Κατέκτησε και δεύτερο αστέρι Μισελέν, βγάζοντας σχετικώς ανακοίνωση.

Μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια παρουσίας του, αφού πρώτα αναγνωρίσθηκε από όλους σχεδόν τους Έλληνες κριτικούς ως ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας μας κατακτώντας μια σειρά Χρυσούς Σκούφους, κατάφερε η φήμη του να ξεπεράσει τα σύνορα της πατρίδας μας και μάλιστα με πάρα πολύ εντυπωσιακό τρόπο.

Το 2012 βραβεύτηκε με ένα αστέρι Michelin και την αμέσως επόμενη χρονιά ανακηρύχτηκε από τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό οδηγό στο διαδίκτυο, το γνωστό σε όλους Trip Advisor, ως ένα από τα 10 καλύτερα εστιατόρια (6η θέση) στον κόσμο!

Πριν λίγες μέρες ήρθε μία ακόμη πολύ σημαντική διάκριση. Ο εγκυρότερος ταξιδιωτικός οδηγός Michelin, όχι μόνο το βράβευσε με δεύτερο αστέρι, αλλά και στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Στοκχόλμη, όπου ανακοίνωσε τη νέα λίστα των ευρωπαϊκών εστιατορίων με αστέρια Michelin, αναφέρθηκε ονομαστικά στο Funky Gourmet με πάρα πολύ κολακευτικά λόγια. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το φαγητό του «διακρίνεται για τον βαθύ δημιουργικό στοχασμό του, αλλά ακόμη περισσότερο, για τη γευστικότητά του που είναι εφάμιλη της παιχνιδιάρικης παρουσίασής του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες εστιατόρια, υπάρχουν λίγα (περίπου 350) με δύο αστέρια Michelin. Είναι πια γεγονός ότι η Αθήνα δεν είναι ένας απλός κομπάρσος στο Ευρωπαϊκό γαστρονομικό γίγνεσθαι. Με το δεύτερο αστέρι Michelin του Funky Gourmet και το πρώτο του Botrini's που μόλις προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα που είχαν κατακτηθεί από τους πρώτους διδάξαντες (Σπονδή (2), Βαρούλκο (1), Χύτρα και Γαλάζια Χύτρα (από 1)), η Αθήνα μετράει πλέον 8 αστέρια Michelin, περισσότερα από άλλες πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

 

Ψυχή της ομάδας του Funky Gourmet είναι οι Αργυρώ και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος. Οι δύο τελευταίοι είναι και οι επικεφαλής Chef του εστιατορίου. Μαζί με τον Chef της Σπονδής, είναι οι μόνοι Έλληνες Chef βραβευμένοι με δύο αστέρια Michelin. Η δε Γεωργιάννα Χιλιαδάκη αποτελεί ακόμη πιο ιδιαίτερη περίπτωση, αφού είναι η μοναδική στον κόσμο Ελληνίδα Chef βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin και από τις ελάχιστες γυναίκες Chef στον κόσμο που έχουν πετύχει αυτήν τη διάκριση.

 

www.funkygourmet.com

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT

σχόλια

1 σχόλια
Συνεχίζω να αναρωτιέμαι πως το Βαρούλκο διατήρησε το αστέρι Μισελέν του φέτος. Ωστόσο για το Funky Gourmet έχω ακούσει τα καλύτερα και είναι μεγάλη επιτυχία τα δύο αστέρια. Αναμενόμενη και η είσοδος του πολύ καλού Botrini's.