Το 1991 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων τον αποκάλεσε, πολύ απλά «τον μεγαλύτερο Αμερικανό αρχιτέκτονα όλων των εποχών». Όμως δεν ήταν απλώς ένας αρχιτέκτονας – ήταν επίσης σχεδιαστής εσωτερικών χώρων, συγγραφέας κι εκπαιδευτής. Παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, εξακολουθεί να εμπνέει γενιές αρχιτεκτόνων.
Ο σχεδιασμός του Wright καθοδηγείται από την επιθυμία της γαλούχησης της ζωής των κατοίκων. Αναφερόταν στην αρχιτεκτονική του ως «οργανική» - σε πλήρη αρμονία με τον εαυτό της και το περιβάλλον της, σαν να έχει αναπτυχθεί φυσικά, όπως ένα δέντρο. Το έργο του κατά τα τελευταία χρόνια ανήκει στον μοντερνισμό, αλλά εξακολουθεί να κάνει νύξεις στις αρχές τις καριέρας του, όταν ήταν ακόλουθος του Louis Sullivan ("form follows function").
Για πολλούς ο Wright είναι η πεμπτουσία του αρχιτέκτονα: ο ίδιος παρουσιαζόταν ως μια μοναχική ιδιοφυΐα, σχολαστικός με τις πιο μικρές λεπτομέρειες του σχεδιασμού και με χαρακτήρα μάλλον απότομο. Όμως, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το όραμά του – και η διαχρονικότητα των σχεδίων του συνεχίζει να αποδεικνύει πόσο ισχυρό ήταν αυτό το όραμα.
Συνολικά ο Wright ολοκλήρωσε πάνω από 500 έργα και 58 χρόνια μετά το θάνατό του, η σημασία του τεράστιου έργου του δεν έχει χαθεί – κατά τους τελευταίους μήνες μόνο ανακοινώθηκαν τρία έργα συντήρησης έργων του.
Price Tower
Guggenheim Museum
Τaliesin West
Ennis House
To Ennis χρησιμοποιείται συχνά σε ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές όπως έγινε για παράδειγμα στο Blade Runner αλλά και στο Game of Thrones.