Ένα ακριβές online test αποκαλύπτει την πραγματική ηλικία της καρδιάς μας

Ένα ακριβές online test αποκαλύπτει την πραγματική ηλικία της καρδιάς μας Facebook Twitter
0

Με τα καρδιακά νοσήματα να αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου σε όλον τον κόσμο και με την βρετανική καρδιολογική εταιρεία να επιμένει ότι ένα 80% των εμφραγμάτων θα μπορούσε να αποφευχθεί αν υπήρχε συστηματική πρόληψη, ο Βρετανικός Οργανισμός Υγείας προχώρησε σε κάτι που ίσως φανεί σωτήριο για πολλούς. 

Ο λόγος για ένα δωρεάν online test διαθέσιμο σε όλους, το οποίο μπορεί να προβλέψει με σχετική ακρίβεια -αν μιλάμε για έλεγχο μέσω διαδικτύου- την ηλικία της καρδιάς μας. Αν ο χρήστης απαντήσει με ειλικρίνεια σε μερικές κομβικές ερωτήσεις, το αποτέλεσμα είναι αρκετό για να τον ευαισθητοποιήσει, ώστε να ζητήσει ιατρική βοήθεια εγκαίρως. 

Με τις στατιστικές να αποδεικνύουν ότι συγκεκριμένα μοντέλα ζωής θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή 4 στους 5 ενήλικες και με το κάπνισμα να αποτελεί σταθερό "σύμμαχο" των καρδιαγγειακών νοσημάτων, από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας της Βρετανίας επισημαίνεται ότι το τεστ δεν είναι διαγνωστικό. 

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στον σχετικό ιστότοπο, δεν θα ενημερώσει τον χρήστη ότι -για παράδειγμα- ένα έμφραγμα καραδοκεί. Έχει, ωστόσο, χαρακτήρα αφύπνισης και κάποτε αυτό είναι αρκετό ώστε να αλλάξει κάποιος τρόπο ζωής ή να αποφασίσει να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων για να διαπιστώσει την κατάσταση της καρδιαγγειακής του υγείας. 

Αν αποφασίσετε ότι στις ερωτήσεις που ακολουθούν θα είστε απολύτως ειλικρινείς, μπορείτε να δοκιμάσετε το τεστ εδώ.

Με στοιχεία από το BBC.com

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκδίκηση του γραφείου

Living / Η εκδίκηση του γραφείου

Πολλά διευθυντικά στελέχη αμφισβητούν έντονα πλέον την τηλεργασία και πιστεύουν ότι το να βρίσκονται οι εργαζόμενοι κάθε μέρα στο γραφείο είναι καλό για την επιχείρηση – και το να βρίσκονται στο γραφείο όσο περισσότερες ώρες γίνεται, είναι ακόμη καλύτερο.
THE LIFO TEAM
Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

Living / Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

«Για τους χρηματοοικονομικούς μηδενιστές, το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι η αφήγηση», λέει ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος Δημήτρης Κοφινάς, ο οποίος επινόησε τον όρο.
THE LIFO TEAM