Το Eλληνικό fish & chips

Το Eλληνικό fish & chips Facebook Twitter
0
Το Eλληνικό fish & chips Facebook Twitter
To sardeles.bbq συνδυάζει το περιβάλλον της παραδοσιακής ψαροταβέρνας με περισσότερο νεανικές πινελιές...

Είναι καιρός τώρα που και στην Ελλάδα το casual food φλερτάρει επίμονα με το ψάρι, φιλοδοξώντας να πάρει λίγη από τη δόξα του αγγλικού fish and chips ή άλλων εθνικών προσεγγίσεων στις οποίες τα προϊόντα της θάλασσας έχουν τον πρώτο λόγο ακόμη και σε street food προσεγγίσεις. Το ερώτημα δεν είναι γιατί συμβαίνει αυτό αλλά γιατί άργησε να γίνει στην Ελλάδα, μια χώρα με τεράστια ακτογραμμή και πλούσια παράδοση στο ψάρεμα. Στον δρόμο που ανοίγει αυτή η τάση βρίσκεται μια καλή και φιλόδοξη προσπάθεια, η οποία, με αφετηρία το Νέο Ψυχικό, όπου στήθηκε το πρώτο μαγαζί, έχει ως στόχο της να δημιουργήσει αλυσίδα. Ο λόγος για το sardeles.bbq, οι εμπνευστές του οποίου θεώρησαν ότι ανάμεσα στα ψαροεστιατόρια, τις ψαροταβέρνες, τα ουζερί και τα τσιπουράδικα υπάρχει χώρος για ένα μαγαζί που με χαλαρή διάθεση θα προσπαθεί να συνδυάσει το περιβάλλον της παραδοσιακής ψαροταβέρνας με περισσότερο νεανικές πινελιές. Πρόκειται για έναν χώρο όπου το φαγητό που θα βρεις σε ένα κλασικό ελληνικό θαλασσινό εστιατόριο συνυπάρχει και συμβιώνει με τυπικές made in USA προσεγγίσεις, όπως το μπέργκερ, που για τις ανάγκες της... θάλασσας γίνεται ψαρο-μπέργκερ.

Το Eλληνικό fish & chips Facebook Twitter
Burger γαρίδας

Το αποτέλεσμα δικαιώνει σε ικανό βαθμό τις προθέσεις των δημιουργών του, με τη βοήθεια του άνετου περιβάλλοντος και του μενού με τα γνώριμα πιάτα. Οι σαρδέλες bbq, φιλεταρισμένες με σάλτσα λαδολέμονο (€7,50), ήταν ζουμερές, τα χόρτα ημέρας (€4,50) –ζοχοί στην περίπτωσή μας– ήταν σωστά βρασμένα και φρέσκα, το μπέργκερ με ψίχα αστακού και σάλτσα horseradish (€15) επιτελούσε τον σκοπό του, με τις χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες που το συνόδευαν να κλέβουν τις εντυπώσεις, και στο κριθαρότο γαρίδας (€9,50) η φρέσκια ντομάτα έκανε τη διαφορά. Οι φιλεταρισμένες, crispy σαρδέλες, με τη συνοδεία της καλοφτιαγμένης τηγανητής πατάτας, θα μπορούσαν να είναι μια καλή εκδοχή του ελληνικού fish and chips. Στο μενού υπάρχουν πολλά πιάτα, όπως μπέργκερ με πέρκα (€8), γαρίδες (€10) ή καβούρι (€12), γαριδάκι τηγανητό (€8), χταποδάκι (€11), ταλιατέλες με θαλασσινά (€12), αστακομακαρονάδα (€50 για 2 άτομα), φιλέτο σφυρίδας (€24), ξιφίας (€11), ψάρι ημέρας (€30-70). Το sardeles.bbq είναι μια καλή πρόταση για καθημερινό και προσιτό φαγητό με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά.

 

Το Eλληνικό fish & chips Facebook Twitter
Crispy σαρδέλες με country πατάτες και σως ταρτάρ.

 

Το Eλληνικό fish & chips Facebook Twitter
Κριθαρότο γαρίδας

 

☛ sardeles.bbq, Γρηγορίου Ξενόπουλου 2, Νέο Ψυχικό, 211 7807620

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ