Εξωτική Αθήνα: Εστιατόρια που μας μυούν στις έθνικ κουζίνες

Εξωτική Αθήνα: Εστιατόρια που μας μυούν στις έθνικ κουζίνες Facebook Twitter
1

Kinjo

Ταξίδι σε μια μακρινή γειτονιά της Ιαπωνίας.

«Kinjo» στα ιαπωνικά σημαίνει γειτονιά. Το Kinjo Restobar ήρθε στη γειτονιά των Βριλησσίων ως μια νέα πρόταση ασιατικής γαστρονομίας για να καλύψει ένα κενό γεύσης και να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη βραδινή διασκέδαση. Ο σεφ Νίκος Πολυτάκος, με εξειδίκευση στην ιαπωνική κουζίνα, δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από κλασικές συνταγές που εμπλουτίζονται με fusion λεπτομέρειες και δημιουργεί μια σειρά από προτάσεις που θα σε ενθουσιάσουν.

Στον νέο κατάλογο θα βρεις το εξαιρετικό Nasu Dengaku με ψητή μελιτζάνα και miso sauce αλλά και το must-try Smoked Trout Roll, που είναι uramaki με καπνιστή πέστροφα και ταραμά. Οι λάτρεις του nigiri και του sashimi μπορούν να απολαύσουν την αγαπημένη τους γεύση με ψάρια που καταφθάνουν ολόφρεσκα στο Kinjo, ενώ καθημερινά υπάρχουν προτάσεις ημέρας που θα σε εκπλήξουν, όπως η καραβίδα nigiri και το χταπόδι sashimi. Στον εσωτερικό χώρο, που ακολουθεί πιστά τις καθαρές γραμμές της ιαπωνικής αισθητικής, επικρατούν τα elegant στοιχεία του ξύλου και του γκρίζου γρανίτη, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα χειροποίητα φωτιστικά origami που κρέμονται απ' την οροφή. Όποια στιγμή κι αν βρεθείς στο Kinjo, θα απολαύσεις ιδιαίτερα signature cocktails που ακολουθούν τη φιλοσοφία του χώρου.

Για τις καλοκαιρινές βραδιές τα Fuji Mountain και Asian Spritz είναι ιδανικές επιλογές. Άλλωστε, ο κήπος με το μεγάλο ξύλινο τραπέζι και τα ψηλά bamboo έχει ανοίξει για να φιλοξενήσει τις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού, ενώ ο νέος κατάλογος είναι γεμάτος από προτάσεις που ταιριάζουν με την εποχή. Το Kinjo Japanese Restobar αποδεικνύει πως η γαστρονομία μπορεί να σε ταξιδέψει στην άλλη άκρη του πλανήτη με όχημα ένα μέρος που βρίσκεται στη γειτονιά σου.

Kinjo, Κονίτσης 29, πλ. Αναλήψεως, Βριλήσσια, 21 0682 5208, FB: KINJOrestobar, Instagram: kinjo_restobar

 

Dos Hermanos

Το πιο νόστιμο μεξικάνικο φαγητό της πόλης.

Εξωτική Αθήνα: Εστιατόρια που μας μυούν στις έθνικ κουζίνες Facebook Twitter

Κάπου σε αυτή την πόλη υπάρχει μια γυάλινη πόρτα. Αν την ανοίξεις, θα σε πάει σε μια χώρα πολύ μακριά από τη δική μας, που τη λένε Μεξικό. Το Dos Hermanos, το πρώτο μεξικάνικο της Αθήνας, δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο. Περισσότερο μοιάζει με μια τυπική γειτονιά του Μεξικού. Εδώ οι άνθρωποι γελάνε, χορεύουν και απολαμβάνουν ένα μυστικό της ευτυχίας: το νόστιμο φαγητό. Με φόντο το βλέμμα της Φρίντα Κάλο, κάτσε στην πολύχρωμη σάλα και ανακάλυψε όλη τη μαγεία της αυθεντικής μεξικάνικης κουζίνας.

Άρχισε με ό,τι δεν πρέπει ποτέ να λείπει από ένα μεξικάνικο γεύμα, τα fajitas! Μαριναρισμένα σε chili μοσχαρίσια φιλετάκια, ψημένα στη σχάρα με τρίχρωμες πιπεριές, σερβίρονται σε καυτό μαντεμένιο σκεύος μαζί με μαλακές tortillas και πολλά μυστικά. Αν σου αρέσουν οι φλογερές γεύσεις όμως, διάλεξε τραγανά chimichangas με γέμιση από πικάντικο κιμά ή το κοτόπουλο Mole de Poblano με σοκολάτα και chili, ένα παραδοσιακό μεξικάνικο πιάτο σωστή υπερπαραγωγή!

Ταιριάζει υπέροχα με μία (ή και δύο!) από τις καλύτερες Margaritas της πόλης. Και μετά; Τι θα έλεγες να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, επιλέγοντας ανάμεσα σε 100 διαφορετικές ετικέτες τεκίλας, και να δοκιμάσεις βραβευμένα κοκτέιλ (ζήτα το «Dos Hermanos» και το «Mexican Mama») που κλείνουν όλο το Μεξικό στο ποτήρι σου!

Tip: Το Summer Salsa Party την Παρασκευή 7 Ιουνίου με απίστευτο χορευτικό show, live μουσική και κοκτέιλ με 6 ευρώ είναι μόνο μερικές από τις εκπλήξεις που μας περιμένουν στο Dos Hermanos το φετινό καλοκαίρι.

Dos Hermanos, Κυριαζή 24, Κηφισιά, 210 8087906, www.doshermanos.gr, FΒ: doshermanos.gr, Ιnstagram:@doshermanos.gr

 

Microulee

Γαστρονομικά αριστουργήματα ασιατικής καταγωγής σε take away.

Εξωτική Αθήνα: Εστιατόρια που μας μυούν στις έθνικ κουζίνες Facebook Twitter

Αν θυμάσαι τα ανέκδοτα με τον Bruce Lee, τότε θα εκτιμήσεις από την πρώτη στιγμή τον αυτοσαρκασμό του Microulee, που αστειεύεται μόνο με το όνομά του και όχι με τις γεύσεις. Γιατί σε αυτό το tiny spot των 30 τετραγωνικών ετοιμάζονται καθημερινά πάνω από 40 πιάτα της ασιατικής κουζίνας και προσφέρονται με πολλή αγάπη αλλά και βαθιά γνώση της κινέζικης και ιαπωνικής γαστρονομίας.

Με έμπνευση την Chinatown του Soho στο Λονδίνο, οι δημιουργοί του Microulee αποφάσισαν να φέρουν στο κέντρο της Αθήνας τα αυθεντικά ορεκτικά, το ρύζι, τα noodles, τις σούπες, τα bao buns, τα ramen και το sushi που παρασκευάζονται με φρέσκα υλικά που καταφθάνουν καθημερινά στην κουζίνα του αλλά και με πρώτες ύλες που εισάγονται από Κίνα, Σιγκαπούρη και Ιαπωνία. Το μίνι εστιατόριο με τον ξεχωριστό μπουφέ για take away σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις την προετοιμασία του γεύματός σου, αποκαλύπτοντας μια ολόκληρη κουλτούρα που έρχεται από την άλλη πλευρά του πλανήτη για να κατακτήσει τους Αθηναίους.

Στο καινούργιο του μενού θα βρεις το Pad Τhai, που είναι noodles ρυζιού με γαρίδες, λαχανικά, φιστίκια, κόλιανδρο, τόφου και λάιμ, τα ολόφρεσκα bao buns, το Ramen Shrimps και το best seller, noodles με κοτόπουλο και sweet chili sauce. Μικρό, αλλά θαυματουργό, το Microulee έχει καταφέρει να ανατρέψει τον κανόνα περί μεγέθους και να δημιουργήσει το δικό του φανατικό κοινό που αναζητά στο take away μια ποιοτική γαστρονομική εμπειρία, που κάθε άλλο παρά ανέκδοτο είναι...

Microulee, Στουρνάρα 14, Εξάρχεια, 210 3800672, FB: microulee, Instagram: microulee

Madame Phu Man Chu

From Vietnam with love!

Εξωτική Αθήνα: Εστιατόρια που μας μυούν στις έθνικ κουζίνες Facebook Twitter

Πήγαμε, δοκιμάσαμε, μείναμε με το στόμα ανοιχτό (αφού το κλείσαμε για να μασήσουμε): το αινιγματικό Madame Phu Man Chu είναι το instant hit του κέντρου! Για την ιστορία, το νέο διαμαντάκι της Πραξιτέλους είναι αποτέλεσμα της καρμικής συνάντησης του Γάλλου αρχιτέκτονα Luc, του Βιετναμέζου celebrity chef Vu Ding Hung και του Κωνσταντίνου (τον ξέρεις από το πάλαι ποτέ λατρεμένο Guru και το Buba στην Κηφισιά)!

Λατρέψαμε την κλασική σούπα Pho, «σημαιοφόρο» της βιετναμέζικης γαστρονομίας, που έχει ως βάση έναν yummy μοσχαρίσιο ζωμό, ωμές λεπτές φέτες από μοσχάρι (ή χοιρινό/γαρίδες) που ψήνονται επί τόπου, noodles και λαχανικά! Τα ρολάκια με φύλλα μουστάρδας (γεμιστά με καπνιστό χοιρινό, γαρίδες και noodles ρυζιού), τα μοσχαρίσια καλαμάκια μαριναρισμένα με lemongrass και το χειροποίητο χρυσαφένιο τόφου (κρυφή σπιτική συνταγή του σεφ) είναι μόνο μερικά απ' όσα μας ενθουσίασαν!

Στα must συγκαταλέγεται και το ψάρι με κουρκουμά, τσίλι και lemongrass, αλλά το πιο βασικό είναι ότι μπορείς να επιλέξεις degustation μενού 8 πιάτων. Η επιλογή του μότο «Établissement Familial» (οικογενειακή επιχείρηση) δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο «monsieur Hung», όπως τον αποκαλεί η υπόλοιπη Phu Man Chu οικογένειά του, δηλώνει ότι αποστολή του είναι να μυήσει το αθηναϊκό κοινό στη μαγεία της βιετναμέζικης κουζίνας! Και το καταφέρνει περίφημα!

Extra tip: Από Δευτέρα μέχρι Σάββατο είναι πλέον ανοιχτό και για lunch (Κυριακές μόνο dinner από τις 6 και μετά)! Ζήτα οπωσδήποτε να σου πουν τα πιάτα ημέρας!

Madame Phu Man Chu, Πραξιτέλους 36 & Σκουλενίου 4, 210 3231366, FB: madamephumanchu, Instagram: madamephumanchu

 

Γεύση
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια
Lalibela. Αιθιοπικό στη Νάξου, δίπλα από το Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη.Χώρος χάλια, φαΐ φοβερό (προφανώς μιλώ υποκειμενικά). Τρως μόνο με τα χέρια χουφτιαζοντας το φαΐ με μια υποξινη, σπογγώδη πιτουλα.Οι Αιθίοπες, υποκατηγορία ορθοδόξων, αποτέλεσμα της φοβερής εξωτερικής πολιτικής του Βυζαντίου και εν προκειμένω του Κωνσταντιου Β'.Ήρθαν μαζικά στην Ελλάδα μετά την πτώση του Σελασιέ. Η παροικία της Κυψελης-Πατησιων οφείλεται στην Φοιτητική Εστία στον Αγ. Λουκά όπου διέμεναν ως φοιτητές.Είναι από τους πιο φιλικούς και πράους ανθρώπους που μπορείς να συναντήσεις.