To Shelter της Cansu Yildiran περιλαμβάνει από φωτογραφίες της τοπικής drag σκηνής έως πορτρέτα φίλων θυμίζοντας έντονα το έργο της Nan Goldin, του Wolfgang Tillmans, και του Ryan McGinley που έγινε εξαιρετικά δημοφιλές τη δεκαετία του '90. Το πρότζεκτ αυτό περιέχει απεικονίσεις περιθωριοποιημένων νέων που δεν θα ήταν τόσο σημαντικές αν δεν είχαν καταγραφεί στην Τουρκία όπου η πολιτική καταπίεση και ο κυβερνητικός συντηρητισμός αναγκάζουν πολλούς να κρυφτούν.
Η Cansu Yildiran, είναι μια 22χρονη φωτογράφος που ζει στην Κωνσταντινούπολη. Στράφηκε στη φωτογραφία από μικρή στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τη μοναξιά που ένιωθε σε ένα περιβάλλον διαμορφωμένο από έθιμα και ιεραρχίες.
Τρία χρόνια σχεδόν από την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 η καταστολή της κυβέρνησης σε όποια φωνή διαφωνεί μαζί της έχει ενταθεί και έχει επεκταθεί πέρα από πολιτικούς αντιπάλους σε οποιονδήποτε δεν ταιριάζει στην κοινωνικά στερεότυπα.
Για την Yildiran, η ζωή στην Τουρκία αυτή την περίοδο σημαίνει αναπόφευκτα πως πρέπει να "κρύβεσαι". Τρία χρόνια σχεδόν από την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 η καταστολή της κυβέρνησης σε όποια φωνή διαφωνεί μαζί της έχει ενταθεί και έχει επεκταθεί πέρα από πολιτικούς αντιπάλους και στοχεύει οποιονδήποτε δεν ταιριάζει στην κοινωνικά στερεότυπα. Στην Άγκυρα πριν κάποιο διάστημα ένα φοιτητικό Pride διαλύθηκε βίαια από την αστυνομία παρόλο που το δικαστήριο είχε τερματίσει την απαγόρευση για LGBTQ + εκδηλώσεις στην πόλη από τον Απρίλιο. Μια παρόμοια απαγόρευση ισχύει και στην Κωνσταντινούπολη όπου ακτιβιστές στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν το Pride έρχονται κάθε χρόνο αντιμέτωποι με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες.
Η Yildiran πιστεύει πως η κοινωνία γίνεται όλο και πιο συντηρητική εξαιτίας εκείνων που κυβερνούν. Η φωτογράφος συμπάσχει με τους ανθρώπους που φωτογραφίζει και τους γνωρίζει όλους προσωπικά αποκαλώντας τους μάλιστα την "οικογένεια που επέλεξε" όταν μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη.
Παρόλο που η εικόνα θυμίζει δεκαετία του '90 ο τρόπος που φωτογραφίζει η Yildiran μόνο νοσταλγικός δεν είναι. Οι εικόνες της είναι ένα παθιασμένο πορτρέτο για τη σημασία της ελευθερίας και των δυνατοτήτων αυτής της νεολαίας. Δεκαετίες μετά την Nan Goldin, οι φωτογραφίες που απεικονίζουν χρήση ναρκωτικών που μπορεί ακόμα να σοκάρουν κάποιους. Η Yildiran αποφάσισε να μην αποκρύψει αυτό το θέμα και να μη λογοκρίνει την αλήθεια. «Ξέρω πως τους κάνει κακό και μακάρι να μη το έκαναν αλλά από την άλλη δε θέλω να δαιμονοποιήσω τα ναρκωτικά», δηλώνει η ίδια.