Στην Cookoovaya η σοφία κρύβεται στην αυθεντική απόλαυση

Στην Cookoovaya η σοφία κρύβεται στην αυθεντική απόλαυση Facebook Twitter
O σεφ Σπύρος Λιάκος, ιδιοκτήτης της Cookoovaya, καθώς και των Τραβόλτα, Basegrill και Hoocut. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Το φαγητό είναι μια γιορτή και στην Cookoovaya αυτή η φιλοσοφία διαπερνά όλη τη γευστική εμπειρία που θα βιώσεις από την πρώτη στιγμή και θα σε συνοδεύει ώρες μετά. Γιατί η απόλαυση είναι ένα συναίσθημα που δημιουργείται διαμέσου του φαγητού, γι' αυτό είναι ουσιαστική. Eπ' αυτών και άλλων «σοφών» συμπερασμάτων μάς μιλά ο σεφ Σπύρος Λιάκος, ιδιοκτήτης της Cookoovaya, καθώς και των Τραβόλτα, Basegrill και Hoocut. Χρειάζονται άλλες συστάσεις;

— Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που ορίζουν μια «σοφή» κουζίνα;

Σοφή είναι η κουζίνα που χρησιμοποιεί τα υλικά στην εποχή τους. Φροντίζει να είναι άριστης ποιότητας και, βέβαια, τα διαχειρίζεται με τρόπο που υπαγορεύεται καθολικά από τη φύση. Μια σοφή κουζίνα όμως φροντίζει να ικανοποιεί την απόλαυση και τη γεύση εξίσου με τη θρέψη. Δηλαδή να μη δίνει πιάτα μόνο νόστιμα αλλά και ωφέλιμα για τον οργανισμό μας.


— Ποια είναι η φιλοσοφία της γευστικής εμπειρίας στην Cookοοvaya;

Πρωταγωνιστής στην Cookoovaya δεν είναι μόνο η γεύση αλλά και η συνολική απόλαυση του φαγητού, δηλαδή η φιλοξενία διαμέσου του φαγητού. Η Cookoovaya δεν απαιτεί οδηγίες λειτουργίας. Ο καθένας τη ζει όπως επιθυμεί. Η φιλοσοφία της θέλει τα πιάτα να μοιράζονται στην παρέα. Να δοκιμάζεις, να γεύεσαι, να απολαμβάνεις.

Στην Cookoovaya η σοφία κρύβεται στην αυθεντική απόλαυση Facebook Twitter
Πρωταγωνιστής στην Cookoovaya δεν είναι μόνο η γεύση αλλά και η συνολική απόλαυση του φαγητού. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


— Πόσο δύσκολο είναι το πρότζεκτ της ανοιχτής κουζίνας; Τι είναι εκείνο που προσθέτει στην εμπειρία του πελάτη;

Για εμάς δεν είναι δύσκολο. Ένας μάγειρας που σέβεται τον εαυτό του και τη δουλειά του, ό,τι θα έκανε σε μια κλειστή, υπόγεια κουζίνα, θα το κάνει και σε μια ανοιχτή. Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά έγκειται σε αυτό που δίνει στον πελάτη. Από τη μια δημιουργεί μια βαθιά σχέση εμπιστοσύνης μαζί του και από την άλλη οι άνθρωποι που δουλεύουν σε μια τέτοια κουζίνα είναι περισσότερο χαρούμενοι και δημιουργικοί, ως εκ τούτου ο πελάτης απολαμβάνει κάτι καλύτερο.


— Τι μενού θα προτείνατε σε κάποιον που επισκέπτεται για πρώτη φορά τον χώρο σας;

Αφού τον καλωσορίσουμε και τον υποδεχτούμε στον χώρο μας, τα υπόλοιπα θα τα βρούμε μαζί του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο εστιατόριο. Αυτό σημαίνει ότι η Cookoovaya προσαρμόζεται στις ανάγκες και στη σχέση που δημιουργείται εκείνη την ώρα με τους πελάτες της. Το ζητούμενο για εμάς είναι να προσφέρουμε απόλαυση, που για τον καθέναν μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό. Μάλιστα, είμαστε διατεθειμένοι να του την προσφέρουμε, γιατί, σε τελική ανάλυση, αυτό ακριβώς είναι η φιλοξενία: ευελιξία, διάθεση και νοιάξιμο.


— Ποιο είναι το αγαπημένο σας υλικό;

Το φρέσκο.

Στην Cookoovaya η σοφία κρύβεται στην αυθεντική απόλαυση Facebook Twitter
Ένας μάγειρας που σέβεται τον εαυτό του και τη δουλειά του, ό,τι θα έκανε σε μια κλειστή, υπόγεια κουζίνα, θα το κάνει και σε μια ανοιχτή. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Cookoovaya, Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, 210 7235 005

FΒ: Cookoovaya, Instagram: cookoovaya

www.cookoovaya.gr

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.