Η 24ωρη playlist-μαραθώνιος του Άγγελου Κράλλη aka CHICKN

Η 24ωρη playlist-μαραθώνιος του Άγγελου Κράλλη aka CHICKN Facebook Twitter
Αυτά τα 250 τραγούδια είναι το soundtrack της δικής μου αναζήτησης.
0

Δεκαπέντε χρόνια εξοικείωσης με το social distancing και τη διαχείριση κάθε λογής κρίσης με οδηγούν στο να φτιάξω αυτή την εικοσιτετράωρη playlist που απευθύνεται σε ανθρώπους με νεόδμητα προβλήματα. H λίστα είναι ελεύθερη (freestyle), ξεκινάει στις 7.00 π.μ., μαζί με τον πρωινό καφέ, και μηχανουργεί όσο προχωράει η μέρα, για το καλό της. Αυτήν η μέρα, που μεγάλωσε απότομα μαζί με εμάς και ξαφνικά διαπιστώσαμε πως δεν μας έλειπε μόνο χρόνος.

Comic Relief

«Οι επικρατούσες ετυμολογικές ρίζες της λέξης "art" (τέχνη) είναι το σανσκριτικό "rtih" (τρόπος) καθώς και το αρχαιοελληνικό "αρτίζειν" (το να προετοιμάζεις). O Robert Filliou πρότεινε τις 17 Ιανουαρίου του 1963 τα γενέθλια της τέχνης, ως τη μέρα που, ένα εκατομμύριο χρόνια πριν, ένας άνθρωπος έριξε ένα στεγνό σφουγγάρι σε έναν κουβά νερό. Πρότεινε επίσης την ίδια ημέρα ως αργία και εθνική εορτή για την παρουσία της τέχνης στη ζωή μας».

Ψάχνοντας μέσα στη μέρα της/του, καθεμία και καθένας μπορεί να βρει διάφορα πράγματα που έχανε για καιρό, και αυτό είναι το καλύτερο κίνητρο ενάντια στον πανικό, αυτό το προνόμιο του παρελθόντος.

Πίσω στη ροή

Η κρίση μετά από δέκα χρόνια σπουδών και εξειδίκευσης έγινε πανδημία. Με τον εγκλεισμό και τον έλεγχο να συγκροτούν το δυστοπικό παρόν και τα καθημερινά διαγγέλματα να επαναφέρουν την «ατομική ευθύνη», αυτή η λίστα αγγίζει τη συλλογική μας ευθύνη απέναντι στην ομορφιά όλου του κόσμου. Ο λόγος που μένω μέσα αυτήν τη στιγμή είναι το ότι έχω «μέσα» για να μείνω. Δεν ξεχνώ όσους τους βρήκαν τα νέα χωρίς «μέσα», στον δρόμο, τα σύνορα ή τη θάλασσα.

Η αλήθεια είναι πως ξεμείναμε από τρόπους. Η πληροφορία διαδίδεται όλο και γρηγορότερα. Η κάθε είδηση έρχεται μαζί με μία καινούργια εντολή για κάτι που είτε πρέπει να σταματήσει να γίνεται ή –ακόμα χειρότερα– να αρχίσει να γίνεται με διαδικασία κατεπείγοντος, χωρίς πολλές πολλές εξηγήσεις. Η καινούρια υγειονομική ρουτίνα βέβαια δεν αντικαθιστά εξολοκλήρου αυτό που πριν από λίγο ήταν γνωστό ως «κανονικότητα», και αυτό δημιουργεί ένα σωρό καινούριες προκλήσεις. Αναγκαστικά τους καινούριους τρόπους θα πρέπει να τους φτιάξουμε εμείς, με φροντίδα και ενσυναίσθηση.

Ψάχνοντας μέσα στη μέρα της/του, καθεμία και καθένας μπορεί να βρει διάφορα πράγματα που έχανε για καιρό, και αυτό είναι το καλύτερο κίνητρο ενάντια στον πανικό, αυτό το προνόμιο του παρελθόντος. Αυτά τα 250 τραγούδια είναι το soundtrack της δικής μου αναζήτησης. Ο χρόνος στην «κανονικότητα» με διαιρεί, ενώ ο χρόνος μέσα με συνέχει. Ας μην είναι λοιπόν σήμερα σαν άλλη μία [ημέρα δημοσίευσης] στη δουλειά και ας ελπίσουμε πως όταν όλο αυτό θα έχει περάσει και ο ήλιος θα βλέπει τα κορμιά μας σε κάποια παραλία, θα μπορούμε να μιλάμε για τα προβλήματα με το όνομά τους.

Με ενσυνείδηση και αλληλεγγύη, θα περάσει και αυτό.

Ολόκληρη η playlist εδώ

 

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 Πράγματα για τον Eric Prydz

Μουσική / H επιρροή του «Pryda» στην ηλεκτρονική μουσική και τα άλλα πρόσωπα του Eric Prydz

Ο Σουηδός DJ και παραγωγός με τα χίλια ψευδώνυμα, που σταμάτησε να παίζει επιτυχίες του όπως το «Call on Me» και έβαλε τα visuals στις μεγάλες dance διοργανώσεις, θα βρίσκεται στο Primer Festival το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Ο βασιλιάς της Όπερας λεγόταν Λουτσιάνο, ήταν προληπτικός, ανοικονόμητος, ανεπανάληπτος

Πέθανε Σαν Σήμερα / Ο βασιλιάς της Όπερας λεγόταν Λουτσιάνο, ήταν προληπτικός, ανοικονόμητος, ανεπανάληπτος

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2007 σιγεί για πάντα η πιο υπέροχη φωνή που πέρασε από τα λυρικά θέατρα τον 20ό αιώνα και έμεινε στην ιστορία με το όνομα Λουτσιάνο Παβαρότι
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Τι δουλειά είχε ο Fred again.. στη Λίμνη Βουλιαγμένης;

Μουσική / Τι δουλειά είχε ο Fred again.. στη Λίμνη Βουλιαγμένης;

Η νύχτα στη Λίμνη Βουλιαγμένης επιβεβαίωσε γιατί ο Fred again.. θεωρείται ένας από τους πιο καινοτόμους καλλιτέχνες της εποχής του, καταφέρνοντας να ενώσει τους ανθρώπους με την απλότητα και την ειλικρίνειά του.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Αγάπη που διαπερνάει το φακό: πώς η Ίνγκριντ Μπέργκμαν άφησε έκθαμβο ολόκληρο τον κόσμο

Γεννήθηκε και Πέθανε Σαν Σήμερα / Αγάπη που διαπερνάει το φακό: πώς η Ίνγκριντ Μπέργκμαν άφησε έκθαμβο ολόκληρο τον κόσμο

Η ομορφιά, η σκανδαλώδης -για την εποχή της- σχέση με τον Ροσελίνι, ο ορμητικός χαρακτήρας της κορυφαίας Σουηδέζας σταρ μέσα από ένα ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM
Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2024

Μουσική / Αγοραφοβικό: Όσα θα ακούσουμε στο ανεξάρτητο φεστιβάλ που περιμένει η Αθήνα

Ο εμπνευστής του Αγοραφοβικού Φεστιβάλ, Άρης Νικολόπουλος, και ο φετινός επιμελητής του προγράμματός του, ο Metaman, σε μια συνέντευξη για όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη φετινή διοργάνωση.
M. HULOT
Ραντεβού τον Σεπτέμβρη με το Primer Festival 2024

Μουσική / 20 ώρες ασταμάτητης μουσικής και χορού: Ραντεβού τον Σεπτέμβρη στο Primer Festival 2024

Το Primer Music Festival θα κάνει την επιστροφή από τις διακοπές πιο υποφερτή, με σούπερ σταρ DJs σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές διοργανώσεις που θα δούμε στην Αθήνα. 
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Θοδωρής Βουτσικάκης: «Προφανώς και δεν είναι “αγία” η ελληνική οικογένεια»

Μουσική / Θοδωρής Βουτσικάκης: «Προφανώς και δεν είναι “αγία” η ελληνική οικογένεια»

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, ο γνωστός ερμηνευτής μιλά για την απώλεια της μητέρας του, την εποχή μας και για όσα του έμαθε η ψυχοθεραπεία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Evangelia

Μουσική / Aπό το New Jersey στα κρητικά πανηγύρια - Η περίπτωση Evangelia

Μια ξεχωριστή περίπτωση στην εγχώρια ποπ σκηνή, ένα κορίτσι που γεννήθηκε στην Αμερική από πατέρα Κρητικό, αφηγείται την ιστορία της, τις συνδέσεις της με την ελληνική μουσική και την αγάπη της για τα πανηγύρια.
M. HULOT