Κάτω στον Πειραιά

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter
Πισίνα
0
ΠΙΣIΝΑ
Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 210 4511324

Στυλάτος lounge χώρος με ιδιαίτερη διακόσμηση και θέα τα σκάφη στη μαρίνα Ζέας. Ο απόλυτος χώρος για χαλάρωση, φαγητό και ποτό, με τη μυρωδιά της θάλασσας και των ανθισμένων λουλουδιών του κήπου. Μουσικές που σας καλούν ν’ απολαύσετε κάθε χώρο της πισίνας, ευφάνταστες και γευστικές λιχουδιές, υπέροχα γλυκά αλλά και δροσερά ποτά και κοκτέιλ για κάθε στιγμή της ημέρας.

AMUSE
Ακτή Δηλαβέρη 5, Μικρολίμανο, 210 4129615

Ένα τριώροφο café-lounge bar από την πλευρά της Ακτής Δηλαβέρη. Φωτεινός, ζεστός χώρος, με μοντέρνες πινελιές. Οι ανακλειόμενες οροφές του είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. Με θέα στο ΣΕΦ και άψογο σέρβις, απολαμβάνουμε τον καφέ, τον χυμό και το ρόφημά μας, ενώ το βράδυ το παρακολουθούμε να μεταμορφώνεται σε δροσερό mainstream κλαμπ, με υπέροχα κοκτέιλ και μουσικές επιλογές για όλα τα γούστα.

SMALL CAFÉ
Aριστοτέλους 10, Πειραιάς, 210 4297236

Είναι το στέκι όπου χτυπάει, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, η καρδιά του Πειραιά. Εδώ κι έναν χρόνο το Small αποτελεί το σημείο συνάντησης όλων των επιχειρηματιών της πόλης, αλλά και εκείνων που ξέρουν ν’ απολαμβάνουν τη

διασκέδαση για λίγους, με ιδιαίτερη κουζίνα, καφέ και ποτό. Κάθε εβδομάδα live εμφανίσεις των πιο επιτυχημένων καλλιτεχνών και μουσικών συγκροτημάτων.

CAROL HOTEL
Δυoβουνιώτου 31 & Ακτή Πρωτοψάλτη, Πειραιάς, 210 4122933, www.hotelcarol.gr

Ένα μοντέρνο και σύγχρονο συγκρότημα δωματίων που προσφέρει στους επισκέπτες του όλες τις ανέσεις για τη διαμονή τους. Η περίτεχνη διακόσμησή του, η στρατηγική του θέση, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Πειραιά, και η άψογη εξυπηρέτησή του το καθιστούν κορυφαία επιλογή για διαμονή. Επωφεληθείτε από την προσφορά: δωμάτιο δύο ατόμων μόνο €15 η ημιδιαμονή.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΌΣ
Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, 210 4134084

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός από τον Ιστιοπλοϊκό στο Μικρολίμανο. Σικάτο εστιατόριο που δεν σε αγχώνει, τραπεζάκια στην προβλήτα με θέα τους ιστιοπλόους, χαλαρή μουσική και τα νέα λαχταριστά πιάτα διά χειρός Αντώνη Λαδόπουλου είναι σίγουρα οι καλύτεροι λόγοι για να τον επισκεφτείς. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα φημισμένα επιδόρπιά του! Ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι έως και το βράδυ, υποδέχεται όλους όσοι εκτιμούν το ποιοτικό φαγητό.

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ
Κουντουριώτου 164, Πειραιάς, 210 4220672

Υπάρχει ένας διαφορετικός κόσμος και βρίσκεται εδώ! Καφέδες, χυμοί, ποικιλία γεύσεων σε σοκολάτες και τσάι, λαχταριστά γλυκά, και για τους βραδινούς επισκέπτες δροσερά ποτά στην τεράστια μπάρα. Το Καφέ των Αισθήσεων είναι το στέκι που ξεχωρίζει για τον οικείο, σε τρία επίπεδα, χώρο του, το καλαίσθητο στυλ του με βάση το ξύλο, την ιδιαίτερη είσοδό του, που παραπέμπει σε παλιό αθηναϊκό νεοκλασικό αρχοντικό, και το ζεστό του σέρβις. Καθημερινά με εναλλασσόμενους DJs. Μην το ψάξετε, όμως, τώρα. Κάνει διακοπές! Ραντεβού τον Σεπτέμβρη.

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΦΕ
Καραΐσκου 115, πλ. Κοραή, 210 4117897

Ένα διατηρητέο κτίριο του 1932 στεγάζει το Θέατρο Καφέ, έναν πολυεπίπεδο χώρο στην πλατεία Κοραή, απέναντι ακριβώς από το Δημοτικό Θέατρο. Από τις 7:00 π.μ. έως και τη 1:00 π.μ., σερβίρει καφέ, χυμό, φαγητό, γλυκό και ποτό. Έχει πρόσφατα ανακαινιστεί και τον ζεστό, άνετο χώρο του διακοσμούν πίνακες ζωγραφικής και σκίτσα, ενώ η ατμόσφαιρα γεμίζει από mainstream και έθνικ ήχους. Στα ατού, η μεγάλη γκάμα του σε γλυκά, καθώς και τα λαχταριστά συνοδευτικά για τον καφέ ή το ποτό. Δωρεάν WiFi.

ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ
Ι. Κατσούλη 77, Καμίνια, 210 4814438, 6946 856502

Τα πιο γευστικά πιάτα στο πιο ζεστό μαγειρείο με παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Στη Ζωοδόχο Πηγή αγαπάνε τα εκλεκτά υλικά, τη γεμάτη γεύση και τις φρέσκες πρώτες ύλες. Λαχταριστοί λαχανοντολμάδες, κεφτεδάκια, ζουμερές μελιτζάνες γεμιστές με τυρί υπό τη μουσική συνοδεία έντεχνου ελληνικού αλλά και ρεμπέτικου, με προγραμματισμένα αλλά και αυθόρμητα λάιβ. Τώρα το καλοκαιράκι, προτιμήστε τραπεζάκι έξω.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT