5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές!

5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
Οι φούρνοι της Αθήνας ξεχωρίζουν για τη ποιότητα , τα αγνά υλικά τους και για τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσουν για τις γιορτινές μέρες.
0

Συνεχίζουν τη παλιά παράδοση που θέλει τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, τα τσουρέκια και τις βασιλόπιτες να πωλούνται στους φούρνους και όχι σε ζαχαροπλαστεία. Ζυμώνουν και πλάθουν μόνοι τους καθημερινά και ο καθένας τους έχει μιά ιδιαίτερη συνταγή που χαρακτηρίζει τη γεύση των χριστουγενιάτικων αγαπημένων μας γλυκών. Είναι οι φούρνοι της Αθήνας που ξεχωρίζουν για τη ποιότητα , τα αγνά υλικά τους και για... κάποιες εκπλήξεις ακόμα!

1

Σαχινίδης

5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
Ο βασιλιάς του μελομακάρονου και του κουραμπιέ σε μίνι έκδοση για μιάμιση απολαυστική μπουκιά!

Ο βασιλιάς του μελομακάρονου και του κουραμπιέ σε μίνι έκδοση για μιάμιση απολαυστική μπουκιά! Σωστά μελωμένα τα μελομακάρονα και τραγανοί με αρκετό αμύγδαλο οι κουραμπιέδες του. Βασιλόπιτα τύπου κέηκ με σωστή δόση από ξύσμα πορτοκαλιού ή τσουρεκάτη και πολύ καλό χριστόψωμο. Ανοικτός κάθε μέρα και στις γιορτές από τις 7πμ-9μμ καθώς και τις Κυριακές των γιορτών. Από εκεί θα προμηθευτείς και τα κράκερ που τον έκαναν δημοφιλή για να συνοδεύσεις τα ορεκτικά των ημερών.

Σαχινίδης: Μαντζουράκη 2, Φιλοθέη – Ψυχικό, τηλ.: 210 6926286, // Κερασούντος 16 & Πόντου, Ιλίσια, τηλ.: 210 7713868

2

Δήμου

5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
Μια από τις χιουμοριστικές ταμπελίτσες της κυρίας Δήμου

Πήγα "μιλημένη" για συναρπαστικό κουραμπιέ αλλά δοκίμασα το πιό μελωμένο μελομακάρονο, υγρό μέχρι το τελευταίο ψίχουλό του! Ο Ηπειρώτης Χρήστος Δήμος από τα χωριά της Μουργκάνας στη Θεσπρωτία χρησιμοποιεί καλό αιγοπρόβειο βούτυρο για τους μικρούς οβάλ κουραμπιέδες του και εδώ και δύο δεκαετίες περίπου ξεσηκώνει την οδό Πουλοπούλου στο Θησείο με τις γλυκές μυρωδιές του φούρνου του.

Απίστευτα εξυπηρετικά τα χαμογελαστά κορίτσια που θα σε σερβίρουν , χιουμοριστικές ταμπελίτσες σε κάθε ταψί της κυρίας Δήμου και πάντα παρών ο κ. Δήμος. Χριστόψωμα με μαστίχα και γλυκάνισο στις 24 και 31 Δεκεμβρίου και πολύ καλό τσουρέκι. Φεύγοντας πάρε μαζί σου και λίγα μικρά ψωμάκια με μαυροκούκι και παπαρουνόσπορο για το γιορτινό σου τραπέζι.

Δήμου, Πουλοπούλου 17, Θησείο, τηλ.: 210-3462131

3

Τάκης

5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
Η fougasse provencal με δενδρολίβανο και θαλασσινό αλάτι είναι ιδανική για το σάντουιτς με γαλοπούλα ή χοιρινό της επόμενης μέρας...
5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
Έκπληξη η εγγλέζικη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα που αποφάσισε να φτιάχνει ο Αρτέμης

Αξίζει να περάσεις από εκεί για τα μο-να-δι-κά χριστόψωμά του με κανελόζουμο και χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά της μυκονιάτισας γιαγιάς του Αρτέμη, της Ανουσώς! Θα προμηθευτείς εξαιρετικά μίνι και μάξι μελομακάρονα , κουραμπιέδες και τη καλύτερη ίσως τσουρεκάτη και μαστιχάτη βασιλόπιτα στην Αθήνα (λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι το τσουρέκι είναι ένα από τα πιό δημοφιλή αρτοσκευάσματα του φούρνου αυτού όλο το χρόνο).

Έκπληξη η εγγλέζικη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα που αποφάσισε να φτιάχνει ο Αρτέμης μετά από τις πολλές που κουβαλούσε από το Λονδίνο. Μόνο τις γιορτές φουρνίζει και τα σπέσιαλ σοκολατοβουτυρένια του cookies. Προμηθεύσου και μία fougasse provencal με δενδρολίβανο και θαλασσινό αλάτι για το σάντουιτς με γαλοπούλα ή χοιρινό της επόμενης μέρας...

Τάκης, Μισαραλιώτου 14, Μακρυγιάννη , τηλ.: 210-9230052

4

Λυκαβητός

5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
Ο Σταύρος Ισκιδάκης , φούρναρης εδώ και 25 χρόνια μπορεί να υπηρηφανεύεται ότι φτιάχνει το πιό μίνι από τα μίνι μελομακάρονα

Ο Σταύρος Ισκιδάκης , φούρναρης εδώ και 25 χρόνια μπορεί να υπηρηφανεύεται ότι φτιάχνει το πιό μίνι από τα μίνι μελομακάρονα, μόλις δύο εκατοστά και ελάχιστα μελωμένο για να ξεκινάς να τα τρώς με το πρωινό καφέ! Δυνατό χαρτί του το ιταλικό πανετόνε με συνταγή από φίλο φούρναρη στη Τοσκάνη.

Οι καθημερινοί πελάτες του προτιμούν το μαύρο ψωμί με προζύμι πιασμένο από σταφίδα αλλά τις γιορτές, εκτός από το σούπερ μίνι μελομακάρονο, αγοράζουν και χριστουγενιάτικο Στόλεν (φτιαγμένο με πάστα αμυγδάλου, αμύγδαλα, σταφίδες, ρούμι αλλά και σοκολάτα) και απλά ή αλμυρά bagels με κουκουναρόσπορο για το χουζούρικο πρωινό της επομένης μέρας

Λυκαβητός, Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, τηλ.: 210-7211348

5

Αρτοποιείο Βενέτη

5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
Τα δύο αδέλφια Απόστολος και Λάμπρος Βενέτης

Τα δύο αδέλφια Απόστολος και Λάμπρος Βενέτης, τρίτη γενιά μάστορες, συνεχίζουν πιστά την παράδοση του παππού τους που άνοιξε αυτό το φούρνο το 1907 ψήνοντας τότε εκτός από ψωμί και όλα τα φαγητά της γειτονιάς. Τα Χριστούγεννα, το μοσχοβόλι στην οδό Σαρρή στου Ψυρρή έρχεται από το κέηκ με πορτοκάλι και καρύδια , την ιδιαίτερη σμυρνέικη βασιλόπιτα με γιαούρτι και λίγο ... Grand Marnier και τα βαριά χριστόψωμα με γλυκάνισο και μαχλέπι ακριβώς όπως τα ορίζει η παράδοση.

Μίνι μελομακάρονο της μιάς μπουκιάς κι εδώ. Αποκλείεται να μην αγοράσεις και προζυμένιο λευκό ή ολικής άλεσης ψωμί για το τραπέζι της γιορτής καθώς και τραγανά κριτσίνια για τα τυριά και τα ορεκτικά , τα ίδια ακριβώς που θα βρείς και στο καλαθάκι του ψωμιού στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία που προμηθεύουν τα αδέλφια Βενέτη

Αρτοποιείο Βενέτη, Σαρρή 13 και Αγίων Αναργύρων, τηλ.: 210-3214035

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ