Βγες έξω επιτέλους / Βγες έξω επιτέλους!Τα νέα τραπέζια της πόλης. Facebook Twitter ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 6.11.2013 | 21:15 6.11.2013 | 21:15 Facebook Twitter E-mail 0 Διαβάστε τις γευστικές προτάσεις της Νίκης Μηταρέα, στον city guide του LiFO.grQ:Με γεύσεις από τη Νότια Αφρική.Athens beer: Μπίρα forever.Και να που μαθαίνουμε το brunch.Παιχνίδια με το κρασί. Facebook Twitter E-mail 0 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΜετρό Θεσσαλονίκης: Ακινητοποιήθηκε συρμός - Επιβάτες βγήκαν και περπατούσαν στις σήραγγες ΔΙΕΘΝΗΠέθανε σε δυστύχημα ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της ισπανικής αλυσίδας ρούχων Mangο ΤECH & SCIENCEΟ κβαντικός υπολογιστής της Google δουλεύει σε…παράλληλα σύμπαντα ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑΗ παραίτηση του Πατέλη και η δεξιά στροφή ΔΙΕΘΝΗΓαλλία: Πέντε νεκροί από πυροβολισμούς - Παραδόθηκε ο δράστης ΕΛΛΑΔΑΚαιρός: Αλλάζει το σκηνικό - Χάρτης δείχνει πού θα βρέχει μέχρι αύριο το βράδυ ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Living / Δέκα χώροι στην Αθήνα όπου χορταίνεις διάβασμα, πίνοντας τον καφέ σουΣτην Αθήνα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από καφέ που είναι και βιβλιοπωλεία ή βιβλιοπωλεία που φτιάχνουν και καφέ, και ευνοούν το διάβασμα.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 13.12.2024 Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη ΖαππείουΈνα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 12.12.2024 Αποκλειστικό / Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Η Αίγλη Ζαππείου θα υποδεχθεί σύντομα το αθηναϊκό κοινό ριζικά αλλαγμένη και σας κάνουμε spoiler με δέκα φωτογραφίες της.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 9.12.2024 Γεύση / 10 all day χώροι εντός και εκτός κέντρουΜαγαζιά που μας περιμένουν για φαγητό και ποτό από το πρωί μέχρι το βράδυ, από το Περιστέρι μέχρι την Πλατεία Βραζίλιας.THE LIFO TEAM 9.12.2024 Γεύση / Καζανέματα στα ΧανιάΓια το τσίπουρο και τη ρακή που ταιριάζουν με όλα, αλλά και με όλους· που δεν απαιτούν πλούσια, πολυτελή εδέσματα και κάνουν τις παρέες να σφιχταγκαλιάζονται στη γιορτή τους.ΝΙΚΟ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟ 8.12.2024 Γεύση / «Έχω φάει κόλλημα με το hot honey»: 14 άνθρωποι του φαγητού επιλέγουν το αγαπημένο τους υλικό Και το gadget που τους έχει λύσει τα χέρια στην κουζίνα, από το μπρίκι του καφέ μέχρι μια Le Creuset. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 6.12.2024 Γεύση / 12 εστιατόρια που θα σας βάλουν πιο γρήγορα σε εορταστικό κλίμα Μια λίστα με προσεγμένες γεύσεις, fine dining προτάσεις και wine bars.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 5.12.2024 Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα τουΜπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 5.12.2024 Γεύση / Πίτσα, σουβλάκι, μπέργκερ ή sushi; Μια λίστα επιλογών για την ώρα που ζητάτε street food.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 4.12.2024 Γεύση / Από brunch μέχρι πατσά: Μια λίστα με εστιατόρια για κάθε γούστοΣίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας ταιριάζει.THE LIFO TEAM 3.12.2024 Γεύση / H Γαρουφαλλιά του Οικονόμου κρατάει εδώ και 32 χρόνια μια αιωνόβια ταβέρναΜια μεγάλη κουμανταδόρισσα μιας ιστορικής αθηναϊκής ταβέρνας που όλοι όσοι περνούσαν από εκεί -ζωγράφοι και δοκιμιογράφοι- έμπαιναν στην κουζίνα για να τη χαιρετήσουν.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 2.12.2024 Το κρασί με απλά λόγια / 9 αφηγήσεις για τον κυρ-Γιάννη και το κρασίΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης αποχαιρετούν τον κυρ-Γιάννη με τις αφηγήσεις εννέα ανθρώπων και το αποτύπωμα που άφησε πάνω τους.THE LIFO TEAM 1.12.2024 Γεύση / Ποιο είναι το φαγητό του φετινού χειμώνα (και γιατί);10 σεφ διαλέγουν τα πιο χειμωνιάτικα πιάτα από τα μενού που σερβίρουν τώρα και αυτό το ένα πιάτο που ανυπομονούν να φάνε κάθε χρόνο.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 30.11.2024 Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφΤο πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 26.11.2024 Απώλειες / Η κυρία Βέφα δεν είχε μυστικά από το κοινό τηςΗ «εθνική μας μαγείρισσα» Βέφα Αλεξιάδου (1933-2024) υπήρξε για χρόνια από πιο συμπαθητικές παρουσίες της ελληνικής τηλεόρασης.M. HULOT 25.11.2024 Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωταΦτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».M. HULOT 25.11.2024 Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 24.11.2024 Γεύση / Τα νέα της Θεσσαλονίκης σε φαγητό και ποτό Πού να βγείτε, να φάτε και να πιείτε αν έχετε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη – όλα μπορούν να γίνουν σε μία μέρα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 23.11.2024 Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοσηΣτη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 22.11.2024 Γεύση / Ένας οδηγός πόλης για τη ΘεσσαλονίκηΠού να μείνεις, πού να βγεις για ποτό και ποια εστιατόρια αξίζει να επισκεφθείς τώρα. Uber. Δεν κρίνει. Απλά σε πάει.THE LIFO TEAM 20.11.2024 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Living / Δέκα χώροι στην Αθήνα όπου χορταίνεις διάβασμα, πίνοντας τον καφέ σουΣτην Αθήνα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από καφέ που είναι και βιβλιοπωλεία ή βιβλιοπωλεία που φτιάχνουν και καφέ, και ευνοούν το διάβασμα.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 13.12.2024
Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη ΖαππείουΈνα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 12.12.2024
Αποκλειστικό / Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Η Αίγλη Ζαππείου θα υποδεχθεί σύντομα το αθηναϊκό κοινό ριζικά αλλαγμένη και σας κάνουμε spoiler με δέκα φωτογραφίες της.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 9.12.2024
Γεύση / 10 all day χώροι εντός και εκτός κέντρουΜαγαζιά που μας περιμένουν για φαγητό και ποτό από το πρωί μέχρι το βράδυ, από το Περιστέρι μέχρι την Πλατεία Βραζίλιας.THE LIFO TEAM 9.12.2024
Γεύση / Καζανέματα στα ΧανιάΓια το τσίπουρο και τη ρακή που ταιριάζουν με όλα, αλλά και με όλους· που δεν απαιτούν πλούσια, πολυτελή εδέσματα και κάνουν τις παρέες να σφιχταγκαλιάζονται στη γιορτή τους.ΝΙΚΟ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟ 8.12.2024
Γεύση / «Έχω φάει κόλλημα με το hot honey»: 14 άνθρωποι του φαγητού επιλέγουν το αγαπημένο τους υλικό Και το gadget που τους έχει λύσει τα χέρια στην κουζίνα, από το μπρίκι του καφέ μέχρι μια Le Creuset. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 6.12.2024
Γεύση / 12 εστιατόρια που θα σας βάλουν πιο γρήγορα σε εορταστικό κλίμα Μια λίστα με προσεγμένες γεύσεις, fine dining προτάσεις και wine bars.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 5.12.2024
Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα τουΜπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 5.12.2024
Γεύση / Πίτσα, σουβλάκι, μπέργκερ ή sushi; Μια λίστα επιλογών για την ώρα που ζητάτε street food.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 4.12.2024
Γεύση / Από brunch μέχρι πατσά: Μια λίστα με εστιατόρια για κάθε γούστοΣίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας ταιριάζει.THE LIFO TEAM 3.12.2024
Γεύση / H Γαρουφαλλιά του Οικονόμου κρατάει εδώ και 32 χρόνια μια αιωνόβια ταβέρναΜια μεγάλη κουμανταδόρισσα μιας ιστορικής αθηναϊκής ταβέρνας που όλοι όσοι περνούσαν από εκεί -ζωγράφοι και δοκιμιογράφοι- έμπαιναν στην κουζίνα για να τη χαιρετήσουν.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 2.12.2024
Το κρασί με απλά λόγια / 9 αφηγήσεις για τον κυρ-Γιάννη και το κρασίΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης αποχαιρετούν τον κυρ-Γιάννη με τις αφηγήσεις εννέα ανθρώπων και το αποτύπωμα που άφησε πάνω τους.THE LIFO TEAM 1.12.2024
Γεύση / Ποιο είναι το φαγητό του φετινού χειμώνα (και γιατί);10 σεφ διαλέγουν τα πιο χειμωνιάτικα πιάτα από τα μενού που σερβίρουν τώρα και αυτό το ένα πιάτο που ανυπομονούν να φάνε κάθε χρόνο.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 30.11.2024
Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφΤο πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 26.11.2024
Απώλειες / Η κυρία Βέφα δεν είχε μυστικά από το κοινό τηςΗ «εθνική μας μαγείρισσα» Βέφα Αλεξιάδου (1933-2024) υπήρξε για χρόνια από πιο συμπαθητικές παρουσίες της ελληνικής τηλεόρασης.M. HULOT 25.11.2024
Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωταΦτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».M. HULOT 25.11.2024
Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 24.11.2024
Γεύση / Τα νέα της Θεσσαλονίκης σε φαγητό και ποτό Πού να βγείτε, να φάτε και να πιείτε αν έχετε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη – όλα μπορούν να γίνουν σε μία μέρα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 23.11.2024
Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοσηΣτη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 22.11.2024
Γεύση / Ένας οδηγός πόλης για τη ΘεσσαλονίκηΠού να μείνεις, πού να βγεις για ποτό και ποια εστιατόρια αξίζει να επισκεφθείς τώρα. Uber. Δεν κρίνει. Απλά σε πάει.THE LIFO TEAM 20.11.2024
σχόλια